Witam moja 147 1.9 Jtd jest z 2003r ma przebieg 143 tys. i narazie oprocz czujnika na wale ktory wymienilem i lekkiego pocenia sie miedzy skrzynia i silnikiem nie zauwazylem jakis powanych problemow gada pieknie i wzbudza podziw :D pozdrawiam
Printable View
Witam moja 147 1.9 Jtd jest z 2003r ma przebieg 143 tys. i narazie oprocz czujnika na wale ktory wymienilem i lekkiego pocenia sie miedzy skrzynia i silnikiem nie zauwazylem jakis powanych problemow gada pieknie i wzbudza podziw :D pozdrawiam
Moja 193.000.1999 rok 2.4JTD Poprzedni właściciel włożył w nią 9 tys zł. Ja w ciagu miesiaca 2500 .........
na 100% 255tyś km i jeśli chodzi o sam silnik to poprostu ZAJEB.....!!! :twisted:
Jak jest naprawdę u mnie to nie wiem mam go z Francji a licznik wskazuje teraz 104 tyś
19 jtd z 99r przebieg prawie 260 tys smiga bez wniku
220 000 km i chodzi jak nówka
2,4JTD rok 1999 przebieg 190 tys km po wymianie koła dwumasowego przy 180km wszystko ok. :wink:
50 tys i jest bezproblemowa :D
ja teraz mam 80tys i raczej jest to pewne bo mam książkę :mrgreen: i to widać ze auto nie jest zużyte...
a co w przypadku gdy brałem udział w ankiecie i miałem zakres od 150-200 tys a teraz już jestem w przedziale od 200-250 tys :D :P
Ja mam 170 tys km z czego ja zrobiłem 20 tys. Oprócz wymiany elementów eksploatacyjnych wszystko ok(teraz akurat napinacz na pasku wielorowkowym ale to nie problem). I oby było tak jak najdłużej.
168 tys i narazie żadnych problemów ładnie chodzi ładnie pali świetnie jeździ no ale autko mam dopiero 2 m-ce :twisted: 1.9 jtd
220 tysięcy i żadnych awarii, pozdrawiam!
U mnie 194.000km, ale nie mam pewności że przebieg jest prawdziwy. Silniczek chodzi dobrze, oleju nie bieże, spalanie w normie, oby inne podzespoły tak sie sprawowały ;//
210 000 i tez sie trzyma;)
Ja mam 156 1,9 JTD przebieg 138 tys. i tylko co się dzieje to dziki mi wyskakują na droge;)
u mnie 195000km (100% co do cofania licznika nie mam),oprocz defektu z turbina przy 2800 (nawet tego nie mam czasu naprawic i chyba nie bede) i problemami podstawowymi z zawieszeniem motor jest w stanie swietnym,wymiana oleju co rowne 10 000 km bez dolewania oliwki :mrgreen:
wITAM WSZYSTKICH MAM PROBLEM ZNACZY TAK MI SIE WYDAJE... Posiadam alfa romeo 156 1.9 jtd i co mnie w niej martwi to to ze spalanie wynosi ok 10l na 100km czy to normalne..?? prosił bym o odpowiedz (czym moze to byc spowodowane albo jak wybrnac z tej syt)
To na pewno nie jest normalne spalanie!! No chyba że jeździsz po 1-2 km na zimnym silniku i jeszcze ostro dajesz po garach :) Na trasie koło 6l/100 w mieście dochodzi do 8. Zacznij od wizyty w serwisie na komputerze.Cytat:
Posiadam alfa romeo 156 1.9 jtd i co mnie w niej martwi to to ze spalanie wynosi ok 10l na 100km czy to normalne..??
Mi dzisiaj wskoczyło 200 000 km.
Wszystko gra ale lepiej nie chwalić za głośno :)
Witam u mnie na liczniku jest 72tys mysle ze jest to przebieg jak najbardziej realny, biorac pod uwage efekt wizualny wnetrza jak i calej reszty podzespolow.Alfa spisuje sie znakomicie male spalanie i swietne osiagi. Samochod rewelacja zero problemow, co prawda malo jezdze.
u mnie 149tyś i wszystko gra...
U mnie 195 000km. i pracuje jak marzenie. :D
Na budziku 145 tys ale wytarta gałka i kierownica chyba wskazuje na jakieś 50 tys więcej. Więcej jak 195 tys nie powinno być.
Mieszko1974 a u ciebie jakie są zużycia bo mamy ten sam rocznik?
Jeżeli mowa o kierownicy to jedynie na łączeniu z obręczom od strony drzwi jest mocno wytarta.Gałka ma odpryski lakieru i muszę ją pomalować.
ja mam na liczniku 189 000 km i mysle ze jest prawidlowy,wnetrze zadbane i ogolnie auto dobrze sie sprawuje ,po kierownicy nie poznam bo jest drewniana i nie ma zadnych sladow zuzycia
136 tys
Wlasnie przekroczyla moja A.R.156 170 000 :o
165 tysięcy i cały czas bez najmniejszych problemów
Jak szukałem swojej alfy to widziałem kiedyś na giełdzie u siebie w mieście 2.4 z 1999 która miała 272 tys na budziku i całkiem nieźle była utrzymana...
u mnie na dzień dzisiejszy jest 122 300 ale kto to wie ile jest faktycznie :roll:
Moja bella ma 140 000, jak kupiłem ją w połowie zeszłego roku to miała 128 000. Głowy sobie nie dam uciąć że nie ma więcej. Najważniejsze, że po zakupie wymieniłem rozrząd oleje itd. eksploacyjne i nic nie muszę się przejmować. No oprócz bzdet jak czujnik deszczu i kierunkowskazy (nie stykały). Poprostu super.
Kupiona miała fakturowane 124kkm, w 4 lata wyjeżdzone przez polskiego Włocha :rolleyes:. Cóż wymieniłem EGR teraz czeka mnie czyszczenie turbiny pod Lublinem i naprawa rączki :). I mam nadziej, że jej starczy na następne 124 tysie :)
200 tys
to jak te wyniki mają się do tego co jest na giełdzie ? To było pytanie retoryczne :)
Moja Alfa przejechała już 95 tys km przez 5 lat i jest ok.
AR147, 1.9JTD
Moja ma przejechane 217.000 i odpukać wszystko gra jak trzeba...pozdrawiam
az mi glupio pisac...niecale 70 000km,udokumentowane,i ogólnie bez problemu
pozdrawiam
210 tys
148 000 km od 2002 roku i wszystko gra