No i pięknie wyszłoCytat:
Napisał Starscream
Pozdrawiam
Printable View
No i pięknie wyszłoCytat:
Napisał Starscream
Pozdrawiam
jak dla mnie bomba :)
to się cieszę, że się podoba <haha> <haha> <haha> <haha> <haha> <haha>
Gratuluje cierpliwości! Ja bym chyba nie dał tak rady spolerować tego szkła! :shock:
Ostatnio robiłem polerkę reflektorów u siebie. Co prawda nie skończyłem jeszcze, bo są jeszcze drobne ślady po kamieniach, natomiast pozbyłem się rys! Nie używałem jak kolega papieru ściernego, a jedynie pastę G3 i specjalną nakładkę do polerki, którą montuje się w wiertarce.Cytat:
Napisał mra
20min roboty i po wszystkim, a efekt jest na prawdę dobry.
Trzeba tylko uważać, żeby nie przegrzać "szkła", bo się stopi od tarcia!
Pozdrawiam.
- Rafał
super efekt :)
efekt potęguje to malowanie wewnątrz klosza. Dużo było z tym roboty? Patrząc na Twoje lampy zauważyłem że seryjne tak naprawde są brzydkie...blee
gratuluję :)
Trochę roboty jest, ale naprawdę warto! Najważniejsze, by wszystko zrobić precyzyjnie. Żeby wewnątrz nie został kurz, żeby odblaski i szkła (od wewnątrz) były czyste i co najważniejsze by dobrze uszczelnić potem reflektor (klej do szyb - idealna sprawa).Cytat:
Napisał Siafal89
Jeśli masz 3 - 4 godziny czasu, to się nawet nie zabieraj, bo więcej się zdenerwujesz niż to warte. Tak naprawdę to by dobrze zrobić GTA look potrzeba z 1 dzień, bez pośpiechu.
Tutaj masz kilka informacji, kiedy ja to robiłem:
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...kla-vt7667.htm
Pozdrawiam.
- Rafał
Cytat:
Napisał alces1
nie zdążyłem nawet odpisać :lol: :lol: Ale miło, że się moja praca Wam podoba, motywujące to jest. A tak przy okazji, wybrałem już felgi, w sobotę pojadę i je zakupię-oczywiście pochwalę się zaraz po zakupie :wink:
napaliłem się na to ;]
za polerkę zabiorę się napewno, a malowania trochę się boję, ale strachy trzeba przełamywać ;] mam teraz dużo wolnego, więc napewno nie będę się spieszył
a tak btw to kolega dziś kupił crx'a cyber :) zaraz jadę na rundkę po mieście :D
Alces1 ma rację odnośnie polerowania maszynowego. Ja osobiście przerobiłem tak lampy i polerowałem je na profesjonalnej maszynie polerskiej z gąbką Farecla i pastą z tej samej firmy (na ryski po polerowaniu G3 czyli grubsze ziarno, natomiast do wykończenia G7 lub mleczko G10)
Należy jednak uważać na przetarcie warstwy poliwęglanu. Powierzchnia reflektora jest pokrywana cienką warstwą końcową, która często pod wpływem uderzeń kamyków pęka a przy polerowaniu mogą się z tego większe plamy robić (z racji ścierania tej pierwszej warstwy) co nie wygląda wówczas rewelacyjnie i trzeba całą lampę pozbawić tej powłoki a ponieważ jest ona najtwardszą to potem lampa się łatwiej rysuje i matowieje...
Odnośnie malowania ramek nie ma się co bać. Trzeba jedynie dokładnie zetrzeć warstwę chromu (papier 800 a potem 1200 dla oczywiście na wodzie...) szczególnie w kątach i miejscach gdzie odlew jest niezbyt dokładny, gdyż może to spowodować odparzenie lakieru przy późniejszym użytkowaniu. Malowałem osobiście czarnym matem w spray'u cienkimi warstwami na słońcu ( nagrzany plastik pomaga szybko schnąć lakierowi ) Na koniec można dać warstwę grubszą w celu uniknięcia porowatości powłoki ale trzeba uważać, żeby nie zrobić zacieków.
Ważne jest też wyczyszczenie odbłyśników specjalną ściereczką i broń Boże nie środkiem z amoniakiem ( zawierają go zazwyczaj tanie płyny do szyb) bo może to prowadzić do pogorszenia ich właściwości. Osobiście polecam szmatki do szyb z "mikrofazy" i piankę do luster lub tym podobne szybko odparowujące. Takie szmatki zakupiłem w Lidl'u (nazywają się Aqua Pur i są sprzedawane po dwie sztuki w niebieskim opakowaniu) i służą rewelacyjnie zarówno w domu jak i w samochodzie nawet bez użycia płynu i nie pozostawiają żadnych smug (co jest poniekąd ważne przy czyszczeniu reflektorów w środku..)
Po takim "remoncie" lamp ewidentnie wzrasta moc silnika ( około 2 KM na lampę, więc warto też spolerować tylne światła!), poprawia się aerodynamika auta z racji mniejszych zarysowań powierzchni i ewidentnie wzrasta ego właściciela o ile jest on płci męskiej.. Pozdrawiam i powodzenia w przeróbkach. Poniżej zdjęcia tego co wyszło po tych 3 roboczogodzinach.
a jak zdemontować lampę ??? czyba nie obejdzie się bez odkręcania zderzaka :(
może ktoś napisze krok po kroku operację GTA LOOK :lol:
Niestety odkręcić zderzak musisz. Jest on montowany do błotników za pomocą śrub torx po 3 z każdej strony, żeby się do nich dostać należy częściowo zdemontować nadkole oraz odkręcić miejscowo osłonę pod silnikiem.Cytat:
Napisał norbiwolow
Tutaj jest manual:
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=2666
W razie pytań, chętnie pomogę.
Pozdrawiam.
- Rafał
W kwestii zderzaka.... Ja odkręciłem lampy bez jego zdejmowania i wcale nie było to takie trudne. W wersjach JTD można się dostać do śruby dolnej poprzez wlot do intercooler'a, natomiast druga strona jest możliwa do odkręcenia przy pomocy elastycznej przedłużki klucza nasadowego. W razie braku takowej odkręca się zwykłym kluczem tzw "T" ( czyli na przedłużce z pręta stalowego) uważając na to, żeby nie odgiąć za bardzo zderzaka przy tym. Można też kombinować z demontażem plastiku przy przeciwmgielnych i odkręcać śrubę zwykłą płaską 10-tką. Reasumując zdejmowanie zderzaka nie jest konieczne na pewno w JTD a w benzynowych też podejrzewam, że da się to obejść w sposób opisany powyżej.
Pozdrawiam
Fakt - można w ten sposób odkręcić reflektor, ale nie da się go wyjąć, bo zderzak blokuje dolny uchwyt reflektora. Jeśli nie odkręcisz zderzaka i będziesz próbował wyciągnąć reflektor, to możesz uszkodzić klamrę, która podtrzymuje zderzak tuż przy końcu błotnika, gdzie znajduje się reflektor, ponadto można go porysować.Cytat:
Napisał Belfer27
Pozdrawiam.
- Rafał
I to się zgadza-odkręcić TAK,wyjąć NIE :(
Ależ oczywiście że je wyjąłem! Niby jak bym je rozebrał? Tylko że jest jedna pozycja w jakiej się je da wyjąć i włożyć żeby nie zarysować ani zderzaka, ani lampy. Najlepiej jest to robić w ciepły dzień gdy plastik jest bardziej elastyczny i zderzak sie lekko odkształca w celu wyjęcia tych lamp. Niestety nie robiłem wtedy zdjęć z demontażu i montażu ale wkrótce będę to prawdopodobnie robił u Mrutyna z tego forum więc może coś wkleimy dla zainteresowanych.
witam
również preferuje demontaż oraz polerkę od wewnątrz (pasta K2 tempo)
(demontaż zderzaka)
:arrow: http://www.forum.alfaholicy.org/topi...ymina+zderzaka
Jeśli ktoś by się uparł :P można przy jednej robocie zamienić postojówki na ringi
:arrow: http://img84.imageshack.us/img84/641/refringlt6.th.jpg
Po założeniu wygląda to mniej więcej tak
:arrow:
http://img363.imageshack.us/img363/9284/iniph1.th.jpg
Pozdrawiam
A jakie ringi zastosowałeś : LED czy CCFL?
i ile kosztuje taka przyjemność ?? :mrgreen:
całkiem całkiem te ringi - podaj namiary i koszta tej operacji - know-how mile widziane :)
Led koszt +-89zł :PCytat:
Napisał sepharin
:arrow: http://www.allegro.pl/item387883360_...romeo_156.html
Pozdrawiam
a jak mocowane do klosza ????
po włożeniu w odpowiednie miejsce nie trzeba niczym mocować ja na wszelki wypadek dosłownie kropelke dodałem w miejscu gdzie ring leży na ramce a od góry trzymają go kabelkiCytat:
Napisał norbiwolow
A jak wogóle dobrać się do środka lamp, jak je rozkleić?
wystarczy przejsc pare postów wyżej :wink: zostało wszystko krok po kroku opisane w tym temacie :PCytat:
Napisał Etnic
PozdrawiamCytat:
Napisał alces1
czy lampy w alfie 156 sa klejone czy skręcane
klosze reflektorów są klejone ,oraz posiadają plastikowe spinkiCytat:
Napisał MAJESTICAR156
pozdrawiam
Nie bardzo rozumiem dlaczego ludzie upierają się przy twierdzeniu, że lamp nie da się wymontować bez zdejmowania zderzaka!?
Gdybym sam tego nie dokonał, też miał bym może wątpliwości samemu nie sprawdziwszy ale już pisałem wcześniej jak się to robi i jeśli będzie okazja zrobię zdjęcia tej skomplikowanej z lekka operacji. Natomiast ktoś, kto ściąga do tego zderzak dokłada sobie niepotrzebnie pracy!
Wiem, że włosi często montują coś, jak gdyby byli pozbawieni inżynierów w fabryce ale akurat tutaj jest wyjście z tej sytuacji i teoria o ściąganiu zderzaka jest raczej niepotrzebna.
Pozdrawiam.
A mam pytanie:
Czy jest ktos w Warszawie, kto podjalby mi sie wymontowania lamp, polerki kloszy i pomalowaniu je a'la GTA? Oczywiscie za oplata jaka bedzie chcial, bo ja jestem kompletnie nietechniczny i nie chce sie sam do tego dotykac...
Pomozecie?
w okolicach 19 lipca będzie manual i foty na forum jak dokonac tej operacji bez zdjęcia zderzaka. Znajdę chwilę to pojadę do domu i z kolegą zrobimy właśnie lampy ie wyciągając zderzaka. Damy foty i stanie sie jasność :D bo krąży wiele mitów w tej sprawie:Cytat:
Napisał Belfer27
- trzeba zdejmować zderzak,
- koniecznie rozkładać lampy po podgrzaniu w piekarniku lub mikrofali itd.
Lampy można rozebrać delikatnie bez żadnego grzania w piekarniku czy mikrofali, zdemontować można je bez wyciągania zderzaka itd.
Wszystko udokumentujemy z Belfrem27 i zapodamy foty.
pozdrawiam
Marcin
Pomożemy :DDD Znany tekst :D Pisz na PW :wink:Cytat:
Napisał Krzysiek_wawa
a jaka farba malujecie te lampki jakims matem czy z polyskiem jakies rady prosze:D
tylko mat! Kolor dowolny :D ale najlepiej czarny ;)Cytat:
Napisał MAJESTICAR156
Pozdrawiam.
- Rafał
Cytat:
Napisał mrutyna
czekam !!!!
jeszcze tylko 14 dni :)
Ja ostatnio zamieniałem zwykłe lampy na kupne GTA-look. Mogę potwierdzić . Można wyciągnąć lampy bez zdejmowania zderzaka i nadkoli. Trzeba tylko trochę pokombinować i pilnować by nie porysować zderzaka.
Mamy 7 sierpnia a po manualu ani śladuuu...
czekamy 8((( :(((
Manual się nie pojawił ponieważ Mrutyna lampy przerabiał sam a zdjęcia być może posiada ( o ile takie robił) i dołączy. Ja swoje przerabiałem nie dokumentując tego więc pomóc poza opisem nie mogę.. Pozdrawiam.
Kochani powiedzcie mi jakim sposobem wyjęliście te przeklęte lampy bez zdejmowania zderzaka?? Próbowałem, manewrowałem na wszelkie możliwe sposoby a i tak efekt mizerny.Dwie godziny sie bawiłem i w końcu się poddałem, już nawet do alfuni mówiłem że nie chce jej nic złego zrobić, tylko jej rzęsy pomaluje na czarno, niestety nie posłuchała się i reflektorów nie oddała. Dajcie jakiś opis, nie wiem może ktoś ma zdjęcia??
nie wiem skad ta awersja do wyjmowania zderzaka. To zajmuje dosłownie chwile
manual pojawił się tylko w innym temacie o tej samej tematyce
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...hlight=#124924