A sterowanie z kierownicy czynne czy atrapa?
Printable View
Przy tym GoCleverze działa sterowanie z kierownicy i wyświetlanie komunikatów z radia na wyświetlaczu między zegarami ?
Jak wyglada porownanie PY-9907 do Goclevera 702?
Chodzi mi o wyswietlacz czy oba s HD, szybkosc dzislania i jakosc dzwieku.
Czy jest sens wydawac dodatkowa kase na naped dvd i tuner dvb-t?
Niestety ale przyciski w kierownicy są nieaktywne, między zegrami też nie ma wyświetlania ale to nie dramat bo wyświetlacz ma duże dotykowe przyciski i przyzwyczaiłem się do takiej obsługi
Ciekawe, czy poniższy zestaw by pasował?
http://www.advancedice.com.au/produc...meo_3/CTSAR002
...chciałem usunac mój post ale nie wiem jak przepraszam
ja wkleję swoj problem. dotyczy navi brakuje mi jednego pokrętła!! tego w prawym górnym rogu da sie to jakoś naprawić widoczne w albumie dziękuje za info i przepraszam ze chyba nie w tym miejscu wpisałem..
http://www.alfanatics.co.za/2011/11/...-dvd-receiver/
- - - Updated - - -
http://www.alfanatics.co.za/2011/11/mito-modification-galaxy-tablet-alpine-dvd-receiver/
Tomku, przypomnij mi proszę definicję standardu HD ;)
Próbuję zrozumieć wzmiankowane przez Ciebie 800x480 i nie bardzo mi do HD się zbliża
---
OK - kilka słów na temat oryginalnej nawigacji (10'2007) - "ori" jak nazwał to jeden z szanownych kolegów:
- nie jest demonem wydajności,
- ma jednak jedną wspaniałą cechę - jak ustawisz skalę na 200m, to masz w miarę dokładną siatkę ulic - w obcym mieście, w korku jak znalazł, prosto i po harcersku (nie przyjęli mnie - z kolegą w zuchach spaliliśmy garaż), pozwala na "wykombinowanie" jak objechać syf widoczny przed maską, sprawdziłem osobiście, empirycznie na obcym mi mieście Gdańsku zatkanym w godzinach szczytu do granic możliwości - dzielnica Aniołki, koło jakiegoś szpitala czy coś, jazda na tzw. czuja, godzina in plus w stosunku do stania w korku (to tylko jeden przykład) - wskazane jednak orientowanie się z mapą (jak weźmiesz w łapę plan miasta i nie jarzysz gdzie jesteś, to "ori" nawigacja psu w dupę, bo nie zrozumiesz) - nowoczesne nawigacje w stylu FPP (First Person Player) skuteczne w takim przypadku jak Apap (w którykolwiek otwór ciała sobie wsadzisz działa tak samo - czyli wcale)*
- gwiazdka chwilę wcześniej oznacza, że np. Automapa z Krzychem H. jest świetna - używałem jakiegoś Larka w Lancii Lybrze i nie było lepszej
- świeci "zajebiście" czerwono :)
- można wyłączyć ekran - przyciski świecą nadal na czerwono - tak mega pięknie czerwono to było, o ile pamiętam w Audi 80 (takie małe cygaro?)
- pokazuje na ekranie między zegarami i gada (niestety po angielsku jak jakaś tępa k**** z Brixton)
- porównałem trasę z Poznań do Berlin Tegel na "ori" i na Nokii E55 - "ori" kazała zmienić płyty i nie widziała nowego fragmentu A2 (Nowy Tomyśl - Europa), poza tym zero różnic
- ma piękną dziurę na kartę SIM - użyłem karty, której używałem dotychczas w tzw. k*****telefonie, piękny czysty dźwięk, obsługa SMS, no i najważniejsze - działa tylko jak działa auto (tak, tak - niektórzy powiedzą, że jest Blue&Me - rozpatrujemy jednak szczególny przypadek fabryczny)
- argument o odtwarzaniu DVD można sobie w dupę wsadzić - szkoda zachodu - wala się u mnie kilka iPadów 2... wystarczyło kupić uchwyty sensowne (Młoda zachwycona!), dodaj do tego ruter MiFi i towarzystwo zgrzane ze szczęścia jak parowóz ;)
- na argument "słuchamy koncertu jak w sali koncertowej" nie mam kontrargumentu :( Bose 159 to katastrofa (albo za dużo wypili, albo im gorzały zabrakło), fabryczne gra lepiej, koncertów nie odważyłbym się na tym słuchać, w Lybrze było o niebo lepiej
- empetrzy, ajfony, itp. :) - chwilę po zakupie Belli kupiłem u towarzyszy Madziarów Loudlinka (mój opiekun handlowy ma na imię... Arnold) i jest tak: 9 kontenerków po 99 utworów i dziura audio, np. na iPhone, nie ma takiej trasy na której dałoby się to wszystko przesłuchać - 891 kawałków + drugie tyle w iPhone, a jak masz jeszcze kilka płyt zgranych do jednego mp3, to nie dożyjesz końca "plejlisty" ;)
Serdecznie pozdrawiam :)
A mam głupie pytanie a propos bose, jak mam sprawdzić czy mam ten system? Czy jest on specjalnie oznaczony logiem na głośnikach, ew. jakiś dodatkowy wzmacniacz/sub w bagażniku? Pytam bo kiedyś oglądałem parę aukcji gdzie było info o systemie bose a 'wizualnie' nic na to nie wskazywało. A mój system gra naprawdę dobrze i jeśli to nie bose a zwykły 'seryjniak' to mimo wszystko jestem mile zaskoczony.
Jest logo na głośnikach na desce rozdzielczej, i z tego co wiem chyba skrzynia w bagażniku/wnęce nadkola.
Załącznik 80782
Ciekawi mnie jeszcze jedno, czy są tylko dwa rodzaje audio w 159?
Czyli normalne i bose?
Dla mnie osobiście seryjniak gra lepiej niż BOSE, które fabrycznie nie ma możliwości regulowania żadnych parametrów dźwięku - tony niskie/średnie/wysokie - po prostu funkcje te są wyłączone, jeżeli masz podpięty system BOSE. ALE knuję teraz, żeby zrobić w jednej alfie myk i pomimo BOSE wymusić możliwość sterowania equalizerem i podbiciem (loudness) - jak się uda, to się podzielę ;)
- - - Updated - - -
Tak to oznaczają w urządzeniach przenośnych - 800x480 przy ekranach 6-7 cali to jest High Definition ;)
OK - nie ma się to nijak jednak do HD, ale może tak jak w niektórych tabletach jest możliwość wyprowadzenia sygnału w jakości HD (HDMI, miniHDMI, or sth.)
Zdań tyle, co badaczy dźwięku. To moja subiektywna ocena 159.
Przypominam sobie jednak - czytałem o tym, że Bose w 159 było poprawiane, ponieważ były skargi klientów na jakość dźwięku.
Jak już wspomniałem, w Lybrze Bose było doskonałe (jak na taki rozmiar auta), tak więc nie jest to krytyka Bose.
Pozdrawiam
Standard gra całkiem przyzwoicie- co potwierdzają różni pasażerowie nie do końca entuzjaści AR. Słyszałem już mnóstwo opinii użytkowników, że BOSE jest zdecydowanie przereklamowane- zamiast dopłacać przy kupnie do BOSE lepiej we własnym zakresie zamontować jakiś dobry sprzęt i mieć rzeczywiści dobre brzmienie.
Moim zdaniem gra naprawdę dobrze. Mam porównanie do audio chociażby w mojej poprzedniej AR 156.
Jedynie do czego można się przyczepić to do słabego tunera, w górzystym terenie gubi sygnał i ciężko słucha się stacji radiowych.
Nie wiem co Mr_Kain ma na myśli pisząc, że to katastrofa. Audiofilem nie jestem, ale jak na ponadprzeciętnego słuchacza muzyki uważam, że Bose wyrabia.
Były wersje z Bose z oznaczeniami na głośnikach na podszybiu i były wersje Bose bez takich oznaczeń...
Zobacz czy masz subwoofer w bagażniku, na nim powinien być napis Bose, lub na głośnikach, ale żeby to sprawdzić musiałbyś demontować boczek drzwi:). Możesz też sprawdzić po VINie.
Pozdrawiam.
- Rafał
Czy ktoś orientuje się czy audio w alfie jest standardowe i bose? Czy różnią się czymś jeszcze w poszczególnych wersjach?
Wg ePera w przedliftowych 159 występują tylko dwa typy głośników – zwykły i BOSE. W poliftowych jest trochę więcej, ale wynika to ze zmiany dostawcy głośników, a nie z tego, że inne głośniki były w bogatszych wersjach.
BTW – czy ktoś ma BOSE i nie ma naklejek na głośnikach przednich w desce? Kiedyś widziałem taki egzemplarz i nie wiem czy to była pomyłki sprzedającego, czy te naklejki zostały odklejone, czy jeszcze jakiś inny powód?
Może tez jest tak jak ze znaczkami z tyłu na klapie.Jak się zamawia nowe auto z salonu to jest opcja czy znaczki maja być czy tez nie.
Panowie pomóżcie, poszukuje strony która mi poda kod do radia do 159 cd 939 macie moze taki link działający podeslijcie
dzieki
Brak do 159:(
zly link dalem tzn.adres dobry ale w hiperlaczu zly link :P ma byc ten http://www.radiocode.ivgsoft.com/list.php tu jest :)
po testach kolegi lord8
stronka
http://www.radio-code.lt/page-how-it-works.html
login : qaz@niepodam.pl
hasło : qaz
wybrać dowolny model radia jeżeli naszego nie ma
wpisać nr seryjny posiadanego radia
i kodzik jest :-)
tylko żeby tam któryś nadgorliwy hasła nie zmieniał :-)
Witam wszystkich, od poniedziałku jestem jak na razie szczęśliwym posiadaczem 159 SW z dołożona nawigacja Pioneer AVIC7110BT. Czy ktoś z Was taką posiada i czy wiecie jak dograć do niej aktualne mapy? Po odpaleniu systemu widzę logo Navigate na ekranie i wersję systemu 3.020200 i wersję mapy 02.000600. Pozdrawiam
Nie to nie ta, podobna ale z bezowymi skórami i z Białegostoku.
To jak wie ktoś coś o tej nawigacji?