termin jak najbardziej prosty do zapamietania 06.07.08 :) gdzie start i jaki plan??
Printable View
termin jak najbardziej prosty do zapamietania 06.07.08 :) gdzie start i jaki plan??
Heh, udało się :)
No to teraz nim wstawimy nowy temat: Kolejny spot Południowców: 06.07.08 Wisła! ustalmy miejsce zbiórki.
Spotykamy się w Wiśle, czy może gdzieś indziej (bliżej np. Krakowa), żeby razem pojechać do Wisły.
jako godzinę spotkanie proponuję 14.00 (jak zwykle), teraz dzień długi, więc myślę, że noc nas nie złapie:)
Pozdrawiam.
- Rafał
06 ???eeeeee to kapa, no ale i tak przyjade :D
ja bym poprosil o rewanz :lol: bo cos mi sie wydaje ze alces namawial ludzi zeby glosowali na 06
:P :P :P
a mianowicie?? ;)Cytat:
Napisał Gopcio
Pozdrawiam.
- Rafał
widac ze kolega na funkcje przywódczą hehe
no ja neiwiem moze jakies piwa obiecujesz na zlocie :d jak zaglosuja na 06.07.08 :D
oczywiscie zartuje:D zebys niewziolsobie tego do siebie :D
piwko na zlocie mam ja i nie za głosowanie :evil:
a głosowałem na dwa terminy więc nie byłem stronniczy
dobra teraz trzeba wszystko ustalić co i jak i gdzie :)
Pisac jaki wynik obstawiacie ja 1:0 dla nas :) Lece kibicowac :D POLSKAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!
Rozpoczynajcie nowy temat i wpisać mnie na listę, bo jutro rano wyjeżdżam na wakacje :mrgreen: .
Ciekawe jak się Grecy będą patrzyć jak w koszulce Alfaholików będę paradował, a jeszcze dzisiaj sobie czapeczkę AR dokupiłem :P
ale jaja to ja akurat w polsce bede i to na dodatek w opolu a to juz blisko do wisly to sie zalapie
no i pięknie powoli tworzy sie lista
No właśnie.
To może otworzymy nowy wątek. Co by ustalać szczegóły spotkania i zapisy?
Jest ktoś z okolic Wisły?
Bo w sumie walnęliśmy miejsce: Wisła, ale co dalej? Co tam będziemy robić? Wiem, że Wisła jest ciekawa, ale chyba nie będziemy siedzieć pod domem Małysza? :D
Konkretnie mówiąc czy jest tam jakiś plac na grilla?
A może ktoś ma niedaleko do Wisły, to skoczyłby obczaić co i jak?
Ponadto gdzie się spotykamy?
W samej Wiśle, czy może gdzieś pod Wisłą, by całą ekipą efektownie zapodać na miejsce?
W związku z powyższym przydałby się ktoś, kto zna ten rejon i powiedział gdzie się spotkamy i gdzie pojedziemy.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. a propos miejsca. Pozwolę sobie wspomnieć, że u mnie, t.j. 60km od Krakowa na południe w stronę Nowego Sącza, a konkretniej pom. Bochnią, a Limanową w połowie drogi jest genialne miejsce na grill, znajduje się bowiem w starym kamieniołomie nad rzeczką. Ostatnio jeszcze zostało specjalnie do grillowania przystosowane, jest nawet niewielki parking, myślę, że tak na 15-20 samochodów. Sami zobaczcie:
http://www.zegocina.pl/przyroda/kami...amieniolom.htm
eee fajne to miejsce ja jestem za :D Przegralismy nieeeeee 2:0 nieeee
spotkać sie na jakieś stacji benzynowej przed Wisłą i już :)
Ja tez jestem za Zegocina :)
uważam że lepiej się spotkać na miejscu i tak będzie najlepiej
I tracić czas na szukanie odpowiedniego miejsca. To bez sensu!!
JA sobie juz wolne załatwie tylko piszcie kiedy i jak i co to przyjade do Wisły!!! :D
hehe chlopy wiecie ze striptizerki :d jezdza Alfami 156 :D Wczoraj bedac na meczu podczas przerwy wyszedlem na dwor i patrze jedzie Czarna 156 ide za winkiel a tu wychodzi z niej Ruda laseczka, koniec meczu przegralismy ale na otarcie lez byl striptiz i bach kolezanka z Alfy :D
Obiecac, że będę nie mogę, ale jak tylko znajdzie się chwila i kapusta na benzynkę - przyjadę. :mrgreen: Jakaś ekipa z Krakowa?
...ja się wybieram póki co bankowo. Myślę więc, że z Krakowa uzbiera się kilka osób, coby móc pomknąć do Wisły 'w kupie' ;)
nie ukrywam jednak, że sobota (05.07.08) byłaby, jak dla mnie, zdecydowanie lepszą datą... bo i można by na noc zostać i jakaś wieczorna impreza... nic w biegu i nie na kilka godzin:P
Hejka
Można by było spotkac się na stacji Orlen przed Wisłą jadąc z Ustronia.
W wiśle samej nie ma za dużo atrakcji, znam kilka atrakcji ale w Ustroniu.
Rozmawiałem niedawno z naszym Prezesem Rafałem i mówił że można przytargać kłady i pośmigać sobie gdzieś.
W Ustroniu na górze o nazwie Równica jest fajny park linowy:
http://www.funtour.marlan.pl/park/index.htm
tylko pytanie czy spotykamy się w takim razie w Wiśle i wracamy się do Ustronia czy też spotykamy się w Ustroniu:)
Obok praku Linowego jest tor saneczkowy:
http://extreme-park.rownica.pl/
Pożniej można by pojechać do jakiejś karczmy też niedaleko praku linowego jest całe schronisko i fajna knajpa:
http://www.zbojnicka-chata.com.pl/
Można by też zrezygnować z tej knajpy i pojechac do wisły na kubalonkę, gdzie był by przejazd wszystkimi autami przez centrum Wisły:
http://www.kubalonka.pl/o_zajezdzie.html
Jak narazie wszystkie pomysły wyczerpały mi się ale jak co to będę dwała nowe.
Nigdy wcześniej nie byłem na takim zlocie i nie wiem jak to wygłada finansowo czy każdy płaci sobie sam za wszystko czy też jest jakaś składka.
Można by coś fajnego pomyśleć:)
Pozdro
przyponiało mi się jeszcze że niedaleko ale w Ustroniu jest Park Leśnych Niespodzianek:
http://www.lesnypark.pl/
Myślę że opcja dobra dla kierowców z dziećmi :)
dla podniesienia adrenaliny mogą być loty paralotnia z góry o nazwie Czantoria:
http://loty.republika.pl/
...Czantoria fajna sprawa - fajnie zjeżdża się z niej na rowerze:D ...taki plan to niezły pomysł, jednak nie wiem, czy da rade to wszystko obskoczyć w jeden dzień. 2 dniowy wypad byłby dobrą opcją - tylko z drugiej strony wyszłoby to zdecydowanie drożej...
ja jezeli zdaze uruchomic belle i nie zabije mnie to finansowo to napewno tez sie zjawie bo do wisly mam niedaleko
coś mi się wydaje że już nikomu nie chce się jechać na ten spot bo jakoś temat ucichł
Jakoś do Krakowa łatwiej większości dojechać i tutaj leży problem. Ale nie chcę wprowadzać zamieszania. Potrzebny jest ktoś kto wrzuci mapkę i poda konkretne miejsce spotkania tak jak to mialo miejsce w przypadku spota w Krakowie. Ktoś rzucil hasło Wisła, inni zakceptowali i teraz nie ma się tym kto zająć - ja w Wiśle w życiu nie byłem więc ustalać nic nie będę.
alces1 dał ciekawą propozycję:Pitus25 napisał kilka propozycji dotyczących UstroniaCytat:
P.S. a propos miejsca. Pozwolę sobie wspomnieć, że u mnie, t.j. 60km od Krakowa na południe w stronę Nowego Sącza, a konkretniej pom. Bochnią, a Limanową w połowie drogi jest genialne miejsce na grill, znajduje się bowiem w starym kamieniołomie nad rzeczką. Ostatnio jeszcze zostało specjalnie do grillowania przystosowane, jest nawet niewielki parking, myślę, że tak na 15-20 samochodów. Sami zobaczcie:
http://www.zegocina.pl/pr...kamieniolom.htm
Wydaje mi się że ktoś kto zna Wisłę powinen podobną propozycję napisać...
A jak nie to trzeba będzie zrobić ankietę gdzie kto chce jechać i po sprawie, demokracja musi być :)
taka prowizoryczna mapka ale jest :) kurcze ale nie wiem jak mam wstawić obraz :/
ja tam jestem chetny tylko kompletnie nie znam poludnia polski a tymbardziej wisly tylko akurat tam bede wiec warto sie zalapac poniewaz nigdy nie bylem na takim czyms
a fajnie to musi wygladac tyle alf przez miasto pedzi :-)
wiec licze na kolegow z poludnia
pozdrowionka
dobra robie listę
póki co jestem
JA
robert domanski
Pitus25
Gopcio
alces1
Korczu
M@T
Lopezius
Krulik
jak kogoś ominąłem to proszę sie upomnieć :mrgreen:
Kosiar, może załóżmy nowy wątek. Z resztą tak chyba miało być. Skoro jest już datai prawdopodobnie miejsce, to załóżmy oficjalną listę. Co Wy na to?
Pozdrawiam (wkurzony na maksa przez łysego angola).
- Rafał
tez tak mysle...
Jebac sedziego i rodzine jego !!!!
to zakladajcie:)
widzę, że nie ma chętnego by to zrobić... Więc ja się zdecyduję. Jest jednak bardzo ważna sprawa i nim założymy temat bezwzględnie musimy to ustalić, o czym z resztą już wspominałem.
Póki co mamy ustaloną datę, ale to za mało!
Proponuję by teraz skupić się na ustaleniu:
godziny spotkania
dokładnego miejsca spotkania np: parking przy takiej i takiej stacji benzynowej
oraz
100% miejsca, czyli czy z pewnością jest to Wisła.
Niestety obawiam się, że im dalej od Krakowa się "zlatujemy" tym frekwencja mniejsza, ale to tylko takie moje odczucie.
No więc obczaił już ktoś na 100% tą Wisłę, albo Ustroń?
Niestety ja mam tam bardzo daleko, dlatego mogę pojechać dopiero podczas spotkania. Ale są tacy, którzy mają rzut beretem, więc może jakieś konkretne informacje o tych miejscach, możliwościach spalenia grilla itp.
tylko konkrety proszę, żeby zakładając nowy wątek od razu podać szczegóły i trzymać się wyznaczonych punktów.
Pozdrawiam.
- Rafał
Dobrze, wiec tak, dziś byłem w Ustroniu Jaszowcu i pytałem w jednej knajpie, powiedzieli że nie ma problemów możemy tam przyjechać i zrobić sobie grill jest to knajpa przy wyciągu narciarskim i staku Palenica, zrobiona na styl Góralski, mają dużą i fajną wiatę gdzie jest palenisko, mogą nam na tym grillu zrobić co tylko będziemy chcieli, jest to nie daleko góry Czantoria, Równica. Jest zaraz obok parking, gdzie mozna by zostawić nasze bele :) jedzenie mają super bo już tak kilka razy jadłem.
Nie będę do końca obiektywny bo to są moi znajomi, ale jeśli chodzi o mnie to naprawdę polecam.
foto knajpy poślę jak mi ktoś powie jak to mam zrobić ;)
a jak przedstawiają się tam ceny?Cytat:
Napisał Pitus25
Nie wiem, czy wiesz, ale na przedostatnim spocie w Krakowie zakupiliśmy wspólnie dwa grille i teraz są one przywożone na każde spotkanie. Każdy ma ce sobą to co chce upiec i całkowicie na łonie natury (jak np. ostatnim razem) niczym nie skrępowani palimy sobie grilla. Dlatego potrzebny nam jest jedynie plac, parking, lub coś podobnego, gdzie będziemy mogli się ulokować. Mile widziany parking z ławeczkami :D
Oczywiście jeśli większość jest za tym by spocząć właśnie w tej knajpie, to nie ma problemu, w zasadzie dla mnie jest to obojętne :D
Pozdrawiam.
- Rafał
ale to nie problem zapytamy sie pierwszego lepszego miejscowego gdzie takie miejsce i już :mrgreen:
ceny nie są zbyt wysokie, dobry obiad można zjeść w granicach 15zł tzn drugie danie, jest tego dużo i bardzo dobre.Cytat:
Napisał alces1
Natomiast jeśli chodzi o tereny dzikie to jest ich sporo, przez Wsiłę jak i Ustroń płynie Wisła więc można się gdzieś przy brzegu ulokować i grilka sobie zrobić :), albo gdzieś w górach