Przydałaby się taka naklejka jak w poście nr 34, ale i tak pewnie adapter byłby potrzebny
Printable View
Przydałaby się taka naklejka jak w poście nr 34, ale i tak pewnie adapter byłby potrzebny
jak do alpine zrobisz to też za 50-75% to mnie można liczyć
oczywiście bardziej skłaniam się do wrsji nr 1 = 50% :-)
nie da się tego gwałtem zmienić? mam AEG CS MP 850 BT, i jest trochę długie.. na dodatek samo w sobie wystaje z natury (opuszczany panel) i w sumie wkurza mnie to przeokrutnie.
Chciałem kupić jakieś bez CD bo nie używam, ale te wynalazki krótsze to jak na razie same chińczyki, dźwięk beznadziejny...
Żadna porządna firma jeszcze nie wpadła na to żeby zrobić radio bez cd.
W związku z czym mam pytanie, ten plastik który tam widzę w środku to z pewnością element nawiewu, jestem pewien że da się do niego dobrać tylko trzeba zdjąć .... wszystko... czyli całą deskę... próbował ktoś już czegoś podobnego?
znaczy, rozumiem że deskę to już niejeden zdzierał, ale czy to się da przerobić? bo może to jakiś element vitalny nawiewu...
rd
Ostatnio kupiłem ojcu do punciaka takie http://www.kurtmedia.pl/product-pol-...-usb-4x40.html zaskoczyło mnie jakością dźwięku, pewno dlatego, że produkuje je Pioneer, tylko jako tania alternatywa coś jak Skoda w VW :)
Ale jest tego sporo bez CD jeżeli nie zależy ci na jakichś bajerach.
Z lepszych firm to szukaj JVS lub Pioneer
to wiem dlaczego proximar sprzedaje
cytat z http://www.clarion.com/pl/pl/product...576949251.html
Wymiary (szer. × wys. × gł.) (mm) 188 × 58 × 190
w komplecie z dużym młotkiem do wbijania w "krótką kieszeń" (170)
rd
Seria KD-X od JVC. X30-40-50 różnią się dołączonym wyposażeniem. Mieści się bez problemu do 156, tylko trzeba rozsądnie ułożyć kable przy wkładaniu.
Wady:
- brak korektora graficznego, tylko kilka gotowych schematów equalizera
- max 255 plików na folder, czyta po kolei i nadmiarowe pomija
- nie czyta pendrive z ntfs, koniecznie fat
Zalety:
- brzmi całkiem ok jak na car audio
- całkiem dobrze zgrywa się z fabrycznym nagłośnieniem z subem - trochę agresywna góra, ale to kwestia gustu
- brak sybilizacji
co do sprzętu JVC bez CD wchodzi w kieszeń 156 bez problemu, wiem bo mój ojciec taką miał. Swoją drogą masz troche przesrane z tym radiem, które kupiłeś i nie pasuje... jak nic nie wymyslisz to chyba pozostanie je sprzedac i kupic takie które zmieści się w kieszeń :P
wcale mi się to nie uśmiecha... jak się wkurzę to przełożę je pod fotel, a w tym miejscu zabuduje podłączony do radia telefon dotykowy z nawigacją, wszystko ładnie przerobie i pociągnę cały środkowy panel w węglu na żywicy, albo w texalium... tylko znaleźć na to czas....
rd
Witam, mam małe pytanie do was. od 2 dni mam alfe 156 z 2005r po FL, jest w niej radio na kasety a chciałbym je wymienić na inne nie oryginalne. jedna osoba powiedziała mi że jak wstawię jakieś inne nie oryginalne to nie będzie działał komputer pokładowy bez tego radia. Czy to prawda?
Nieprawda. Komputer będzie Ci działał i bez radia ;)
Prawdopodobnie chodziło tej osobie o sterowanie radia z kierownicy- ale temu tez można zapobiec. Wystarczy moduł dokupić, tu nawet na forum jest jakiś tańszy projekt, który ma działać z nie oryginalnymi radioodtwarzaczami.
Po radyjko zapraszam do nas- www.centrumaudio.pl O ceny pytaj na PW
aha fajnie. to w takim razie będzie zmiana radia. oglądnę twoje oferty i jak coś znajdę fajnego to napisze na pw.
Ok. Nie wszystkie radia mamy na stronie, więc jakbyś znalazł jakieś w necie, to też możesz dla porównania podesłać, cena na pewno będzie lepsza.
update:
znalazłem SONY DSX-A50BT, jest takie jak chce( BT A2DP) i jest krótkie, można je schować.
Co prawda moje AEG gra naprawdę dobrze i żal mi go opchnąć, ale nie mogę już patrzeć jak wystaje z tunelu...
rd
http://allegro.pl/radio-pioneer-mvh-...469766624.html ja zakupiłem takie i weszło bez zadnego problemu i jestem bardzo zadowolony :)
Jak myślicie, weszło by takie oto radio do alfy po fl ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=3475529297
[QUOTE=geraldo007;1248355]Jak myślicie, weszło by takie oto radio do alfy po fl ?
Każde radio 1DIN wejdzie do alfy,Ja kupiłem Alpine która ma z tyłu dodatkowy wiatrak i weszło bez problemu. Załącznik 106343
Masz Alfę po lifcie, czy tą ze zdjęcia ?
Cześć. Czy jest na forum ktoś obeznany w temacie, kto mógłby mi doradzić jakieś radio z USB lub SD tak do 250zł, no max do 300zł. Zastanawiałem się nad jakimś Kenwoodem bo krąży opinia że to dość dobra marka ale nie wiem czy w takim przedziale cenowym nadal jest sens inwestować w takie radio. Może lepiej będzie wziąć jakieś zwykłe Sony? :) Nie chcę sypać tutaj konkretnymi modelami bo jest ich zatrzęsienie i różnią się tylko cyferką w nazwie. Bardziej zależy mi o podpowiedź która marka w tym przedziale cenowym sprawi się najlepiej.
Albo która będzie lepiej wyglądała w twoim samochodzie . Jakość też ważna ( w tej klasie cenowej wszystko jest podobnej klasy) ale nie wyobrażam sobie 156 po lifcie z radiem np . Pioneera z podświetleniem na zielono czy niebiesko.
mogę coś doradzić i coś polecić. biuro@motoblok.pl lub priv.
Zastanawiam się nad Pioneer MVH-160UI, Sony DSX-A40UI, JVC KD-X210 lub Kenwood KMM-100RY. Napęd raczej mi się nie przyda więc uznałem że można trochę zaoszczędzić. Czy któreś z tych radioodtwarzaczy wyróżnia się jakoś szczególnie na tle innych?
Ja kupowałem Pioneera MVH-160UI do samochodu brata i mogę polecić, sporo ustawień, nie ma żadnych problemów z odtwarzaniem mp3 a co najważniejsze odczytanie pełnego pendrive'a 8GB zajmuje ze 2-3 sekundy. Fajne jest też odtwarzanie muzyki zaraz po podłączeniu urządzenia zewnętrznego, nie trzeba bawić się w przełączanie trybów.
U siebie mam włożonego Clariona CZ202ER. Podświetlenie idealnie sie zgrywa z czerwonym podświetleniem Alfy i całkiem nieźle gra.
mam dokładnie ten sam sprzęt u siebie,kiedyś w poprzednich autach miałem Sony,miałem Pionka,po tych doświadczeniach osobiście twierdzę,że Clarion gra najlepiej.Jeśli masz kierę ze sterowaniem to w przyszłości możesz dokupić specjalną przejściówkę i CZ202ER będzie sterowany z kiery.Koszt jak pamiętam ok 150,mam tak zrobione u siebie i jest super.
Mnie za podobną kwotę jak kosztuje ten Clarion udało się kupić używany ale idealny w pudełku z instrukcją i kablami JVC KD-BT1 Exad. Sprzęt w srebrnym kolorze więc idealnie pasuje do poliftowego modelu. Nowy kosztował chyba coś około 1500zł, więc to już solidna konstrukcja. Ma USB na kablu więc jest w schowku i pen nie przeszkadza. Odtwarza też pliki po blutufie więc nawet kabej jest zbyteczny. No i ma blutuf do podłączenia telefonu. To bardzo wygodna rzecz. Można słuchać głośno muzyki bo i tak jak ktoś dzwoni to włączy się telefon w głośnikach.
No i wygląda jak sprzęt fabrycznie w Alfie montowany. Kolor podświetlenia nie do odróżnienia.
Jednak zdecydowałem się na Pioneera MVH-160UI. Wygląda nieźle, gra też dobrze. Podłączę małego pendrive'a albo ipoda 30GB i nic mi więcej nie potrzeba :)
a ja mam te praktycznie wszystko ma i mozna podlaczyc z tabletem i po blutoch leci muzyka https://www.youtube.com/watch?v=qNg3bwBNvM0