W jaki sposób to zrobiłeś?
Jakimś szczelinomierzem ?
Printable View
W jaki sposób to zrobiłeś?
Jakimś szczelinomierzem ?
Oczywiście że szczelinomierzem to się robi :) w sensie sprawdza. A masę elektrody (tą metalową część) zaklepujesz delikatnie (jest dość miękka).
Witam
Jak widać ze świecami raz wychodzą lepsze serie, a raz gorsze
Może ktoś w ostatnim czasie wymieniał świece i jest w stanie coś polecić?
Auto zasilane LPG
Było pisane. Do wolnossącego V6 NGK albo denso.
Było było ale też i o sypiących się NGK było, a w denso trzeba zmniejszać szczelinę z tego co wyczytałem
Ja mam NGK od X czasu i wszystko OK. Generalnie używam NGK od wielu lat w różnych autach i nigdy się nie zawiodłem. Stawiam, że wyszły podróbki i to one się sypały...
Ja miałem problem z NGK. W 2014r oddałem auto do ASO [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo Konrys w Białymstoku. Nie miałem czasu zająć się diagnostyką a potrzebowałem samochodu. Wymienili mi świece na ori NGK z ori NGK i jedną cewkę Boscha. Świece wyjęte z auta były w tragicznym stanie, dostałem je wraz z autem przy odbiorze prac w ASO.
Nie miałem wtedy instalacji gazowej. Świece NGK wytrzymały 10k po czym odmówiły posłuszeństwa. Tym razem wszystko zdemontowałem sam i świece po tak krótkim przebiegu były bardzo mocno zużyte. Końcówki, które w NGK platynach są szpiczaste były wypłaszczone a na izolatorze ceramicznym pojawiły się napalenia świadczące o przegrzaniu świec.
Przejeździłem trochę na Denso K20TT. Po 15 tkm wymieniłem pierwszy komplet, był jak nowy. Zdjęcia są w temacie mojego auta.
Tez takie cos mialem. Okazalo sie ze inst. gazowa byla zle ustawiona ( zbyt uboga mieszanka )
Obecnie mam Beru ultra X titan. Jakies 10.000km na nich nabite i wszystko dobrze.
Ja do swojej V6 kupilem Denso K20TT, proszę o poradę do jakiej wartości zmniejszyć przerwę, do 0.8 mm?
Jak masz lpg to możesz nawet do 0,6.
Mniejsza przerwa daje większą pewność zapłonu. Łatwiej o wytworzenie iskry.
To zrobię 0.6 i mam nadzieję że będzie ładnie pracować :)