rzeczywiscie nieźle to wygląda , macie niezły przekrój silników : 1.8 TS , i 3 różne V-łki ,fajnie będzie to wszystko porównać na torze
Printable View
Krusz, nie żebym sią mądrzył bo to będzie dopiero mój trzeci występ na torze ale mam swoje doświadczenie i przemyślenia - zastanów się dobrze jakie opony (semi) chcesz kupować, bo to nie są grosze, szczególnie w kwestii rozmiarówki (16, 17?). Czy w ogóle warto kupować semi jak będziesz raz w roku na torze? Jak połkniesz haczyk śmigania na torze i będziesz częściej to pewnie uznasz, że trzeba wzmonić hamulec (wiem co mówię, seria niedomaga :)). Pomyślisz o swapie brembo - założysz to może się okazać, że felga nie wchodzi (et felgi) i trzeba dokupić dystanse...chyba, że pomyślisz o tym wcześniej w trakcie planowania zakupu opon i felg :). Nie będę pisał o zmianie zawiasu, założeniu rozpórek, poprawie chłodzenia hamulców bo do tego dojdziesz sam. Jak dla mnie jeżeli będziesz pierwszy raz na torze to przyjedź na serii, zobaczysz co jest grane, pogadamy wszyscy, wymienimy doświadczenia itepe itede...
Tyle Wujek DobraRada :)
Kumpel mi wczoraj mówił, że w ciężkiej Brerze zjem albo zniszczę hamulce...
Yonash, co tym tam masz za hamulec (zacisk, klocki, tarcza)?
Zacisk Brembo, seria, chyba 4-tłoczkowy. Tarcza Brembo, 330mm. Klocki DSPF. Tarcze i klocki nówka.
Z tyłu półroczna tarcza Brembo z klockami DSPF.
Sevak - ale haczyk to ja już połknąłem, mniej więcej 3 tyg temu na ułężu :)
Aktualnie już jest zawias, heble 330mm + polift z tyłu, rozpórka...
Wygląda na to, że będzie to więcej niż wypad raz do roku, dlatego zastanawiam się nad federalami, bo po ułężu widziałem jak beznadziejnie mi zjadało bieżnik na krawędzi w Pzero nero..
Yonash, jak dla mnie powinno być ok., zresztą, wiele zależy od temp. jaka będzie danego dnia. W sesjach pomiarowych możesz robić 2 kółka na maxa i później 1 kółko chłodzące i znowu 2 na max. Zobaczysz co się będzie działo. Moim skromnym zdaniem hamulca nie zniszczysz ale klocki możesz zjechać. Moje YellowStuffy EBC (hamulec seria) przeżyły bez problemu 2 TrackDay`e i niewiele ich ubyło.
Krusz, no to przepadłeś :). Federale są ok. chociaż zdażają się pęknięcia w poprzek bieżnika (wiem z autopsji).
Żeby nie było niedomówień - pękają RSR a nie FZ i raczej nie ma to wpływu na jazdę (przynajmniej na razie u mnie). A tak to wygląda:
Załącznik 63749
Rafter, cały komplet co mam jest z 03-11 (reszta też jest pęknięta). Rozmawiałem ze sprzedawcą, znaną firmą z Wrocka, oraz czytałem opinie na zagranicznych forach - pęknięcia pojawiają się na łączeniu technologicznym i wg zapewnień nie wpływają na bezpieczeństwo użytkowania. Fakt, jak sam wiesz ostatnio na torze było bardzo upalnie, ja sobie nie żałowałem, a pęknięcia się nie powiększają.
A tak w ogóle to Jarek jestem :)
Dokladnie rsr-y chce kupic, o peknieciach slyszalem, ale ponoc nic to nie zmienia.
Nie wiem czy już widziałeś ten filmik z naszych czerwcowych jazd . Dodaję też ku zachęcie innych ,którzy ewentualnie jeszcze się zastanawiają
http://www.youtube.com/watch?v=G7tc7...eature=related
Tego nie widziałem. Fajny, i nawet się załapałem na parę ujęć :). Dzięki i do zobaczenia!
Takie pytanie techniczne dla tych co już byli:
Czy jest jakieś miejsce gdzie mogę zostawić graty typu wzmacniacz?
W namiocie, gdzie jest odprawa a później bufet widziałem, że ludzie zostawiają róźne rzeczy. Od plecaków i toreb po opony.
Można wypożyczyć kask? SUUUUUUUUPER! Ja nie mam czasu zająć się kupieniem swojego ;)
miłej zabawy koledzy ja byłem na takiej imprezie w zeszłym roku i poszalałem i wcale tak opon nie zarżnąłem. co do kasków nie przypominam sobie żeby można było wypożyczyć, ale może się mylę. jedynym problemem byo jeżdżenie po torze z autami typu nissan gtr porshe itd które jeździły bardzo agresywnie i niebezpiecznie. trzeba było bardzo uważać. powodzenia
Załącznik 64443Załącznik 64444
Ktoś wie jak to jest przy przyciemnionych szybach z przodu ? Bedzie jakiś duży problem ?
U mnie wygląda to tak jak wyżej..
Niechciałbym drapać ich już w Poznaniu wolę to zrobić tuż przed wyjazdem z Amsterdamu.
Będziesz? Ale jako widz? Nie widzę Cię na liście.
Też mam przyciemnione i nie sądzę by był to problem.
bede 16 wrzesnia :)
powoli sie przygotowuje :)
To teraz trzymamy kciuki za pogodę i będzie pięknie.. :D
Coś mi się wydaje, że będzie znowu upalnie...
Spotykamy się wcześniej w umówionym miejscu żeby razem wjechać? Proponuję stację Orlen znajdującą się blisko (róg Rzemieślniczej i Rynkowej.)
Spadaj! Ja chcę cieplusio, żeby "siem" kleiło...
Alfy się nie psujom!
Ja - urwany zacisk od EVO
Jonasz - coś stuka w silniku....
Urwany zacisk?
Panewka???
Powinno być na odwrót ;) :D
Oj nie był to dobry dzień na torze dla Alf...
Do usterek Kruszego i Yonasha trzeba dołożyć moje pęknęcie węża od chłodnicy na (już) czwartym kółku pomiarowym :(. Masakra... Ale cóż, wąż, jak to wąż, ma prawo ale urwany (widziałem) zacisku Kruszego robi wrażenie. Nie wiem w ogóle jak to możliwe!? Nie wiem czy to nie kwestia montażu. Za wysoki moment dokręcenia śrub?
Każdy kto widział ten zacisk zadawał sobie to samo pytanie.. Maaasakra, naszczęście jutro powinienem już ruszyć.
BTW. Savak, wygrałbyś wicieszkę gdybyś został :D :D
??? Jaką wycieczkę?
Krusz, zrób zdjęcie zacisku i wrzuć tutaj.
Teraz nie dam rady, auto już poskładane, nawet jeździ :D poźniej napewno wrzucę.
Na koniec była losowana wycieczka do Alicante wśród wszystkich zawodników, jak byś został to byś dostał :/