cierpliwosc zostanie nagrodzona:)brakiem turbo dziury:)
Printable View
cierpliwosc zostanie nagrodzona:)brakiem turbo dziury:)
Fajnie jakby wnętrze było jeszcze wypolerowane ;)
przedstawie detale z mojej kolekcji,moze nie wszyscy widzieli:)
Witam
Pisze się na tą górną rurę ic kolektor:) do 1.9 16v 140 km czekam na wiadomość
misiu - jak nadal potrzebujesz wzory to ja mam już gumy zdjęte i idą na sprzedaż
Ja bym się pisał na turbo-ic do 1.9 16V. Bociek a ty coś tam wstawił zamiast i ktoż to tak ładnie ci powyginał ? :)
mie robił spawem Adams ( co kolega to kolega )
obiecane rurki wysłane
no to czekamy może będę miał ładniejszą niż bocian:)
Ja jak wspominałem zapisuję się na dolną i górną do 2,4jtd 136km Cf-2 alfa 156 :P:P:P
panowie,narazie mam wzory do
156 140 konna gora
156 115 konna gora
147 140 konna gora dol
gt gora dol(takie same jak w 147
do konca tygodnia bedzie wzor ze 147 115 konnej gora dol
nadal czekam na wycene tego giecia
jesli ktos ma stare rury do 2,4 to poprosze na priva
Jak te rury będą cenowo wyglądały do 147 140 KM gięte a spawane chyba wezmę komplet
Ja jestem chętny na pewno na dolną ic-turbo do 140 konnej 156 ( pisałem na priv ) czy termin oczekiwania to nadal do dwóch tygodni? Na górna też bym się skusił...czekam na info
w sobote mysle zaczne dzialac,narzie do 140 niemam dolnej ale cos wymysle:)
czy sa jakies znizki za zamowienie kompletu do 147mki ? :D
jezeli masz dostep do gietarki to zabierz sie za projektowanie rur do frontowego intercoolera i sprzedawaj gotowe zestawy :)
znizka juz jest w postaci -10zl na przesylce a z centralnym IC pomysle ale najpierw opanuje ten temat:)
Witam,jestem zly ,okazalo sie ze na gietarce nieda rady,poprostu rura sie plaszczy a od wewnatrz sie marszczy,teraz pozostaje czekac na wycene giecia na CNC czyli gietarce numerycznej ,maja dac odpowiedz dopiero w poniedzialek,jesli tam nie wypali to bede spawal kolanka i szlifowal i polerowal,oczywiscie gorne,dolne beda tylko spawane i moze wypolerowane,przepraszam za problemy ale mialem nadzieje ze sie uda,ale jeszcze nic straconego ,napewno dam znac w poniedzialek,
no niestety nierdzewna trudno sie gnie, nie wspominam o aluminium bo to jeszcze wyzsza szkola jazdy :)
sa rozne sposoby z podgrzewaniem, piaskiem itd.
na gietarce trzpieniowej tak sie marszczylo i plaszczylo?
tak na trzpieniowej,w poniedzialek bede znal koszty giecia na CNC,jesli bedzie to spory koszt to bede spawal i polerowal
Jutro bede juz wszystko wiedzial,a mam jeszcze takie pytanko,czy mozna wykonac gorna z rury o srednicy zewn 50mm i sciance 1,5mm,czyli wewnatrz mamy 47mm,w oryginale mamy wewnatrz 54mm,czyli roznica wynosi 7mm,beda jakies nieporzadane dzialania?
jesli bylaby z 50 to na koncach wspawalbym kawalki 54 aby zlaczki wykonac ze starych gum lub jak kto woli kupi sobie inne,narazie nie wiem czy maja przyrzady do maszyny na srednice 54mm,na 50 maja napewno i 60 tez,jesli beda jakies przeciw wskazania na 50 to wykonam z 60 i wspawam 54 na koncach,doly beda z 50 a z jednej strony wspawana 54,dam znac jutro i zrobie konkretne zapisy na modele ktore posiadam czyli
156 140 km gora,dol napewno wykombinuje
156 115km gora,,moze jutro dotrze dol
147 gt 140km gora dol
147 115km w ciagu tygodnia gora i dol
szukam 156 105 konnej
co do średnicy to nie wiem czy taka różnica ma jakiś wpływ - podejrzewam że wszystko w jakiś sposób jest liczone...
...doszedł dół ??
doszedl.dzis pospawalem projekt,wszystko sie przeciaga w tej firmie co maja giac,jutro lub sroda bedzie wiadomo(mam nadzieje)
super to rezerwuj dla mnie komplet - daj znać :)
jasne:)
zamawiam komplet dół, góra AR 147 140 KM
witam,panowie troche sie to przeciaa ale mam juz dwa wzory tzn do 156 140km i do 156 115km i powiem szczerze ze sa takie identyczne jak oryginaly,czyli moim zdaniem takie jak powinny byc,rura w kazdym zakrecie ma taka sama srednice,zero zwezen:)dajcie mi jeszcze troche czasu ,w pon lub wtorek zawoze reszte wzorow,narazie nieznam jezcze odpowiedzi z jakiej srednicy beda,wzory mam z 60 mm na zewnatrz, dolne beda z 50mm,napewno maja takie oprzyrzadowanie ,jak beda mieli na 54 to beda z 54,wiec prosze jeszcze o chwile cierpliwosci:)
ja czekam z nie cierpliwoscia na obie rurki do 105konnej wersji
Siema jak byś opanował temat do 2.4 JTD 20V 175 km to bym był zainteresowany.
mam kolee z tym motorem wiec opanuje a dol czy gora?
Ja rowniez jestem zainteresowany, tylko nie wiem czy bedzie dostepne do 105konnej jesli nie to prosze o odpowiedz
bedzie do 105 konnej,ale prosze o cierpliwosc i wyrozumialosc:)
Cześć,
a do 156 140 konnej 16v masz już dolną ic-turbo?