Widzę, że chyba trzeba będzie zmienić nazwę konkursu na "Alfa miesiąca", bo jak można zauważyć wszyscy głosują nie na najlepsze zdjęcie, tylko na najlepszy według niego samochód. Ewidentny brak obiektywizmu ;)
Printable View
Widzę, że chyba trzeba będzie zmienić nazwę konkursu na "Alfa miesiąca", bo jak można zauważyć wszyscy głosują nie na najlepsze zdjęcie, tylko na najlepszy według niego samochód. Ewidentny brak obiektywizmu ;)
2 naprawde ładna,3 jakby juz znana bo kolega robil juz podobne zdjecia ze swoja modelka-jak dla mnie na nie bo wiekszosc uwagi przyciaga bardziej Pani,a auto jest tlem(wydaje mi sie ze to bylo celowe),5 piekna brerka chyba Pafki i 12 tez super fotka spiderka,15 ma super ujecie wrecz rewelacyjnie uchwycona ta 147 i chyba na nia zaglosuje ale musze jeszcze pomyslec bo w tym miesiacu naprawde sa swietne zdjecia.
zdjęcia naprawdę świetne!aż trudno się zdecydować które wybrać:confused:
nr 5 choć 11 też ma w sobie to coś.
14-fajny pomysł na foto :) A zresztą wszystkie są fajne a co :)
2 według mnie genialne zdjęcie
11. GENIALNA kompozycja, mistrzostwo świata.
ale co, no ale poszło na 2. rewelacja. Choć wygrały oba zdjęcia.
Czy ktoś mi wytłumaczy fenomen 2-jki?
Dlaczego źle skadrowana i beznadziejnie obrobiona fota ma tak kolosalną przewagę głosów? :/
Ja to bym opisał tak, "więcej znajomych więcej lajków"
bo to nie konkurs na kadrowanie i obrabianie czyli znajomość photoshopa tylko konkurs na uchwycenie naszych auta w ciekawy sposób i zaakcentowania na tle krajobrazu itd itp. A do tego nie trzeba być profi fotografem ani omegą w photoshopie. Jak dla mnie to kazde obrobiane i razsowane zdjęcia powinny być wyrzucane z samego założenia.
To jest z tego co zrozumiałem konkurs na zdjęcie miesiąca. Jeśli uważasz, że robienie zdjęcia - jakiegokolwiek - kończy się na naciśnięciu spustu to chyba nie mamy o czym dyskutować :) Polecam przeczytać jakąkolwiek książkę w miarę znanego fotografa.
Btw, za czasów kliszy oglądałeś niewywołane zdjęcia wprost na kliszy, czy oddawałeś do labu gdzie klisza wywoływana była w różnych chemikaliach poprawiajacych kolory, a potem wywoływałeś foto na papierze który odda kolory jak najlepiej?
BTW.2 kadrowanie odbywa się za obiektywem, a nie w photoshopie.
Znajomość obsługi programów graficznych to dzisiaj podstawa do zrobienia dobrego zdjęcia.
Więc między innymi nr. 2 wyleciałoby na początku, bo jak widać nie żałowano tam obróbki graficznej.
Już i tak pozamiatane, więc napiszę, że dla mnie osobiście nr. 5 rządzi. Zaraz potem w moim zestawieniu jest nr. 8. Podium zamyka nr. 4. Wyróżnienia dla 1, 3 i 11 (niekoniecznie w tej kolejności) :D
W tym miesiacu pojawilo sie kilka niezlych propozycji. Glos na nr 8, poprawne technicznie, obrobkowo i oddaje klimat miejsca. Podoba mi sie rowniez 11ka, 12ka (minus za brak polara), 5ka (gdyby nie ta sepia w tle...).
Chodziło mi o efekt końcowy :)
- - - Updated - - -
Zwycięzcą sierpniowej edycji konkursu Zdjęcie Miesiąca został użytkownik endriu73, za zdjęcie:
http://www.forum.alfaholicy.org/
Gratulujemy!Zwycięzca otrzyma nagrody rzeczowe, ufundowane przez Ceramizer.pl, oraz autosklep24.pl
-----------
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...012/04/219.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/
----------------------------
Zapraszamy do wzięcia udziału w konkrursie. Prosimy nadsyłać swoje prace już na następny miesiąc!
Szczegóły w tym temacie:
[regulamin] Konkurs - Zdjęcie miesiąca