Przyłączam się do prośby kolegi wyżej.
Printable View
Przyłączam się do prośby kolegi wyżej.
Załącznik 266514Załącznik 266515Załącznik 266516Załącznik 266517
Wrzucam fotki od autora aukcji. Napewno należy powierzchnie wykończyć oraz pomalować. Brakuje otworu na hak do holowania. Czy ktoś po zdjęciach jest w stanie stwierdzić czy będzie problem z montażem?
no raczej może być kłopot bo nie ma wycięć w górnej części na otwory w zderzaku. Na dolne mocowania widzę wypustki są - brak tylko otworów- Ogólnie słabo to widzę. Najlepiej byłoby to zespolić z OE dokładką
Trzeba będzie DIY
Kurde spodziewałem sie ze będzie jeszcze gorzej z ta dokładka,ale po zdjęciach wnioskuje ze nie jest żle,oczywiście trzeba będzie pomalować lakierem strukturalnym do plastiku,górę wkleić na silikon,a najgorzej z ta dziura na hak...będzie trzeba wycinac:/ zobaczymy jak dojdzie.
Dziura na hak akurat najmniejszy problem, i tak jak bedzie holowanie to za przód :D
U mnie też już doszła. Po przyłożeniu do oryginalnej widać, że odwzorowana jest dość wiernie. Jakość ABS, również nie pozostawia wiele do życzenia. Pozostaje tylko kwestia montażu do zderzaka. Muszę gdzieś dostać dokładne zdjęcia oryginalne. Możliwe, że faktycznie, najprościej będzie przykręcić jakoś do oryginalnej.
To działaj kolego i najlepiej wrzuć jakieś foto i opisz co tam zdrutowałeś:).
Nie. Ani przed, ani po.
Do mnie już dotarł dyfuzor,wymyśliłem tez mocowanie górne z blaszek,zakupiłem tez lakier K2 do zderzaków z faktura plastiku i na próbnym malowaniu wygląda super,jeszcze chce dorobić tunele na wydechy bo brak w tej dokładce, dobrze jakby chociaż ze 3/4cm było zagłębienia jak w oryginalnym,to dokładka będzie wyglądać solidniej i bedzie dodany czerwony pasek,otworu na hak nie będzie. zdjęcia z próbnej przymiarki po zdjeciu oryginalnej. Załącznik 266635Załącznik 266636Załącznik 266637Załącznik 266638Załącznik 266639Załącznik 266640Załącznik 266641
uprzejmie proszę... no dobra BŁAGAM, o zdjęcia blaszek, Twojego pomysłu ;)
Proszę bardzo,nic mądrzejszego zarazie nie wymyśliłem,ale ten patent powinien sie sprawdzić,wszystko zależny jaka blaszkę sie zastosuje,ja planuje docelowo zastosować paski blachy czarnej dachowej 0,5mm,a ta na zdjęciach jest grubsza ale tez powinna być ok. montujemy blaszki w otworach zrobionych jak na zdjęciach malutkim wiertłem i pilnikiem w miejscach ori wypustek,a te blaszki wchodzą w otwory w zderzaku i z tyłu wystarczy je pozaginac w górę i w dół i powinno trzymać,oczywiście to tylko teoria bo jeszcze nie testowałem na aucie:PZałącznik 266673Załącznik 266674Załącznik 266675Załącznik 266676Załącznik 266677Załącznik 266678Załącznik 266679Załącznik 266680Załącznik 266681Załącznik 266682
świetna robota Hornet15re! Trudno się ściąga tą oryginalną dokładkę? Czy ona u góry jest na zatrzaski, a tylko na dole śruby? Może w weekend znajdę chwilkę to się też pobawię...
Na dole masz śrubki a na górze zatrzaski które mocno trzymają,trzeba odciągać dokładkę i wkładać coś cienkiego pomiedzy zderzak a dokładkę w miejscu zatrzasku i będzie się ładnie wypinac
Dyfuzor zamontowany;)Załącznik 266745Załącznik 266746Załącznik 266747Załącznik 266745Załącznik 266748
Piękności :D
wygląda na milion dolarów ;-)
Wygląda rewelacyjnie! Słowa uznania za improwizacje przy montażu.
Mi też zaczyna chodzić po głowie ten turecki, od pół roku szukam na naszym rynku ale ni ma :(
A propos, ktoś na OLX wystawia chyba ten z Turcji
https://www.olx.pl/oferta/dyfuzor-al...5-IDDWH5k.html
Ten z olx to faktycznie ten sam,mnie wyszedł 260zl plus lakier 14zl i pasek z aliexpres 8m za 20zl no i trochę kombinacji, nerwów, roboty. Jak za 300zl to efekt zadowalajacy;)
Hornet15re Naprawdę świetna robota! Podpowiedz - pasek jest niezbędny, czy można sobie go darować w razie co?
Pasek nie jest potrzebny,bez też wygląda dobrze,jak dociagniesz dobrze blaszkami.
Ja mam taki z Ebay.
Załącznik 266882Załącznik 266883
Kwestia gustu. Ori to nie jest. Wygląda jak doklejony. Takie renault Thalia zrobiony z Clio.
Myślę, że kolega chce iść tym tropem:
Załącznik 266886
Troszkę go nabłyszczysz i będzie :D
Coś takiego dałem
https://pl.aliexpress.com/item/32994...16d75c0fPiZFXv
Inna alternatywna wersja bo często się nie zdarza ...
Oryginalny Zender pomalowany w czarny połysk :)
Załącznik 268266
Załącznik 268267
ktoś ma na sprzedaż dyfuzor?;p
Witam Szanownych Państwa Alfaholików,
czy istnieje możliwość sciągnięcia tylko samego dyfuzora bez konieczności demontażu tylnego zderzaka? a może inaczej, czy ktoś z Was miał okazję wykonywać taki demontaż i czy dużo było z tym zabawy? :)
do demontażu nie trzeba ściągać zderzaka,odkręcasz dolne śrubki,wkładasz coś cienkiego miedzy dokładkę a zderzak i po kolei wypinasz zatrzaski.
[MENTION=84748]Hornet15re[/MENTION]
Czyli generalnie dyfuzor zamówiony z Turcji nie jest zbyt dobrze przystosowany do montażu na fabrycznych otworach/zaczepach i trzeba kombinować?
Niestety trzeba kombinować,nie jest tak jak pisze sprzedawca plug&play:/ ale warto się pomęczyć,efekt końcowy wynagradza włożona prace
jaka jest cena tego z Turcji??
A ja uważam że ten kawałek plastiku nie jest wart tej kasy;D
To pomyśl o tych co dają prawie 2tys za taki nowy...;) A te 4stówki to jeszcze do przyjęcia,mnie turecki na gotowo wyszedł 300.