Na ostatnim ogólnopolskim była widać mało reprezentatywna stawka. W pewnym momencie stało obok siebie 10 sztuk 155 ;)
Printable View
Tipo sedicivalvole to rewelacyjne auto. Jakość wnętrza katastrofalna (choć po 93 już nie aż tak straszna), ale jeździło naprawdę świetnie. Z resztą co tu dużo szukać. Obecne bravo nie jest znacząco gorszym autem od giulietty. Zaryzykowałbym nawet twierdzenie, że stosunek faktycznej wartości do ceny jest znacznie korzystniejszy w przypadku bravo.
Ale, że chwilowo mogę sobie kupić co najwyżej 145 i tipo a nie bravo i giuliette to co mnie to obchodzi :)
Czyli jednak 155 jest bardzo poularna, chyba tego modelu było na zlocie najwięcej:)
Zwłaszcza, że nie przyjechałeś swoją bo byłoby +1.
W końcu właścicele pażdzierzy zechcieli sie pokazać na zlocie i nie wstydzić się swoich aut, kupienie takiego auta to jest wyzwanie żeby to przynajmniej jeżdziło o wygladzie raczej decyduje spora kasa o starszych modelach już nie wspomnę.Zdecydowanie łatwiej sie dba a raczej ma o nowy lub prawie nowy samochód:D
No widzę że dyskusja jak zwykle jest bardzo zażarta a co powiecie na temat 164 bo moim zdaniem dobre egzemplarze to już prawdziwe dinozaury.
Ale w jakim stanie?
- - - Updated - - -
Parę lat temu przejechałam całą polskę z Tatr aż po morze po drodze spotkałam jedną 164.
- - - Updated - - -
I proszę nie nazywaj 164 kredensem bo nim nie jest.
Wiem nie każdemu 164 się podoba ale ma swój styl i oprócz 166 to jest ostatni jak na razie model alfy ze sfery limuzyn i nikt tego nie podważy.O swoją dbam jak nikt nawet przypuszcza,dziś na przykład dostałam termostat firmy Behr na który czekałam 3 tygodnie/indywidualne zamówienie prosto u producenta/.
- - - Updated - - -
Wartości rynkowej mój model nie ma żadnej ale sentymentalną ogromną,więc u mnie ma chyba dożywocie.
Ostatnio na spocie podjechała 164 Q4 szczęka mi opadła
A widziałeś 164 w Classicauto,też piękna
- - - Updated - - -
Przyznam się nie skromnie że mam cel aby moja też była w stanie kolekcjonerskim /szczerze mówiąc już mi nie dużo brakuje/.
Jeśli jest w takim świetnym stanie to za 3,5k mogę ją od Ciebie łyknąć :DCytat:
Wartości rynkowej mój model nie ma żadnej
Jesteś chyba jedynym właścicielem 164 której ten samochód się podoba ;)Cytat:
Wiem nie każdemu 164 się podoba
Nie no 164 jest piękna , sam się przymierzałem do kupna , ale przeraziło mnie to że o części niestety jest już trudno no i padło na drugą 155 .
Chudź czasami żałuje ale , zbierać części do dwóch zupełnie innych samochodów , to już jest jazda , zwłaszcza że na tajle do 155 , mam mało już miejsca.
164 jak dla mnie to za duże auto, co do upodobań zewnętrznie podoba mi sie QV i Q4 i nie chodzi tu o silniki tylko zewnetrzne dodatki. 155 pasuje mi najbardziej choć wygląd do najlepszych nie należy
Sam bym chciał 164 i też nad nią myślałem jednak kolejna będzie prawdopodobnie 156 ponieważ chcę na codzień auto do którego części kupię za rogiem i nie będę musiał szperać po necie czy Eperze żeby się czegoś doszukać.
Na tegorocznym jeśli dobrze pamiętam było 5 sztuk 164 z czego dokładniej przyjrzałem się dwom z nich (Mateusza i Rafała) i stan był jak dla mnie zadowalający.
żeby nie być gołosłownym:
http://zapodaj.net/images/318cfb40d91b0.jpg
164 w wersji Q4 w czerwonym kolorze jest po prostu piękna, a kto myśli inaczej ten trąba ;)
niestety wersje "niestandarodowe" przez zwykłych zjadaczy chleba są niezauważalne, np. moja GTA dla 99% osób z którymi rozmawiam to zwykła 156 w kombi
Bez urazy kolego, ale trochę podniosłeś mi tym ciśnienie... Tak na prawdę nie wiesz co jest piękne i nie mam zamiaru się kłócić z Tobą.
Moja 164 przyjechała na kołach z Niemiec, a dokładnie z miejscowości Bochum, wiec co jak co, ale kawałek miała do przejechania i złego słowa nie mogę powiedzieć, bo nie zawiodła mnie przez całą trasę.
164/166 to dla mnie dwa najlepsze modele bez dwóch zdań:)
Cherry europe. Ale je produkcja była bardzo dziwna, bo nadwozia bez napędu i przedniego zawieszenia przypływały w contenerach do Pomigliano i tam pakowali doń zespól napędowy z alfasuda/33. Ciekawe, że cherry europe miał tego samego boxera, ale nissan sprzedawał jednocześnie tego samego datsuna importowanego z japonii z rzędówką :)
A ładna arna nie jest, ale szczerze to i 33 i 146 (chyba głównie przez kontrast z rewelacyjną 145) urodą nie grzeszą a mi się podobają.
Nie gadaj że to ONA! Po czym poznałeś? Po nicku? A tak na serio to mogłoby się okazać, że ANET jest jedyną właścicielką 164 na świecie i to już nie byłoby dla niej wyróżnienie :DCytat:
Właścicielką jak już
A ursus C330 dziadka mojego kolegi przeorał już z milion hektarów i nigdy nie zawiódł! Ohhhh jaki on piękny!! :DCytat:
Tak na prawdę nie wiesz co jest piękne (...) Moja 164 przyjechała na kołach z Niemiec (...) wiec co jak co, ale kawałek miała do przejechania i złego słowa nie mogę powiedzieć, bo nie zawiodła mnie przez całą trasę.
No tak, porównuj Ursusa do Alfy.. bardzo rozsądne. Ja mam swoje zdanie i tak na prawdę co myślą inni mnie nie obchodzi.
Pozdrawiam :)
Mi się kiedyś nie podobała 164. Patrzyłem na nią jakoś tak dziwnie.. Taka wielka, takie dziwne kształty. Te dziwne lampy z tyłu. Ale im więcej zacząłem się przyglądać tym bardziej zaczęła mi się podobać.
TO PIĘKNY MODEL!
Uważam że to nie jest samochód dla każdego. Zresztą jak większość alf :)
Chciałem ją mieć, ale obawiam się że koszty i dostępność części by mnie przerosły
inicjatywa fajna, jednakże skończy się głównie wizytą posiadaczy Alf + kilka osób naprawdę zainteresowanych + 2 przechodniów, którzy akurat nie mają co robić i z nudów "popaczą". Takie jest moje zdanie
Drift-r. W mojej wypowiedzi napisałem m.in. "A tak na serio to..." przez co dawałem do zrozumienia, że wcześniejsza część była żartem i w związku z tym przestań mi się tu awanturować :D
A co do 164 to to że jest paskudna wcale nie oznacza że jest zła...
@Tytanowy
Myślisz że alfa jest jakaś głupia?! Podejrzewam, że jeździsz nią od miesiąca. Na razie alfa daje Ci czas żebyś utwierdził się w przekonaniu że jest dobra! Wsadzisz w nią kilka tysi i paneweczka murowana! Daj jej czas ;)
Wiem z czym alfa się je, wiem jakie są koszta ale raczej mnie to nie odstrasza... Nie po to jechałem pod granicę Holenderską, żeby teraz sprzedawać ją za grosze (a tym bardziej w takim stanie jakim jest) Mam do niej sentyment, nie umiałbym się teraz tak po prostu z Nią rozstać... Dla mnie 164 to coś więcej niż tylko samochód :)
Obyś był tym wyjątkiem który nie doświadczy grymasów tej Pani .
Bo są momenty żę człowiek chce ją wypchać i podpalić :P
A no to luz :)
Co do 164 to mnie się jednak podoba - ma w sobie ducha tej motoryzacji gdzie jeszcze księgowy nie decydował o wszystkim. Chętnie bym obejrzał więcej egzemplarzy sprzed ery 156 i nowszych, nawet tylko po to by wiedzieć że wciąż istnieją i mają się dobrze. Dlatego właśnie miło było na ostatnim zlocie zobaczyć całkiem sporo sztuk, którymi właściciele nie bali się przejechać całkiem sporych odcinków by tam dotrzeć i jak było widać dojechali a to o czymś świadczy.
Ja się cieszę jak widzę byle jaki samochód sprzed dajmy na to 95 roku w przyzwoitym stanie i absolutnie nie ma tu znaczenia marka.
To ja powiem może tak: wleźć na drzewo to nie problem. Problemem jest zleźć z niego ;)Cytat:
jak było widać dojechali a to o czymś świadczy.
Pozdrawiam!
No to się cieszę :)
No Panowie macie jakieś wątpiwości co do mojej płci,bez przesady,również też chyba nie jestem jedyną na świecie włascicielką 164,ale nie jest ona dla mnie ani za duża ani za mała i nie oddam jej za 3,5tys.zł.nigdy mnie nie zawiodła i tam gdzie chciałam zawsze dowiozała.
- - - Updated - - -
To jest naprawdę dobry i wbrew pozorom jak się niektórym wydaje ładny i dostojny wóz.
- - - Updated - - -
Zdjęcia z alfami 164 są bardzo ładne ale Rafał zresztą z którym znam się osobiście parę ładnych lat moim zdaniem trochę oszpecił swoją tym spojlerem na klapie tylnej.
- - - Updated - - -
Ale każdy ma swój gust!
- - - Updated - - -
A jeszcze jedno jak chcecie zobaczyć czy rzeczywiście jestem kobietą,przeglądnijcie wątek "Bochnia ilu nas jest" na Małopolsce tam są zdjęcia z naszych lokalnych spocików.
Czerwona 164 QV z czarnym dołem wygląda zaiście kozacko:
http://www.alfabb.com/bb/forums/atta...64-qv-1995.jpg
Na ostatnim spocie była taka tylko na Milano, wyglądała świetnie.
Dostać dobrą Q4 to jak wygrać w totka,ja się bardzo ciesze że mam ośkę w bardzo dobrym stanie!