W Alfie xyz159 nie ma skórzanej tapicerki.
Pozdrawiam.
Rafał
Printable View
Emblematy oznaczają, że za design 159 odpowiada studio stylistyczne GIUGIARO i każda 159 ma taką naklejkę. Twoje fotele to prawdopodobnie wyposażenie wersji sport plus.
Popieram argumenty kolegi yerbamateo odnośnie zastosowania pokrowców. Chcąc przedłużyć życie swoich foteli, wyczyść je co jakiś czas porządnie i zaimpregnuj.
Hmmm chcesz założyć pokrowce i jednocześnie cieszyć się cudownym wyglądem foteli? Zaprzeczasz sam sobie w jednym zdaniu. W 99% przypadku będzie to wyglądało lipnie i albo chcesz się cieszysz wyglądem foteli albo Ci ich szkoda i zakładasz pokrowce psując wygląd. Tylko pomysł sobie czy auto kupiłeś dla siebie czy może dla następnego właściciela? To tak jak z telefonami kom. widzę ludzi którzy kupuje ultra cienkie i ultra lekkie dizajnerskie telefony, a później wpieprzają je w jakieś okropne pokrowce bo im ich szkoda :lol:
SliwusBuu. Nareszcie konkretna fachowa porada + wyjaśnienie emblematu. Dzięki. Super pomysł. Polecasz zakłady zajmujące się zabezpieczaniem foteli (welur + materiał) na terenie woj. małopolskiego??
Odnośnie tego Pływak co napisałeś. Czytanie ze zrozumieniem 2/10. FU*K LOGIC. Po ich zdjęciu cieszyłbym cudownym wyglądem, to jest chyba oczywiste, ale nie dla każdego.
Tym autem będę jeździć dopóki nie kupię Giulii.
No dla mnie nie jest oczywiste bo auto ma mnie cieszyć codziennie, a nie przy niedzieli jadąc do kościoła żeby sąsiedzi widzieli sportowe skórzane fotele :lol: Widać różni ludzie rożne podejście ale zawsze też można kupić drugie tanie auto bo przy takich przebiegach to jeszcze ktoś zarysuje i co wtedy? :D
Pływak, zastosuj się do zaleceń z mojego pierwszego postu. Może na tym się dorobisz i przestaniesz opowiadać, że 7 letnia Alfa to drogie auto :edziahaha:
Zapewne masz takie fotele ?
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2017/01/68.jpg
Kolega pewnie z tych co pilota od telewizora trzyma w torebce foliowej.
Xyz159 Ty to chyba masz jakieś problemy egzystencjalne... wpadasz ma forum i zaczynasz od obrażania użytkowników. Jeżeli nie podoba Ci się krytyka, to zmienić forum. Do tej tapicerki wystarczy odkurzacz, impregnaty i odpowiednie detergenty, nie z Tesco, wtedy wytrzymają wiecej niz pod pokrowcami, które nie beda przepuszczac powietrza i cały syf będzie sie tam rodził.
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
To jakiś pakiet sport z przed lifta.
Widziałem te fotele na żywo i szału nie robią ;)
Po przemyślenie tematu impregnacji, doszedłem do wniosku, że chemiczna ingerencja w welur + materiał zniszczy ten fotel. To będzie moje prywatne auto służbowe, także zobaczę*jak sytuacja będzie wyglądać przy 150 tys. km. Wtedy pomyślę co dalej. Chciałbym, żeby kolejny właściciel cieszył się nią tak samo jak ja teraz.
Generalnie zalecam mówić znajomym, że Alfą ciężko opuścić powiat bo się zawsze coś psuje :D a od rodziny wracacie na lawecie :D Dzięki temu może szybciej uda mi się kupić topową 500 konną Giulię, na którą już odkładam.
Magil, generalnie to na początku myślałem, że to nie 159 a Dżudżario :D Spoko loko alces1, niedługo asytentka ma mnie umówić na jazdę*próbną. Dorzucę jej do tasków, żeby doradziła się jakie pokrowce tam dać. Ale chyba wygrają moje ulubione: http://gockowiak.pl/megaprodukt/mata...96_640x480.jpg
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla Was pokrowiec to tandeta za 30 zł, a dla mnie ręcznie wyszyty za kilkaset zł.
Nie wiem czemu skojarzyłem, że masz pół skórę na fotelach. Jeśli masz takie jak na zdjęciu, to nie jest to pakiet sport plus, tylko standardowe fotele ze 159. Patrząc na Twoje posty mam do Ciebie prośbę, daruj sobie uczestnictwo w tym forum. Psujesz atmosferę, celowo prowokujesz gównoburzę, nie masz zamiaru przyjmować żadnych porad, wymagasz fachowych porad, kiedy sam nie masz podstawowej wiedzy na temat AR.
Świetny temat na poprawienie humoru :) pokrowce dziadziaro limited :)