Napisał
Belfer27
W takim razie chciałem spytać wszystkich obrońców gazu dlaczego powstał i funkcjonuje dział LPG?!?!
Czy ktoś z was potrafi obiektywnie na to popatrzeć i zauważyć, że większość postów w tym dziale to problemy natury technicznej wynikające z zasilania silnika gazem?
Nie mam czasu przytaczać tutaj linków do licznych tematów odnośnie złych konsekwencji jazdy na gazie ale ich ilość mówi sama za siebie i pisanie, że gaz nie ma destrukcyjnego działania na silniki jest czystym zaślepianiem siebie i innych.
Jeśli to nie jest argument to chyba tylko z powodu zapatrzenia w to co się posiada i braku samokrytyki. Ja nie jestem zadowolony z faktu, iż muszę słuchać JTD i czuć nieco większe wibracje silnika ale mam za to elastyczność jak 2,5 V6, spalanie na poziomie żenującym (jak na alfę...) i nie muszę pisać tematów odnośnie usterek spowodowanych cudownym paliwem LPG (tak wynika z niektórych mocno stronniczych postów w tym temacie) które jakoś dziwnym trafem nie znalazło jednak zastosowania w seryjnej produkcji...
Pozdrawiam i niskich cen wszelakich paliw życzę!