Tak z Wrocka. a dokładniej Muchobór Wielki
Printable View
Może ktoś wrzucić linka do folii na reflektory?
Właśnie wymontowałem reflektory i dokładnie je wyczyściłem. Wyrażnie lepiej wyglądają:cool: Niestety jeden odbłyśnik soczewki nie jest w najlepszym stanie:sad:
Stosowałeś metodę Boru?
Wrzuć kiedyś jakieś zdjęcia, pooglądamy:)
W weekend chcę się zabrać za polerkę i oklejanie folią "Belferową" :-)
Ktoś oklejał folią jeszcze lampy?
A jak się demontuje lampę? Padł mi silniczek od regulacji świateł z prawej strony. Auto ze zwykłymi żarówkami.
Demontaż zderzaka, a później lampy - sama lampa jest na 3 śrubach:
Załącznik 152770
Na youtubie masz filmik jak ściągnąć zderzak. Jak chcesz wyjąć tylko jedną lampę,to wystarczy że zderazk ściągniesz do połowy i dojdziesz do dolnej śruby od lampy.
ok ok
Dodano po 15 minutes:
A nie da rady wymienić silniczka bez wyjmowania lampy?
PabloXXL jak wygląda sprawa z polerowaniem i obklejaniem ? ;)
Do polerowania kupiłem papierki scierne o grubości od 1000 dm 2500 i pastę polerską. Jak już wypoleruję ( dalej brak czasu) to okleję tą folią którą kupiłem na allegro i polecał ją kolega Belfer:cool:
Dodano po 2 minutes:
Do tej pory to tylko wyczyscilem lampy od środka i już jest spoora różnica.
Nie wiem czy się w ogóle da wymienić sam silniczek bez rozklejania lampy, na allegro nie widać takiej części a sam jak wyjmowałem lampę do czyszczenia to silniczek nie jest wypinany na pewno od niej w sposób ogólno dostępny. Silniczek jest w środku ale może ktoś to robił np po ówczesnym wyjęciu soczewki...
Dodano po 14 minutes:
Faktycznie magiczna ta folia, będzie trzeba pomyśleć o tym wynalazku na wiosne;) Myślałem, że chcesz obkleić ten chrom a pisałeś o folii na czoło tub klosza:) Zdaj relacje koniecznie:)
1. czym i jak czysciles od srodka ?
2. jakiej pasty planujesz uzyc ?
z gory dzieki za porady - mnie to tez czeka bo swiatla delikatnie mowiac sa liche....
edit:
ad. 1 - juz zobaczylem post w ktorym opisujesz metode ;) co zrobiles z odblysnikiem ?
Światła są liche soczewkowe, bo np długie wg mnie nawet jak były zakurzone tzn nie tyle odbłyśnik co ten chrom w środku to świeciły rewelacyjnie, no ale w końcu to światła długie. Z odbłyśnikiem nic nie robiłem, umycie polepszyło ich świecenie, w przyszłości pewnie trzeba będzie myśleć coś więcej, na razie jest dla mnie ok.
Pastę do polerowania kloszy zamówiłem z allegro . Podobno bardzo dobrze usuwa rysy. Zobaczymy;) A odbłyśnik bardzo delikatnie trzeba umyc,żeby nie zniszczyć powłoki. Przepłukałem go dobrze woda z płynem do naczyń. Jeden i tak mam zadrapany to zamówiłem od gościa tez allegro zregenerowany to wymienię.:cool:
Dorzucę parę słów może się komuśprzyda ostatnio walczyłem ze swoimi reflektorami co prawda z przebiegu 100kkm,ale coś mnie podkusiło zrobię igiełki mają parę obić od kamyków zaczynając od400 na dysku kończąc na 2500 na wodę ściągnąłem wszystkie obicia i zero ryskiale niestety pozbyłem się również warstwy UV i polerując (pasty 3M) nie maszans odzyskać już tej głębi którą daje warstwa UV. Na szczęście wypalił planalternatywny ponowne matowanie i lakier bezbarwny efekt naprawdę rewelacyjny -polecam.
Ja niebawem spróbuje usunąć kurz z reflektora lewego światła drogowego, za pomocą kompresora z powietrzem i trzymanej obok rury odkurzacza celem odessania kurzu. Przeciw parowaniu umieściłem w deklu fizelinowy woreczek z sorbentem wilgoci.
Ja za pomocą cienkiego pędzelka usunałem kurz.
Dostęp do lewego drogowego światła jest iście ginekologiczny...:-)
Najlepiej wyjąć cały reflektor i dostęp elegancki[emoji41]
Ta wilgoć w kloszu mogła przylepić kurz do ścianek, kompresorem w tej sytuacji za wiele może się nie zdziałać. Niestety mój przypadek taki był chociaż nigdy widocznych oznak wilgoci w środku nie było;/ale ten pochłaniacz wilgoci może być rozwiązaniem.
Ja jeszcze próbowałem z odkurzaczem to dopiero były manewry, redukcje rur z dużej średnicy odkurzaczowej na niewielką średnicę rureczkę z wąskiego peszla elektrycznego:)Istna kombinatoryka:)a i tak w końcu wyjąłem lampę i umyłem.
Ciekawi mnie czemu tylko na jednej lampie tak masz, przyglądałeś się im, może czymś się różnią, gdzieś ten kurz się musi dostawać, to jest dobra zagadka?
Większość, ludzi jeśli już ma kurz to w...lewym drogowym...u mnie brakowało uszczelki (już założona)
Od dekla tej okrągłej?
Tak z tyłu.
U mnie te uszczelki są. Moje podejrzenia padły na te otwory techniczne wentylacyjne przy deklach oraz głównie przy lampach od dołu i je zalepiłem taką taśmą z mikro otworami. Niby od tego czasu nie zauważyłem nowego kurzu ale też w bardzo wilgotne dni zdarza się, że zaparuje ta część lampy w której są długie światła a wcześniej to się nie zdarzało. Zdjąłem tę taśmę z tych deklów i parowanie prawie nie występuje, więc pewnie będę musiał zastąpić na dole tę taśmę czymś innym np zwykłą watą w niewielkiej ilości.
U mnie raz zebrała się woda :-/ z pary, której nie było niby widać(mikrokropelki) teraz jest sorbent silikonowy (pochodzi z kontenerów z częściami samochodowymi) w alfie 147 załatwiło to sprawę.
Ja nie wiem gdzie są te otwory, ale jak znajdę to wstawię wypełnienie z poduszki poliester.
Byłem oglądnąć te dekielki i na jednym z nich jest trochę pyłku, światło prawe długie, wydaje mi się że to problem z tymi otworami technicznymi, na razie innej teorii nie mam. Myślałem, że to te otwory od dołu lampy no ale skoro przypylił mi się dekiel a doły mam dalej zaklejone to raczej ewidentnie coś nie tak z tymi wywietrznikiem na deklu. Jeszcze sobie pomyślałem jak powiedziałeś od tej uszczelce, że może mam wygniecioną albo gdzieś się przygięła ale oglądnąłem i wydaje się być w porządku.
Ja je odwracałem
Panowie powiedzcie mi czy jak wykrece lampę to czy bez problemu wyciągnę soczewkę i wyczyszcze klosz świateł mijania od środka?
Tak, soczewka wychodzi dosyć łatwo.
Zwróć uwagę w jakim stanie jest odbłyśnik samej soczewki. Niestety często nadaje się on do regeneracji.
dzieki Panowie, na dniach będę dział bo mimo hid'ow przede mną cimno jak w d*pie :(
Myślę że masz wypalone odbłyśniki. Ja tak miałem właśnie.