A pewnie :) i to nie jedna, najbliższa w czwartek 13-12-2012 o 19-stej, Galeria Łódzka.
Pozdrawiam.
Przepraszam za OT.
Printable View
A pewnie :) i to nie jedna, najbliższa w czwartek 13-12-2012 o 19-stej, Galeria Łódzka.
Pozdrawiam.
Przepraszam za OT.
TO jeszcze ja dorzuce fotke
4 osiemnastki ATSa w moim samochodzie ;) na nieobnizonym zawiasie. Cena 1300e za komplet nowych;) ale nie zebym je kupil nowe. Obecnie leza i czekaja na nowe opony a ja smigam inna 166 na 17 telefonach.
Załącznik 80129
Mam caly komplet oryginalny zendera razem ze zderzakami:) Zdjecie bylo robione przed zalozeniem przednego zderzaka. Obecnie auto juz nie jezdzi i jak sie wkoncu ktos pojawi to dzis pojdzie na zlom. Oczywscie wszystko co moglem i mi sie chcialo to wyjalem. Poskladalem sobie inna 166 i mam teraz glebe -40mm. Problem bedzie jak pomaluje pod kolor i zaloze zendera. Przeswit bedzie miminalny nawet podosnika nie wcisne.
No to pokaż jak ona wygląda z tą glebą.
Kozackie są te przystawki. Kiedyś też muszę sobie takie sprawić, nie ma bata.
Wszystko w swoim czasie. Jestem na etapie wykanczania projektu. Przed swietami na pewno nie kupie opon na te 18stki ( poprzednie sie skonczyly po podrozy do Polski ) i nie pomaluje zendera. Ale po swietach oddam do malowania na pewno:) Jak mi sie uda zrobic jakies fotki jutro to wrzuce moze :) Obecnie chyba juz wydalem z 1500euro tylko po to zeby miec zdrowa fure, nie liczac tej srebrnej wyzej ktora kupilem w fatalnym stanie i remont nie byl oplacalny. Kazdy lacznie z moja zona puka sie w glowe co ja robie ;) ale juz kiedys uratowalem ST200 przed zlomowaniem wiec czemu nie Alfa;P
Czy oznaczenie na feldze na drugim zdjęciu może sugerować ET? (41)
http://moto.allegro.pl/komplet-felg-...875307403.html
Tutejsze ET chyba na bank sugeruje montaż na brembo?
http://moto.allegro.pl/felgi-stalowe...867879901.html
Nie lepiej kupic alusy zamiast stalówek? 400 zeta za 4 blaszane felgi to rozbój.
http://moto.allegro.pl/felgi-alu-alf...872864331.html
tu masz wzor pod brembo.
A dekielki?
Od biedy kupie telefony (chyba tak sie nazywają te które masz w podpisie na 166), wolałbym 17stki te szprychowe ale cóż.
Ja mam nieco inny wzór niz ten , który Ci podałem. Te co ja mam pasują tylko do 2,4 i 2.0 TS z zaciskami BENDIX zwykłymi.
Telefony pod brembo różnią się nieco. NAjłatwiej poznasz je po takim zagłębieniu w miejscu gdzie śa otwory na śruby. Te moje tego nie mają.
Jak znajdziesz sobie coś ciekawego to daj fotke To Ci napiszemy czy one Ci podejdą.
NAjlepiej jak sprzedawce zapytasz w z auta z jakim silnikiem były zdjęte to będziesz wiedział.
Co do dekielków to można przeciez kupić nie oryginalne.
Czyli zakładam że te wchodzą na brembo?
http://allegro.pl/show_item.php?item=2835953503
Tak te wejdą Ci na brembo.
gdzie byłeś maestro jak sprzedawałem 16 polerowane oryginalne ze swojej za 600 jak nowe:) do tego z oponami,do twojego koloru pasowały by idealnie:)
Po co Ci 16-stki ? Jeśli masz brembo.
Ładuj 17" bez zastanowienia.
Najładniejszy wzór to : http://allegro.pl/oryginal-alfa-rome...851055794.html
Będzie pięknie.
Strasznie mi sie podobają, tak samo jak te 'szprychowate'. Ale cóż.
~1500 za komplet samych felg to póki co dla mnie nie do przyjęcia, a że mam na czym jeździć to mnie nie pali na razie.
moim zdaniem wszystkie 17 i 18 fabryczne w 166 są super i szprychowe speedliny i te z linku mandziela(chyba najbardziej mi się podobaja) jak i nawet standardowe telefony 17,a i 16 polerowane są super i wygodniej się jeździe:)
Te które pokazuje mandziel są kozackie, ale równie kozackie są szprychy :)
Dziś widziałem taką jak moja czyli blu oddisea na tych felach z linku.
Panowie powiem tylko tyle - bajka :)
Akurat wczoraj kupiłem takie felgi jak w linku od Mandziela za 550zł za 4 sztuki, ich stan nie jest powalający ale jeśli będą wymagały malowania/prostowania to i tak się opłaca robić renowację bo wtedy mamy idealne felgi w cenie i tak niższej od używek z Allegro. Również rozglądałem się za szprychami 17 cali od polifta ale jak zobaczyłem te Zenderki i dowiedziałem się ile kosztują to jakoś odechciało mi się szprych:D
No to za fajną cenę udało Ci się je dorwać, sam bym kupił za taką cenę i odnowił.
mi podoba się ten wzór i chętnie bym go nabył Załącznik 80783
mam taki wzór pomalowany na tytan auto super się prezentujeZałącznik 80784
No wczoraj je zamówiłem, mam nadzieję ze kurierem w czwartek dojdą do mnie, po fotkach trudno temat ocenić, ranty w kilku miejscach objechane, podobno są proste ale tak to każdy może powiedzieć...ale stwierdziłem że jak za taska kasę to choćbym miał je odnowić to i tak warto. Swoją drogą kobitka wjechała mi w tylny zderzak, nic się nie stało poza podrapanyn zderzakiem, tylny pas minimalnie wgniotło ale zamek wyciągnąłem. Kaskę dostałem fajną więc teraz wziąłem się za optykę mojej Alfy. Nowiutkie halogeny przeciwmgielne przód (stare już są brudne, szkło w jednym pęknięte obudowy zdemolowane i wogóle sa stare), siatka nowa do zderzaka, nowy felunek, malowanie zderzaka, zgrabna dyskretna dwururka na tłumik końcowy, nowe kierunki boczne i pare innych dupereli:) Co by Smoczyca na wiosnę zacnie się reprezentowała:D
na alle widzialem NOWE po 300 za sztuke. Dostepnych sztuk 4.
Witajta właśnie wczoraj dotarły do mnie te speedliny http://allegro.pl/oryginal-alfa-rome...851055794.html
niestety jak się zresztą spodziewałem muszę je oddać do regeneracji no i tutaj mam wielki problem. Mianowicie zastanawiam się nad kolorem, co można założyć do srebrnej 166'ki? myślę aby pomalować felgi również na srebrną perłę tj pójść bardziej w stronę połysku, można ew. dodać wiecej metaliku... może cos takiego:
Załącznik 81173
Będę wdzięczny za jakieś pomysły:D
Jak dla mnie to coś bliskiego oryginału.
Też tak Marku myślę aby nie cudować, ale tak pomyślałem, może ktoś z forumowiczów podsunie jakiś ciekawy pomysł, szkoda że odzew niezbyt duży. Może wszyscy są za ori wersją:)
troche przydymic je mozesz chociaz mi do 166 przedliftem zawsze najbardziej podobaja sie ori telefony z 17tek
Nic nie kombinuj, oryginał jest bezbłędny
Panowie - poszukuję fotek 166 na felgach 18" ale na Ori zawiasie :D
Nadal mam mętlik w głowie i nie wiem jak wyglądają takie felgi na 166 bez obniżonego zawieszenia..
https://www.google.pl/search?q=alfa+...w=1536&bih=773
masz tu kilka na normalnym zawiasie albo blisko normalnego
ja mogę Ci polecić takie http://www.alusy.pl/fw,1,82,17/felgi...ic-mirror.html ,polecam bo sam mam takie. Wyglądem przypominają speedliny 18 z polifta ,ale kolorystyka jest moim zdaniem super,chociaż u mnie ciemny lakier (blue odissea).Fajnie kontrastuje ciemne wnętrze felgi z polerowanym rantem i ramionami.Kiedy są czyste i auto jest czyste robią wrażenie:)
Jarek fotki koledze wklej. Ja widziałem i felgi bardzo przyjemne. I profil znośny co?
18 w pl to chyba przesada, ostatnio byłem u gumiarza łatać prawe tylne koło i mimo , ze mam oryginalne 16 to zauwazyli ze mam lekko wgieta felge, ktora musieli mi lekko podprostowac bo kiedys gdzies musialem ja wygiac . A co by było na 18:/ to juz trzeba uważać:)
Prosze bardzo, 18stki na oryginalnym zawiasie.
Załącznik 83170
Czy 17 czy 16 Masa ja nie zauważam różnicy w starej 166,bo super jest komfortowym autem ,a już obecna udała mi się najbardziej ,ze wszystkich trzech jest najmniej skrzypiąca w środku no i szmaciaki-weluraki też podnoszą wydaje mi się komfort jazdy.A na 18 jakoś nigdy nie mialem okazji się przejechać. Znajomy ma poliftową Ti i miał tam toory ale tylko parę dni na nich jeździł i zaraz wywalił w miejsce 16( i teraz komicznie wygląda obniżone Ti na 16 ),wiec chyba było za twardo. A kolegaKobielczak tez ma takie sprężynki jak w polifcie więc też ma twardo ,ale to zależy od gustu ,jeden powie że jest wygodnie drugi że nie
A tak wygladają MAKi Corsa
Załącznik 83179Załącznik 83180Załącznik 83181
No z doswiadczenia wiem ze 18 to na pewno nie jest komfort;) Bylem na nich w Polsce, tragedia. Ale u mnie jest okej i sobie chwale, poniekad. Teraz mam jeszcze obnizona i utwardzona inna juz 166 i po miesiacu, mimo ze tutaj nie ma dziur, udalo mi sie cos rozwalic z lewej strony. Poniewaz pada deszcz juz od tygodnia to nie wiem jeszcze co. Ale zapewne poszedl lacznik stabilizatora, oby.
A u mnie 17" na -30mm i dystansach (chyba 15mm). Na styk. Felgi 7,5", nie wiem tylko które ET :)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2013/01/98.jpg
no u Ciebie Maestro to tak już faktycznie na styk,moja standardowa to jak crosswagon wygląda
a tak wygląda ta sama felga co u Maestro ale na standardowym zawiasie
Załącznik 83188
Powiem tak - skłaniam się ku 18" tak jak już pisałem.
Nie wiem czemu - ale widzę, że przód auta jest "wyżej" niż tyłek - to znaczy prześwit w nadkolu.
Trochę to dziwnie wygląda. Nie mam kasy na obniżone sprężynki, a tym bardziej na gwintowany zawias.
Poszukam w internecie ofert na felgi 18". Powiedzcie mi proszę - ponowię pytanie - jakie "wymiary" powinna mieć felga? ET itp?
Nie wiem jakie mam zaciski z przodu. Czy są to brembo czy jakieś inne. Wiem, że z przodu zaciski są o wiele większe niż te co miałem w Gtv'ce.
Nie ma na nich napisu brembo jest tylko Alfa Romeo ;)))
Druga sprawa - to opony na 18" - jaki rozmiar przypasuje bez problemów? (jestem na telefonie i szczerze mowiac - nie chce mi sie szukac) - dlatego bede na tyle leniwy zeby zapytac was :)
JAREK - skad wiesz ze mam sprezynki z po lifta?