Przede wszystkim po opcji w menu audio -> DSP a jak nie masz DSP to będzie jakieś SDV czy coś takiego. Poza tym musisz mieć wzmacniacz HAES 6x40W i głośniki w półce. Pozostałe głośniki w drzwiach też są inne przy DSP.
Printable View
Przede wszystkim po opcji w menu audio -> DSP a jak nie masz DSP to będzie jakieś SDV czy coś takiego. Poza tym musisz mieć wzmacniacz HAES 6x40W i głośniki w półce. Pozostałe głośniki w drzwiach też są inne przy DSP.
Ta Bella jest z Płocka, nieprawdaż?
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
Jeżeli ja nie mam DSP i chce włożyć głośniki w półkę to co ?
Dużo przerabiania czy nie ?
Co Ci po głośnikach w półce jak nie masz do czego ich podłączyć? Poza tym inne niż fabryczna to niezła rzeźba. W oryginale są zamontowane cewkami do góry na specjalnych koszach.
Tak, jak pisał Marek, nie masz ich czym napędzić. Możesz skołować wzmacniacz z wejściami po wysokim sygnale, przepuścić przez niego sygnał z tylnych drzwi i napędzić tym jakieś głośniki w półce. A sygnał po przejściu przez wzmacniacz wraca do drzwi i gra sobie dalej..
Jeśli chodzi o same głośniki, to pewnie jakoś się da zamontować, ale niestety duże tam nie wejdą.
Czyli mówicie, że duża rzeźba... :(
Myślałem, że mniej grzebania tam jest :)
W takim razie dzięki za info wystarczy mi to co mam :)
Widziałem ją na allegro, wygląda znakomicie :)
Płock słynie z aut wyglądających znakomicie :sarcastic:
Tak, wiem. Widziałem wiele "igieł" i "królewskich wersji" z Płocka ale mam nadzieję że ta sztuka jest na prawdę dobra :)
A może ktoś powiedzieć czy jest duża różnica w dzwięku z DSP? U mnie go brak i tak się zastanawiam czy zainwestować (jeżeli znajdę cały zestaw ale o to chyba trudno) w jego zakup czy może w inny sposób polepszyć Audio?
Różnica jest spora. Szczególnie w jakości dźwięku i basie. Ją dodatkowo wygluszylem drzwi i jest moc. Dsp kupisz nie taniej jak za 500 zeta. Na allegro jeden koles miał kilka zestawów kiedyś.
:beer:
A powiedz głośniki w drzwi oczywiście zostawiłeś oryginalne od zestawu DSP czy zmieniałeś na inne? ISC może zostać ten co mam czy potrzebna jest wymiana?
Głośniki od dsp są inne niż seryjne więc aby mieć 100% dsp należy je wymienić. Ją wymienialem seryjne papierzaki na oryginalne dsp. Nie wyobrażam sobie montazu dsp i zostawienie starych głośników. Oczywiście mowa o wszystkich głośnikach. Te tweeterki w dsp też były inne niż seryjne. Co do ICS to zostawiasz stare. Po podpieciu wzmacniacza ics Ci go wykryje i odblojuje opcje DSP w zakladce audio. Nie żałuję montażu powiem szczerze. Naprawdę to pięknie gra i czuć moc tego zestawu. Przy głośnym słuchaniu muzyki bez dsp miałem wrażenie że zaraz spali się ics , a ze wzacniaczem czuć sporą rezerwę mocy. Jeżeli do tego odtwarzasz sobie dobrej jakosci muzuke poprzez aux to możesz nagłośnić z auta mała imprezę przy grilu np xD
Witam Alfistów.
Ja to tylko takie małe pytanie gdzie zapodział się mój post na temat DSP bo był i go nie ma a nie wydaje mi się żeby były jakieś ograniczenia czasowe
pozdrawiam.
Był taki moment bodajże przed nowym rokiem że była awaria forum i posty z jakiś ytzech tygodni przepadły. Możliwe że wtedy pisałeś, dlatego go nie ma.
Masa a orientujesz się może czy te głośniki są z wersji z DSP: http://allegro.pl/glosnik-drzwi-lewy...160661405.html bo moje mają jakieś małe magnesy a te widać że są o wiele lepiej zbudowane:)
Wygląda jak ten od dsp. Z tylu głośniki od dsp poznasz po właśnie takiej jasnozielonej naklejce. Te zwykle mają biała naklejke. Nie pamiętam dokładnie co tam jest napisane ale chyba HAES made in hungary i numery jakieś. I mają one plastikowe te ramiona gdzie zwykle mają metal. Wg mnie to głośnik od dsp. Jak będziesz konkretnie zdecydowany montażem dsp i kupnem tych głośników to wyjme jeden swój i Ci foto zrobie żebyś numery znał
Zdecydowany jestem na 100% i z tym zdjęciem to było by super:) A z przodu i tyłu wielkość głośników jest taka sama?:)
Tak z przodu i z tylu są takie same. Wieczorem zrobie foto to będziesz wiedział czego szukać:)
Oki dzięki wielkie i czekam na fotke:) Jakby ktoś miał do sprzedania głośniki w półkę całą wiązkę i do tego procesor DSP (oczywiście do przed lifta) to dajcie mi jakiś namiar:D
Jeszcze raz dzięki Masa teraz już mam pewność jakich szukać:)
Spoko po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać w miarę możliwości.
Masz namiar:
KONTAKT:http://allegro.pl/show_item.php?item=4082286669
tel. 505 369 369
mail: serratus@tlen.pl
Ja kupiłem od gościa zestaw do polifra - 750 pln z wysyłką (generalnie jak widać - przyciął więcej, ale sprzęt cały dotarł).
Mówił, że często ma ten sprzęt i przed liftowe też. Pytaj.
Nie miałem czasu jeszcze zamontować, ale sprzęt kompletny, 0 uszkodzeń.
Polecam z czystym sumieniem.
To co wczesniej pokazałeś na linku - to na 100% głośniki od dsp
Zestaw już załatwiony:) Jak Rafał wyśle w poniedziałek to myślę że w następny weekend zabiorę się pomału za montaż:).
Łukasz pamiętaj że mintowalem to u siebie. Jak będziesz miał jakieś pytania to pisz pw. Przedlifta mam w paluszki jeżeli o dsp chodzi
Jak będę miał jakieś problemy z montażem to na pewno się do ciebie odezwę:)
Montaż zakończony sukcesem:D Nie spodziewałem się aż takiej różnicy w graniu. Te głośniki w półce naprawdę robią dobrą robotę:) Poniżej dwie fotki głośników w drzwi jeden zwykły a drugi DSP.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=131008&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=131009&stc=1
witam. mam takie pytanie jak rozpoznac czy moglo byc DSP w samochodzie mam tylna półkę z miescem na 2 glosniki w i te glosniki wysokotonowe w drzwiach czy jest mozliwe bylo ale ktos sobie zdemontował ?
8 głośników w drzwiach miały wszystkie 166. Tylko przy DSP były lepsze i mocniejsze. Miejsce na głośniki z maskownicami w półce też były zawsze. Możesz szukać czy masz wiązkę do DSP w bagażniku (jakieś wolne wtyczki) i ewentualnie czy w drzwiach masz lepsze głośniki.
ok dzięki tzn ze nie bylo DSP , muszę sie zastanowic na dokupieniem:)
Witam zapewniam Cię że warto mieć DSP.
Nie ma nad czym się zastanawiać tylko kupować:)
Łukasz 166 ,montowałeś wiązkę do polifta czy starą
Montowałem cały zestaw razem z wiązką od przedlifta bo słyszałem że mogą być jakieś różnice między przedlift a polift i wolałem nie ryzykować.
Są różnice.
A dokładniej ,niech się ktoś wypowie jakie są róznice,czy to tylko to ,że wzmak jest po prawej stronie,teoretycznie wszystko powinno się złożyć
Teoretycznie. I praktycznie też ale.... po FL wiązka idzie progiem a przed idzie tunelem. Widzę że masz `99 to też masz inne wtyczki do klimatronika (wspólna wiązka). Tak więc p&p nie będzie. Ale oczywiście da się to ogarnąć :) był temat na forum jak ktoś przerabiał wiązkę. Ja sobie zrobiłem ją sam. Do DSP potrzebujesz raptem kilka kabelków. Reszta jest "przy okazji" spleciona razem. Tak więc browarek (może dwa) i gra :)