Sorry że nie na temat, ale czy Ta alfa nie była na allegro jakiś czas temu? Okolice Łodzi?
Printable View
Sorry że nie na temat, ale czy Ta alfa nie była na allegro jakiś czas temu? Okolice Łodzi?
Tak, była. Chyba ci sprzed nosa jej nie sprzątnołem? zazdroszcze ci silnika. Nastepna będzie koniecznie 2,4 i z napędami. Jaką miałeś fabrykę i na ile Cinek ją pogonił? (moc i moment)
Chyba mamy wspólnego znajomego poszedł prv do Ciebie :)
Czy klocki w zaciskach Brembo (felgi 16') mają czujnik, czy konieczność wymiany zobaczę na desce?
Tylko z przodu.
i możliwe, że tylko z lewej strony.
Jakieś 14 tys km temu zakładałem nowe klocki ATE + nowe tarcze ATE, od jakichś 2tys km piszczą. Co może być powodem tego? Czy mogę je reklamować?
Chyba, ze to nie z przodu tylko z tyłu piszczy(tam są stare klocki...) hmmm...?
Reklamacji na 90% Ci nie przyjmą. Jeżeli to rzeczywiście przód to może je po prostu spaliłeś na jakiś ostrym hamowaniu, albo się już kończą? :] Zawsze można delikatnie przetrzeć klocki na kamieniu, może pomoże.
mnie po kilku mocnych do hamowaniach fabryczny tył piszczał nieziemsko,dopóki nie ostygł,to chyba kwestia materiału
I mnie czeka wymiana tarcz. Podejrzewam że nieumiejętnie hamuje bo już trzecim aucie rozhartowałem hamulce. Znalazłem na allegro niedrogi komplet. Czy ktoś może się wypowiedzieć czy ten zestaw jest wart uwagi.
http://allegro.pl/tarcze-klocki-alfa...006996680.html
tez musze wymienić klocki z przodu, mysle nad bosch albo trw - cena kolo 160zl jest normalna ? takie ceny mniej wiecej sa na allegro tylko mysle czy to nie jakas lipa albo podróbka
W przypadku 159 trzeba uważać z doborem klocków i tarcz tylko po modelu silnika, roczniku. Polecam kontakt ze sklepem podając numer VIN.
Odnośnie Boscha słyszałem tylko dobre opinie.
W ofercie mam również klocki i tarcze Textara.
Potwierdzam. Kiedyś jeździłem na Textarach i uważam że to bardzo dobry towar.
a jak cenowo wygląda taki np. textar ?
Witam. Tarcz z przodu prawie nie mam... długo zwlekałem.
Po max. upustach dostałem komplet tarcz i klocków Brembo za 500.
Za wymianę z wymianą płynu hamulcowego zapłacę ok.200
Tarcze brembo dają radę na przód
Klocki tylko Ferodo DS;-)
tył brembo tarcze klocki tez sa dobre do tyłu brembo;-)
dobry czlowieku zamontuj ate ceramic tarcze i klocki ,a wiecej niczego wiecej nie zechcesz....
niestety do 159 sa tylko na przod...
zero pylenia ,super wlasciwosci i bardzo trwale
przelatalem 3000 km na nich bez konkurencj...
Według niektórych klocki ceramiczne są mocno przereklamowane.
Ja polecałbym bym Ferodo.
Poprzedniego lata założyłem do siebie komplet tarcze i klocki Brembo i jestem bardzo zadowolony nie zauważyłem nadmiernego pylenia a skuteczność hamowania jest jak najbardziej zadowalająca(wiadomo że skuteczność hamowania każdy będzie oceniał inaczej z zależności od stylu jazdy)
Ja też muszę wymienić tarcze z klockami z przodu. Te obecne TRW już po 3000km zaczęły bić...
Proszę o info gdzie najlepiej kupić BREMBO lub TEXTAR?
Te TRW to jakaś porażka...
Ktoś mi podpowie gdzie w dobrej cenie kupię te TEXTARY?
polecam tarcze Brembo przod i tyl, klocki Ferodo DS Performance, na tyl moga byc tansze premiery, do tego plyn Ferodo dot5
Drogi zestaw ale warty bo tarcze z tymi klockami spisuja sie rewelacynie.
ATE czy TRW to wg mnie to samo. Te firmy z tego co wiem same nie robia tarcz/klockow, wiec moze byc spoko, a moze byc tak sobie - zalezy gdzie i przez kogo oryginalnie wyprodukowane.
Witam
Ja wczoraj wymieniłem tarcze przednie na ATE + klocki Bosch , jak zrobię trochę kilometrów to napiszę jak się spisują .
Niestety dobierając w Focie klocki nastąpiła pomyłka i zostałem teraz z nowym zestawem na przednią oś a minęło już 2 tygodnie i nie mogę zwrócić .
Może ktoś chce kupić klocki RAICAM na przód kupione w styczniu za 146 zł ( mam fakturę do wglądu jak ktoś chce) , sprzedam za 99 zł wysyłką gratis .
Jeżeli jest ktoś zainteresowany prosze pisać jaki ma silnik to sprawdzę w Focie czy pasują .
Załącznik 86393
Załącznik 86394
W związku z tym, że tylne koła zaczynają mi popiskiwać po rozgrzaniu hamulców, zamierzam przeczyścić zaciski i pewnie wymienić klocki. Problem tylko taki, że nie wiem, jakiego rodzaju/rozmiaru klocków szukać, bo oznaczenia na tych, które są na aucie obecnie, niewiele mi mówią. Wklejam zdjęcie klocka i nr VIN z nadzieją na Waszą pomoc :)
Załącznik 88521
VIN: ZAR93900007152143
chociażby tutaj http://bremboaftermarket.com/En/Car_...ueBrand=Brembo
albo tutaj http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...ear::6185.html
Tematów odnośnie tarcz i klocków było już kilka. Polecam porozmawiać z Panem z firmy hamulce.net. a w skrócie....tarcze Brembo przód i tył, klocki Ferrodo DS Performace przód i tył w przypadku Q4, w innym z tyłu robotę robią również Ferrodo Premier ( jak kolega Szewi napisał ). TRW, ATE to zdaniem fachowca "kartony" a Ceramic to jedynie chwyt marketingowy, ponieważ gdyby były to faktycznie ceramiczne klocki czy tarcze, to koszt oscylowałby w kilku tysiącach pln.
Polać mu, dobrze gada! Ja zdecydowałem się na EBC Turbo groove. Dla tak ciężkiego auta (2,4 Q4) hamulce winny hamować jak 'monoblock-i' w Ducati:)
Witam. podepnę się do tematu. Też planuję zakup tarcz i klocków, ale nie do końca jestem pewien jakie tarcze kupić. Chodzi konkretnie o numer części. Są tarcze BREMBO 09.9363.10 otakim numerze oraz BREMBO 09.9363.20 Czy ktoś orientuje się czym różnią się te dwa rodzaje tarcz. W sklepie zapewniają, że obie są takie same, ale coś chyba te numery znaczą?
Brembo twierdzi, że .10 jest do nr nadwozia 7026205, .20 powyżej. Widzę, że są na stronie również rysunki techniczne, gdyby ktoś miał ochotę zbadać szczegóły.
czyli wychodzi na to, że faktycznie nie różnią się niczym.
jak ktoś chce mam takie 2 tarcze 09.9363.10 na zbyciu
przyjrzałem się rysunkom technicznym i jednak różnią się - średnicą otworów ustalających.
marcin64 jakie masz tarcze brembo? ile chcesz za nie?
Dokladnie, ostatnio interesowalem sie tarczami gdyz czeka mnie wymiana z tylu, do mojego podchodza juz .20 wybor padl na BREMBO + klocki Ferodo.
Ze sklepu sklepmoto.pl uzyskalem takie informacje: zestaw BREMBO + Ferodo Premier nr nadwozia 7026205 i wyzej powinien wygladac tak:
tarcze przod: BREMBO 09.9363.20
tarcze tyl: BREMBO 08.9364.20
klocki przod: Ferodo Premier FDB4206
klocki tyl: Ferodo Premier FDB1796
Dla nr. nadwozia przed 7026205 tarcze maja oznaczenia .10, jesli chodzi o klocki to nie mam pewnosci, ale moga byc takie same.