Na panelu...;)
Printable View
Na panelu...;)
reasumując jak wezmę Indept Boot - off to będę mógł z panelu otworzyć bagażnik ?
Tak... Dokladnie z tego panelu nad glowa;)
Panowie....
odebrałem właśnie alfe od mechniora ( był robiony alternator ).
No i bagażnik sie nie otwiera - myślę sobie że standard. W menu robię co trzeba i .... dalej nic :/
Z kluczyka jak otwieram to widzę migające awaryjne światła i słyszę przy bezpiecznikach że coś pika, ale bagażnij ni drgnie.
Z podsufitki słyszę przy bezpiecznikach że pika a bagażnik ani drgnie....
WTF ??
może bezpiecznik? Albo przekaznik. Chodź możesz właśnie przekaźnik słyszeć a bezpiecznik jest pierdzielnięty.
a może siłownik w zamku, skoro przekaźniki słychać a nie widać efektu
Ale skoro słychać, że pracuje to raczej będzie w porządku. Bezpieczniki wg instrukcji
Panowie po 2 latach doszedłem. Musi być Indept Boot - off i trzeba otworzyć drzi przyciskiem koło dźwigni zmiany biegów.
Nie, to po prostu włoska technologia. Albo miała okres...
Panowie jak wymienic zaroweczke w panelu bo dwie sie przepalily?
raz otwiera raz nie... no szlag juz mnie trafia.
Z pilota migają światła awaryjne ale nic się nie dzieje.... przyciskając przycisk w podsufitce słychać przy bezpiecznikach pyknięcie, ale się nie otwiera.
Po czym za chwile działa. A za pół godziny znów nie działa.
Próbowałem przy odpaleniu, zamykaniu, otwieraniu auta i nic.
Może coś mechanicznego w zamku ?? Jakieś pomysły ?
- - - Updated - - -
raz otwiera raz nie... no szlag juz mnie trafia.
Z pilota migają światła awaryjne ale nic się nie dzieje.... przyciskając przycisk w podsufitce słychać przy bezpiecznikach pyknięcie, ale się nie otwiera.
Po czym za chwile działa. A za pół godziny znów nie działa.
Próbowałem przy odpaleniu, zamykaniu, otwieraniu auta i nic.
Może coś mechanicznego w zamku ?? Jakieś pomysły ?
Witam
miałem to samo - brak możliwości otwarcia bagażnika z przycisku w podsufitce. Nie dalej jak 2 tyg temu padł mi akumulator. Odłączenie i wymiana na nowy akumulator pomogła (zatem metoda informatyków pod tytułem "reset" w tym wypadku nie zawiodła). udanych resetów i pozdrawiam
z kluczyka otwierałem bez problemu
i dziś tak zaobserwowałem.
Auto zamknięte.... podchodzę i z pilota próbuję otworzyć bagażnik. Efekt: światła migają ale bagażnik się nie otwiera.
Otworzyłem auto, klema zdjęta na 15 minut i podłączona znów.
Bagażnik nie działa :((
Zamknąłem auto z pilota.... próbuje bagażnik otworzyć.... nic.... nacisnąłem jeszcze raz zamknięcie auta z pilota ( mimo że było już zamknięte ), mignęły światła... i nacisnąłem otworzenie bagażnika w pilocie ->otworzył się bagażnik. Zamknąłem bagażnik i znów z pilota otworzyłem ( cały czas auto zamknięte ). Powtórzyłem czynność ze 3x.... za każdym razem bagażnik się otwierał.
Więc w końcu otworzyłem auto z pilota.... naciskam przycisk otworzenia bagażnika I NIC :/ Nosz k.... mać !
I teraz tak.... od czego zacząć?
Podłączać pod kompa i szukać jakiegoś błędu?
Bezpiecznik może profilaktycznie wymienić?
Jakieś pomysły??
No generalnie najprościej to jechać do elektonika i niech szuka... ale wiadomo że hajc i czas :/
A w kompie masz ustawione to otwieranie od środka?
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
Też tak miałem przez pewien czas po tym jak auto stało kilka godzin z odłączonym aku i... Samo się naprawiło :D
Spróbuj z tym bezpiecznikiem, a ja nie podziała to chyba wizyta u elektryka ;)
No i u mnie to samo, dokładnie te same przewody. ;-)
No na to wychodzi ;/
No i u mnie..... bagażnik .... wciskam w panel guzik i tylko słyszę że centralka działa ale nie otwiera.... pojutrze wizyta u elektryka ;/////
Z tyłu pod siedzeniem za kierowcą jest linka do awaryjnego otwarcia
A ja mam z kolei tak ze z pilita otwieram bagaznik I z guzika w srodku tez ale naciskajac znaczek na klapie juz nie moge .
nastukane z Honor 8
Ja mam z 2008
nastukane z Honor 8
Odświeżę temat.
Moja 159 fl sedan, stała kilka dni z odpiętymi klemami akumulatora. Po ponownym podłączeniu okazało się, że nie mogę otworzyć bagażnika. Nie otwiera się ani pilotem (światła awaryjne mrugają, słychać przekaźnik pod kierownicą, ale nie otwiera się klapa) ani naciskając logo na klapie bagażnika. Co może być tego przyczyną? Ewentualnie jak to naprawić, czy ewentualny "reset" czyli ponowne odpięcie aku może pomóc?
Pozdrawiam.
- Rafał
OK, dzięki za odp.
Pozdrawiam.
- Rafał
Naprawiłeś?
W przedlifcie centralny po odpięciu klem głupieje. Wystarczy zamknąć wszystkie drzwi, zamknąć zamek z pilota i otworzyć. Wtedy otwieranie klapy zacznie działać.