Siema Darek. Ja też poproszę o ocenę kosztów na PW - GT 1.9 JTD 16v - wszystko na moich częściach - rozrząd + pompa, wahacze góra przód, tarcze + klocki przód, klocki tył, sprawdzenie wszystkich wężyków - dolot, overboost itd. Dzięki
Printable View
Siema Darek. Ja też poproszę o ocenę kosztów na PW - GT 1.9 JTD 16v - wszystko na moich częściach - rozrząd + pompa, wahacze góra przód, tarcze + klocki przód, klocki tył, sprawdzenie wszystkich wężyków - dolot, overboost itd. Dzięki
Sezon zimowy powoli sie konczy :) od marca ruszamy z nowa specjalizacja regeneracja ukladow dolotowych , spawanie aluminium , regeneracja turbosprezarek info 505302585
A napisz tutaj więcej. Na pewno będzie dużo pytań. Będziecie doloty spawali z Al ? :)
Regeneracje zaczynasz robić sam czy na zewnątrz?
Mam podwykonawce , ale robi to u mnie ale ceny bardzo przystepne , co do rur to tak bedziemy spawac , ale takze naprawy chlodnic intercoolerow itp..
To jaka cena za górę i dół do jtdm ? :)
W takim razie mamy na forum aż trzy materiały: projekt ze stali, aluminium lub kwaśna. Aluminium nie będzie czasem najdroższe?
Podejzewam ze wyjdzie najtaniej
- - - Updated - - -
Podejzewam ze obie moga sie zamknac w cenie 500 zl
A regeneracja turbo ? Czyszczenie łopatek ? +/- cena, nie trzeba dzwonić Darku ;)
Mniej wiecej regeneracja turbo , kompletna 900-100 z czyszczenie, lopatek
Biegi wchodzą jak w masełko :)
Dziwnie się jeździ jak nie drga :D
Polecam kolejny raz :)
Również polecam. Darek zrobił ekstra robotę a obsługa klienta na najwyższym poziomie !!! ;)
Pierwsza regeneracja turbo za nami , ( kompletne czyszczenie uruchomienie geometri , wymiana uszczelniej i wirńikow .) koszt 570 zl
Również mogę polecić Darka w 100% Świetny kontakt, bardzo dobrze zrobiona robota i cenowo również bardzo fajnie.
Zachęcony,dobrą opinią kolegów,wybieram się po świętach,do kol.Darka z swoją 156 na wymianę oliwy,klocków i nie tylko.
O Darku nie da się mówić inaczej niż pozytywnie :)
Od maja ruszamy z nowa strona interetowa i nowym wystrojem miesjca pracy bedzie bardziej wlosko :) otwieramy nowe stanowiska pracy , ruszamy z nowymi pomyslami , projektami i nazwa , bedziemy sie nazywac Mr.ALFA serwis samochodow wloskich nazwa AUTO-JERZY pozostaje dalej dla blacharstwa i lakiernictwa , dodatkowo weszlismy w renowacje klasykow przed nami BENTLEY S1 , ale to dopiero w czerwcu , takze zapraszam serdecznie dodatkowo staram sie zdobyc status patronata marki MOTUL takze bedziemy wszyscy mieli bardzo dobry i tani dostep do oleju tej marki .
Dodatkow jestem w stalej wspolpracy z firma PROEX , ktora tworzy dla nas uklady wydechowe w cenach nizszych o 30-50% . rozmawiam jeszcze z improterem firmy wilwood i ap racing , ktory jest bardzo dobrym znajomym , aby zainteresowal sie tematem hamulcy do alfy , ponato bedziemy w stanie przygotowac kazda alfe do jazdy na torze , tj silnik skrzynia hamulce dyfer klatki spawania nadwozia do zalacznika grupy N .
To jeszcze pizzerię obok tylko otworzyć :P
pięknie! w dobrym kierunku idziesz :)
I jakieś samochody zastępcze dla klientów, to byłby komplet :)
Samochody zastepcze mam , ale niesety tylko dla kientow na naprawy powypadkowe , wspolpracujemy z firma sixt , auta sa bezplatnie w ramach ubezpieczenia bez limitu kilometrow .
Tak ja pisalem wczesniej ruszamy ze sprzedaza i serwisem oleju MOTUL. Mam do zaoferowania oleje motula i gulf bardzo dobrej cenie , nizsza niz na allegro i w wiekszosci sklepow . Wysylam oleje kurierem ups , zainateresowanych zapraszam na priv lub tel 505302585
ile u was kosztuje wymiana rozrzadu w 156 16v 1.8? Chodzi mi o sama robocizne.. dodatkowo kupilbym od was olej :)
250-300 , tylko pamietaj ze w ts najlepiej kupic nowa uszczelke pod pokrywe
Ile by kosztowala wymiana rozrzadu w 156 2.5 V6 z 2000r?Chodzi o czesci+robocizna lacznie z pompa wody a takze ile za wymiane jednego progu bo niestety od strony kierowcy w tym roku musze go wymienic bo nie ma juz co ratowac po ostatniej zimie.
witam Cie Darku :)
dziś przy wymianie motylka zauważyłem że lakier mi sie delikatnie w jednym miejscu zaczyna łuszczyć i chyba delikatne bąble powstają(dosłownie kawałek na zakończeniu maski) i tak sobie pomyślałem że to może dobra okazja żeby usunąć wszystkie odpryski z maski,a ją samą pomalować. Prześlij mi PW ile bym musiał kasy szykować:confused: i kiedy ewentualnie można podjechać żebyś na to fachowym okiem rzucił:cool:
Siemasz Darku.
Spawasz może miski olejowe.
I jaka cena filtrów, oleju i roboty do AR 156 2.4 JTD 2003
Spawamy spaway , ale kosztow ci nie powiem bo nieweim jak jest rozwalona a filtry wszytkie plus olej to koszt ok 300 zl
Podziękował.
Odezwę się ;)
kilka fotek gotowej wystawki przykładowe ceny
10W40 5l - 90 zł
10w40 1l - 30 zł
5w40 5l - 140 zł
5w40 1l- 35 zł
0w40 5l- 170 zł
0w40 1l- 40 zł
15w50 5l- 80 zł
15w50 300v competition - 2l -80 zł
plukanka engine clean 300 ml - 30 zł
cena wysyłki 20 zł poczta polska 23 kurier
za pobraniem 30 zł
na terenie wawy i okolic możliwość dowozu
- - - Updated - - -
Oprócz tego mam jeszcze całą gamę GULF
- - - Updated - - -
Posiadam całą chemie MOTUL'a , jeśli ktoś szuka jakiegoś konkretnego produktu proszę o info na maila bądz 505302585
Polecam Darka.Nie dawno,robiłem czipa w Cromie,bajka!Popycha,jak szalona.Serwisuje swoja 156 i wszystko jest o.k.Robiłem całą zawiechę, wymianę oleju Motul 10w40,filtry i hamulce /tarcze,klocki,przód/.Teraz,przymierzam się do czujników cofania i lakierowania zderzaków,jak,to po zimie i parkowaniu w mieście.Polecam,doradzi i zawsze podpowie,co zrobić,że by nasze Alfy i nie tylko,śmigały i nie przysparzały kłopotów.
Tak , mam fotki dla ciebie na plycie jak bedziesz przejezdzal to wpadnij
szkoda płyty na kilka zdjęć:) spokojnie będę jechał to na pewno wstąpie
ja mam teraz Millersa 10w60, więc pewnie między nim a Motulem nie będzie większej różnicy
Dokladnie 15w50 300v najlepszy jest . Sprzedaje go duzo subaru . Generalnie chodzi o to ze jest duzo tanszy od 10w40
- - - Updated - - -
Z tego co mowil mi opiekun z motula 10w60 i 0w60 wytrzymuja paramerty na 5000 km
Dla 15W50 z tego co wiem 1o ooo km to też maksymalny przebieg.
NOWOŚĆ - POWŁOKA KWARCOWA + KOREKTA LAKIERU
ceny od 1500 zl , część klubowiczów widziała już efekty fotki naszej 33 postaram sie dzisiaj wsadzić
Widziałem i przyznam że efekt na prawdę zajefajny, nawet nie wiedziałem że takie cuda można robić.