Ja też się dopisałem to może uda mi się poznać część osób ;)
Printable View
Ja też się dopisałem to może uda mi się poznać część osób ;)
Nie było mnie ponieważ nie mogłem się nie wiem czemu ostatnio zalogować na forum. Dlatego proszę was mimo forum wyślijcie mi wszyscy chętni maila. r.gabrych@o2.pl
1. Featmilka
2. BYKrak
3. PiteR
4. Kolas
5. luktroch
6. kwachuGSE
7. pietia
8. Slawny
9. ajdacho
10. Farciaż
11. Ozi 164
12. Sobieski156
Czekam na deklarację mailowe kolejnych osób, które się tutaj zadeklarowały a maila coś ciężko im wysłać.
---------- Post added at 21:33 ---------- Previous post was at 21:31 ----------
Aha nie wiem kto mi tam moją Prezeskę molestuję, ale jako organizator festynu proszę o kontakt ze mną. Pani Prezes dzwoniłą do mnie dzisiaj, że ktoś z alfaholików dzwonił i pytał o szczegóły, a ona za dużo nie wie mając dużo spraw na głowie.
Dokładnie myślę tak jak kolega PiterR , przecież dostęp do tej strony mają również osoby nie zarejestrowane !
Edytuj posta ,zrób nową listę bez adresów.
No i napisz w końcu coś więcej od strony organizacyjnej np.o której ,gdzie się mamy spotkać i przede wszystkim co będzie .
Napisałeś wcześnie coś w stylu" przygotujcie nasze alfy do ..." ale do czego mamy je przygotować....?
Jak ludzie zobaczą co i jak i czego mogą się spodziewać to napewno znajdzie się więcej chętnych.
Ja też mam ochotę przyjechać ale muszę wiedzieć więcej.
Pozdro.
Ja też bym prosił o usunięcie mojego maila - tej jedyny bez nicka.
Niewiadomo kiedy Rafał się pojawi na forum, więc prośba do moda o usunięcie tych adresów.
ech ten organizator my swoje on swoje jak tak dalej pójdzie to 26-27 jest lepsza alternatywa
http://www.extremizer.pl/ ale obiecałem że będe na 100% i nie złamie słowa chyba że BYKrak mnie nie chce
Po pierwsze madmax najważniejsze informację są na początku posta, wystarczy przeczytać. O więcej informacji pytaj bo nie wiem co cię interesuje konkretnie, nawierzchnia drogi, wielkość parkingu, rodzaje piwa na festynie, czy będą fajne dupy... Duchem świętym nie jestem, będzie festyn, będzie knajpa, będą koncerty i powinny być Alfy, jadące korowodem z centrum miasta. Nie wiem co dalej chcesz wiedzieć. Impreza rodzinna.
A co do ajdacho. Czy kolega wysłał mi maila lub umie czytać, że listę robię z pewnych osób, które się zarejestrowały mailowo! Na maila wysłały mi potwierdzenia te osoby, które napisałem i one dostają info o nowościach dziejących się w fundacji, akcjach bierzących, oraz gdy np uda nam się załatwić coś ekstra. Tutaj czekam na osoby, które czytając o co biega wyrażają chęć do wzięcia akcji a następnie piszą mi to na mailu i dołączam ich do grupy. A ajdacho jeśli masz LEPSZĄ alternatywę to powodzenia, dla mnie ważniejsza jest pomoc innym i miło spędzony czas z rodzinami wśród naszych Alf. Jeśli chcesz werbować tutaj ludzi na coś innego i grać nieczysto to zastanów się czy jesteś fair w tym momencie i czy nie pomyliłeś postów pisząc coś takiego.
Większość informacji od ludzi współpracujących ze mną na koncercie, oraz informację i zaproszenia na różne przedsięwzięcia fundacji dostaję drogą mailową i tą samą drogą przesyłam to do was.
Nie wiem czy niektórzy koledzy nie umieją czytać od początku o co prosiłem, to nie jest miejsce na powtarzanie się ciągłe dla każdego z osobna co się będzie działo.
Madmax a co do godzin też były ustalone na samym początku, że festyn jest od 11 do około 19. I po to jest mail żeby każdy z was mógł dopytywać się o szczegóły jakie go nurtują, a nie będę pisał na forum każdej pierdoły, bo jeszcze trochę to nowe osoby które będą chciały się tym zainteresować, aby się coś dowiedzieć będą musiały przeczytać 10 stron pierdół, zamiast dowiadywać się konkrety które ich bezpośrednio interesują. Dlatego proszę tutaj o pozostawienie najważniejszych informacji dla świeżo zainteresowanych, a osoby, które się deklarują i chcą szczegółowo dla siebie coś się dowiedzieć pisać na maila
r.gabrych@o2.pl i nie dzwonić do prezeski tak jak ktoś to zrobił, bo w fundacji mamy wiele projektów i podział ról i obowiązków, więc wiele się tam nie dowiecie pod ogólnym numerem.
Dziękuję, mam nadzieję, że niedoinformowanych już uświadomiłem i mogę liczyć na konkretne pytania od konkretnych osób i konkretne deklarację w dalszym ciągu tak jak od tych kilku osób, które zrozumiały o co chodzi.
Dzięki i czekam na pytania także od madmaxa.
P.S. Za te maile przepraszam, rzeczywiście nie pomyślałem o osobach z zewnątrz, jednak zdążyłem to usunąć przed moderem.
:D:D:D Adam ale kolega Cie zjechał a na spocie taki miły był itd. :D:D:D
Zjechał to chyba za mocne słowo ;) chociaż nie wiem po co ajdacho pisze rzeczy w stylu "jak mnie nie chce to nie". To jest indywidualna decyzja czy się przyjedzie czy nie. Napisał, że chce, żeby jak najwięcej osób przyjechało, wiec wg. mnie nie ma tutaj czegoś takiego jak "chce-niechce". Nikt nikogo do niczego nie zmusza.
Rafał - ludzie pytają na czym to będzie polegać, bo tak na prawdę nie wiadomo. Z tego co mi mowiłeś to mamy stać i pokazywać Alfy. Ale co przez to rozumiesz ? Ludzie będą oglądali, wsiadali, chcieli się przejechać czy co ? Na pewno będą pytali, czy się psują :rofl:. Ale napisz prosze coś wiecej na temat samego naszego uczestnictwa. Wiemy, że mamy tam wjechać kolumną, potem się poustawiać i co dalej ? Generalnie mi takie info jest zbędne - po prostu tam będę, ale nikomu się nie dam przejechać :no::lol:, ale może inni potrzebują takiej informacji. Chyba, że taką informację podałeś i ją przeoczyłem, to sorry :)
Do BYKraka -Nie będę się powtarzać z zapytaniami za kolegą PiterR-em ujął to bardzo trafnie.
Ja też swoją Alfiną nie dam nikomu jeżdzić:stop:,OK - mogę zabrać dzieciaki i je przewieź:) .
A teraz do tego co napisałeś" .........rodzaje piwa na festynie,czy fajne dupy...." wyobraź sobie,że piwo mnie zupełnie
nie interesuje, ponieważ prowadząc samochód NIE piję alko....lu a d....y no cóż tu Cię zaskoczę jestem - kobietą.
Więc nie sądź po nickach ,bo nie wiesz kto jest kim.
Jeżeli moje plany nie ulegną zmianie to się pojawię ( z mężem i synem).
Pozdrowionka .
Tomek wcale nie czuje sie zjechany wręcz przeciwnie bo pobudziłem kolege Rafała do pisania na forum:)
Rafał piszesz że więcej info wysyłasz na maila a dalej Ci którzy go wysłali nic nie wiedzą i zadają pytania na forum
Nie podkradam Ci ludzi na inną impreze bo sam będę na Twojej tak jak zadeklarowałem
chciałem Cie tylko zmobilizować do pisania na forum tak jak robią to inni bo to chyba żadna tajemnica
co i jak będzie się działo,być może masz lepszy sposób na zachęcenie ludzi ale to Twój problem
Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam, ale to nie było w tonacji ostrej napisane tylko sam nie wiem co chcieliście wiedzieć, a lista po której ajdacho napisał, że go nie chcę jak psiałem jest z osób z maila, a zapraszam i tak każdego.
A więc napiszę raz wszystko co chcę osiągnąć i na jakim etapie jestem.
Impreza ma być całkowicie charytatywna, a alfaholicy jako wolontariusze. Fundacja zajmuje się dziećmi niepełnosprawnymi, a więc i takie będą. Nikomu oczywiście nie dajemy prowadzić naszych Alf bo Alfusia jest jak żona i nie ma żadnego zdradzania kierownicy z innymi łapami. Na początek musimy zrobić troszkę zamieszania w centrum miasta. Jeśli by się nie udało wjechać na rynek, wybierzemy parking przy teatrze Słowackiego albo podobny blisko rynku i zbieramy ludzi na festyn. Naklejamy plakaciki na jedną szybkę i jako wolontariusze, także zabieramy np po jednej osobie lub dwie na przejażdżkę wkoło plant lub na miejsce koncertu (ale to w zależności czy ktoś jeszcze będzie miał miejsce w aucie bo liczę że weźmiecie rodziny i znajomych). Po około 2 godzinnym postoju i robieniu szumu wkoło imprezy, zbieramy się w kolumnę i czekając na siebie po każdym skrzyżowaniu jedziemy na Ruczaj do stadniny, miejsca docelowego. Wjazd oczywiście na ruczaj około godziny 12-12:30 z jadąc powoli i robiąc dużo hałasu, aby być zauważalnym na ulicach i na samej stadninie.
Na pikniku jest bar, który serwuje ciepłe dania jak i piwko, scena będzie z drugiej strony stajen na trawniku, a nasze Alfusie parkujemy na parkingu przy barze. Oczywiście jako wolontariusze i goście, nie będziecie trzymani na uwięzi bo to nie o to chodzi, będzie zabawa więc bierzcie dzieciaki, rodziny i znajomych. W naszym pokazie najważniejsze będzie, piękne prezentowanie aut z każdej strony, od silnika po wnętrze, danie frajdy dzieciakom fundacji i innym i pozwolić im usiąść za kierownicą, zatrąbić, oraz przewieźć dziecko z jakimś rodzicem po okolicy chwilkę. Można namawiać do kupna naszej kochanej marki oczywiście.
W całym przedsięwzięciu chodzi o zrobienie hałasu, zareklamowania siebie oraz fundacji, oraz zrobienia wszystkiego, aby dzieci miały uśmiech na twarzach, ale trzymając się granic bezpieczeństwa dla naszych aut.
Piknik będzie trwać od 11 do około 18-19. Możemy się spotkać np o 10 w centrum miasta i wyjechać około 12:30, będąc na 13 na miejsciu, lub wcześniej. Rozplanowanie czasowe jest mi potrzebne, abym mógł chociaż raz uciec wam na chwile do stadniny i potem wrócić. jako organizator muszę być na miejscu od 6 rano i chociaż raz doglądnąć ułożenie sprzętu i sceny zanim impreza się zacznie.
Jeśli jeszcze jakieś pytania dodatkowe to słucham i sorki.
I ta wypowiedz drogi przyjacielu mi sie podoba :)
Mam jeszcze jedno pytanie moze juz to gdzies było pisane moze nie jak tak to przepraszam nie doczytałem.
Czy jak dam znac w maju dopiero ze tez sie zjawie to da rade czy juz bedzie za pozno? bo umnie grafik sie czesto zmienia i jak narazie niedziele mam wole ale kto wie roznie z tym bywa a z wolnym umnie krucho tak wiec musze liczyc na szczescie ze bede miał wolne i sie tam pojawie jak oczywiscie bede mogł i gdzies tam ewentualnie mnie wcisniecie w szeregi :)
Pozdro.
w tej chwili zajmujemy się 1% dla fundacji. Przewidujemy, że miasto da nam pieniądze tydzień przed imprezą więc późno, dlatego najważniejsza dla mnie teraz jest reklama. Jak to zrobić, żeby bez pieniędzy przekonać kogoś do reklamowania nas. Miasto jest wolno myślące, dają pieniądze i pomagają, ale tak, że już trudno znaleźć czas na wykorzystanie funduszy. Nie wjedziemy autem nigdzie gdzie są zakazy, przy teatrze słowackiego strefy nie ma, najwyżej zrobimy inne kółko, placem matejki, to jest do dogrania. Ja wiem, że trzeba wszystko załatwiać, ale bez reklamy będziemy sami na tej imprezie bez publiczności, a więc koledzy apel do was, gdyby ktoś miał wtyki w mediach proszę o pomoc reklamy pikniku w jakiś kulturalnych wiadomościach. Mam jedną wtykę w RMF ale dopiero będę rozmawiał z nim i nie wiem co się da załatwić.
Co do potwierdzeń, im więcej nas tym lepiej więc zgłaszajcie się aż do samej imprezy
Ja nie potwierdziłem przez maila, gdyż albo takiego maila nie dostałem/albo został on przeze mnie przeoczony.
Ale to musisz sam do Rafała napisać i on dopisze Cie wtedy do listy oficjalnej :)
koledzy kto ma w posiadaniu ten napis?Załącznik 52562 potrzebujemy go na zlot charytatywny oczywiście do zwrotu
Super zapytanie;) Jak coś niech ktoś taką reklamę spróbuje załatwić i przywieźć na zlot. Ważne!
jak by się nie wybierał do krk, to po drodze mogę zawitać u niego i pożyczyć...
mailowo nic nie potwierdzam, zresztą nigdy się nie piszę na żadne listy jeśli nie jestem na 100% pewny obecności (za daleki termin) .... ale mogę napisać że na 90% będziemy z żonką i córą, najwyżej gdzieś na chodniku zaparkuję :)
Mamy budżet jaki da nam miasto na koncert. Chcieliśmy na reklamę, scenę, zespołom dać troszkę i zrobić autobus z mpk. Po odpowiedzi miasta wystarczy nam ledwo na scenę. Zespoły już grają charytatywnie całkiem, mam świetnych wolontariuszy z Alfusiami:), z MPK jakoś po znajomościach się dogadam. Nie mamy na wydruk nawet 100 plakatów po zniżkowych cenach.
Szukam pomysłów na reklamę koledzy, czy ktoś ma jakieś wtyki gdziekolwiek? Każdy pomysł jest dobry.
Dziękuję wam za załatwienie banerka :)
banerek zarezerwowany:)
Rafał czemu nie ma mnie na liście:(
Już Cię dopisze.
Prezeska fundacji mi dzwoniła, że będą jakieś zmiany w koncercie. Znowu coś w urzędzie miasta na modzili, nie wiem jeszcze co, szczegóły będę miał w środę. W czerwcu planuję jakąś imprezę w nowej hucie, mam za partnera Nowohuckie Centrum Kultury. Mam kontakt z RMF FM. Muszę wszystkich uczestników i informację posklejać do kupy i jakoś rozplanować, ale to jak dowiem się o co chodzi we środę.
Od razu dam wam znać co się dzieję. Chce aby wszyscy byli na bieżąco. Pozdrawiam. Rafał
Drodzy koledzy i koleżanki.
Sprawa wygląda tak. Prezydent nm daje dużo mniej kasy niż chcieliśmy więc mamy piknik zamiast 7 godzinny to 4 godzinny. Ale że mieliśmy być w centrum miasta 3 godzinki Alfami to zaczniemy całą kampanie jak planowaliśmy w centrum, a potem zjedziemy na koncerty. Oczywiście w centrum miasta koło błoń znajduje się siedzib naszej fundacji więc oczywiście zostaną wszyscy ugoszczeni.
Kocham Urząd Miasta Krakowa i ich pomoc wrrr......
W środę będę miał dokładne szczegóły i w miarę kompletny scenariusz imprezy więc jeśli jakieś pytania i tematy wam się rodzą to czekam, bo jestem już trochę zmęczony i sam staram się to jakoś ogarnąć.
Pozdrawiam
Rafał
ja rowniez proszę na listę , Farciaż bordowa alfa romeo 155 z olkusza
mnie możesz też dopisa do listy jeśli jest jeszcze miejsce
chetnie tez sie zjawie popatrzec na te alfy:)
oki koledzy wyślijcie mi maile proszę. Prawdopodobnie będę wszystkich prosił o wysłanie na maila zdjęć osób uczestniczących. Jako wolontariusze dostaniecie identyfikatory.
r.gabrych@o2.pl
To wrzuć proszę zaktualizowaną listę :)
1. Featmilka
2. BYKrak
3. PiteR
4. Kolas
5. luktroch
6. kwachuGSE
7. pietia
8. Slawny
9. ajdacho
10. Farciaż
11. Ozi 164
12. Sobieski156
13. Wieri
14. Sudi
15. ayem
16. Rafal
Aktualnie to są wszyscy którzy zgłosili się na maila i nie tylko. Zlot 27 maja, szczegóły dokładne pod koniec tygodnia jak się dowiem co znowu wymyślili po obcięciu kosztów przez Urząd Miasta Krakowa.
Jeśli ktoś mi umknął proszę od razu o korektę.
Hej koledzy. Impreza będzie od 11 do 15. Spotykamy się ok godziny 9. Będzie parking w centrum miasta załatwiony i załatwiamy wjazd do strefy A w Krakowie. Po 15 można dołączyć do festynu, który równolegle będzie na błoniach krakowskich.
Czekam na was ;)
Ulica parkingu??Zebym wiedział gdzie hotelu szukac w pobliżu :D