Ja właśnie będę tam zakładał elektronikę z fiata punto Abart. Lub to był Stilo Abart.
Mam cały taki kluczyk nowy, łącznie z wkładkami i kartą kodową. Tylko, że wzór mi się nie podoba, więc zmienię na obudowę z Mito.
Printable View
Ja właśnie będę tam zakładał elektronikę z fiata punto Abart. Lub to był Stilo Abart.
Mam cały taki kluczyk nowy, łącznie z wkładkami i kartą kodową. Tylko, że wzór mi się nie podoba, więc zmienię na obudowę z Mito.
Dzięki za tutorial Metan. W sumie pod gumką to faktycznie chyba jedyne miejsce na wkręt...
mówisz, że spokojnie da się w ten sposób ściągnąć obudowę, przełożyć kluczyk, elektronikę/bateryjkę do nowej i niczego nie zepsuć?
Pytam, bo nie mam karty kodowej, a nie chciałbym się wpakować w dodatkowe koszta.
Zaznaczam, że ja zmieniam tylko obudowę. Stara jest straszna.
Btw. nie żebym się czepiał, ale tutaj od spodu nie widać żadnej dziury na wkręt (od "białej" strony)
http://allegro.pl/gumka-przyciski-gu...864830205.html
Paczka oclona jutro będzie u mnie
Super, czekamy ;)
Comte- nawet jeśli wyciągniesz na jakiś czas kostkę immo, to jeżeli ją włożysz znowu, to będzie nadal działać.
Kodować trzeba tylko wtedy, jeżeli chce się dołączyć inną elektronikę.
- to na jaki klucz ja sie zapisałem ?
- widzę w temacie 147, 145, jakies gumki.
- jeśli to ten, co poniżej to moja oferta zakupu dalej ważna.
- nie widze surówki ale chyba ten zestaw posiada.
- w moim kluczyku inny jest znaczek , z zaczepami bocznymi.
- nie wiem jak ten znaczek doczepimy do klucza.
Klucze dojechały
Wykonanie bardzo solidne
Logo przyklejane na taśmę dwustronną ( Logo jest już naklejone )
Co do rozbierania klucza
Wyjmujemy gumkę z przyciskami a reszta trzyma się na zatrzaskach
Panowie z listy cena 55 pln wysyłka 7,30 polecony priorytet
Pozostali niestety 60 pln
Cło wyszło dużo większe niż liczyłem
Ale ze napisałem 55 wiec dupy z gęby robić nie będę :)
Załącznik 87011Załącznik 87008Załącznik 87009Załącznik 87010
- fajnie to robią te chińczyki, nawet breloczek do kluczy dodali i to wszystko w tej samej cenie.
- to może chociaż podaj zdjęcia jak to jest bez gumki i gdzie te zatrzaski abyśmy nie zniszczyli obudowy.
- cena za breloczek jaka jest ?
- piszę się na dodatkowy klucz 1 sztuka + dwa breloczki.
Breloki to moja sprawka :) co by ładniej na foto wygladało
Cena breloka 9 pln
Narazie jedno foto wieczorkiem dam więcej z rozłożonego klucza.
Załącznik 87024
No to działajmy.
Do kogo w takim razie mam uderzać w sprawie wpłaty?
Temat założył Proxim, a kluczyki sprzedaje paczek :) Zatem?
Do Paczka, u niego są kluczyki i on będzie wysyłał. Mój był pomysł ;)
Tak po klucze zapraszam do mnie na pw podam dane do przelewu.
- kto wpłaci to dostanie zdjęcia , jak dalej rozebrać kluczyk ?
Chłopaki,
a jeśli chciałbym sobie zrobić zapasowy kluczyk w pudełku od Paczka, to gdzie i jakie powinienem kupić bebechy?
Jakieś patenty?
No bo to jest pod tą gumką skręca czarne połówki. Na zdjęciu powyżej chyba to widać: wkręt jest pomiędzy logo a pierwszym górnym przyciskiem. Wprawdzie byłem po browarze jak to rozbierałem ale jak mi bóg miły wkręt tam widziałem. No chyba trzebaby wyciągnąć slot na baterię, jest po grotem z boku
jak zrobić zapasowy kluczyk ?.... nie wiem jak to jest w Mito, w Giuliettcie treba rozebrać body komputer , wylutowac układ 95C320, odczytać zawartość tego eepromu, potem pre-programować układ 7946 w kluczyku i na koniec doprogramować wszystkie klucze do auta..... kluczyk kupujemy używany z alegro, ciężko taki trafić dla giulietty.... tak mówi teoria , jak będzie w praktyce, zapytajcie kolegę bubu321....
Tak jak na foto ;) Rozłożyć można na czynniki pierwsze ;)
Miejsce na śrubkę pod gumka jest ale chinole jej nie dali.
Na zatrzaskach trzyma wystarczająco mocno.
Załącznik 87248Załącznik 87249
Supercool. Niech no dziewuchy na dysku zobaczą mój nowy kluczyk z breloczkiem...
Sorry, nie to forum :) (BMW)
Czy wysyłki ruszyły?
Popakowane i jutro śle z innymi ;)
- tylko jak ten przycisk sie demontuje, wciska sie go i przekręca, w którym kierunku ?
Przyszły kluczyki, świetna robota,
ale...
GORĄCA PROŚBA
Dałem ciała podczas przekładania klucza zamiast surówki. Nie zrobiłem fotki jak to było w starym kluczyku i teraz mam problem.
Czy ktoś może podesłać tutaj w miarę dokładne fotki mechanizmu sprężynowego z wnętrza kluczyka?
Opisy również mile widziane.
Niby 2 sprężyny, guzik i klucz, ale nie mogę dojść do porządku.
Będę cholernie zobowiązany, bo póki co jest problem :(
Już podpowiadam Kolego większa sprężynka słuzy do naciągu grotu. Wkładasz ja w wycięcie w obudowie nakładasz grot i wykonujesz jeden obrót zgodnie z ruchem wskazówek zegara.Blokujesz grot zamkiem i w zamek wkładasz druga mniejsza sprężynkę.Składasz obudowę do kupy i działa :)
Paczek jesteś niezastąpiony!
To się nazywa obsługa full service:)
A myslę, że Twoja instrukcja się przyda niejednemu dziś.
Sami widzicie, jak jest technologia w Alfach! Najwyższa półka.
- poniżej koszyczek, śrubka oraz płytka z elektroniką.
- gdyby ktoś chciał programować klucz to płytka z układem 8 + 16 pinowym programuje się jako typ - 2 w np. Zed-Bull programatorze.
- płytka z układem 16 + 16 (lub 10 pin ) programuje się jako typ -1.
- aby zaprogramowac ten klucz na układzie PCF7946 (16 pin SO-16) należy wylutować ten układ i wlutować nowy, czysty.
- klucze i breloczki doszły. dziekuję.
- kilka uwag na temat klucza i breloczka.
- klucz: oznaczenia na gumce są enigmatyczne, zbyt mało wyrażne w stosunku do oryginału.
- breloczek: ładny, dobre wykonanie, jedno mnie tylko razi, myśłałem że breloczek jest dwustronny !
- ilekroć rzucałem klucz na stół, zawsze widziałem rewers breloczka, nigdy nie awers.
- próby losowe były prowadzone przez 5 minut, z poziomem ufności 0.95.
- czy jest możliwość wykonania breloczka dwustronnego ?
Witam kolegę breloki można wykonać jakie tylko dusza zapragnie. Wszystko kwestia kasy i minimalnego zamówienia.Chińskie rączki wykonają wszystko
P.s W temacie o brelokach są dokładne zdjęcia z każdej strony
Pozdro
Ludzie, bierzcie breloczki. Bierzcie kluczyki.
Wchodzę in da club z nowym kluczykiem(tm) i nowym breloczkiem(tm).
"Old Fashion" - zamawiam u barmana i tak od niechcenia kluczykiem o bar, cyk.
Od razu dziewczę hyc na kolana.
Tru story.
Chcecie tak? Zamawiajcie :)
A tak na boku - faktycznie coś jest na rzeczy z wyważeniem, strona bez węża jest cięższa. Dziwne ale prawdziwe.
Może zdecydujemy się na partię białego złota ew. kryształów Svarovskiego? Te powinny być ok.
Witam,
odgrzeje trochę tamat. Mianowicie w Julce mam strasznie wysłużoną obudowe kluczyka, przede wszystkim urwany jest zaczep do breloczka i wytarte przyciski. Czy ktoś się orientuje czy jak zakupię obudowę kluczyka na allegro, np http://allegro.pl/kluczyk-pilot-obud...089701289.html to czy da się przełożyć grot i cała elektronikę?? Czy jestem w stanie zrobić to sam, tzn rozłożyć przełozyć i gotowe? czy trzeba będzie to programować? Może macie jakieś pewne źródło gdzie można kupić solidnie wykonaną obudowę?
Kupiłem ostatnio taki z Aliexpress za połowę ceny z aukcji allegro co podałeś :D Jakość wykonania wg mnie bardzo dobra, ale jeszcze nie przekładałem. Znalazłem też filmik ze składania kluczyka: https://www.youtube.com/watch?v=wjhYwpSoXKQ
Ale też chętnie się dowiem czy są problemy z przekładką :confused:
zamówiłem nową obudowę... przyszła dzisiaj. Dobrze wykonana, nie mam zastrzeżeń. Nie wymieniłem całej, tylko gumki przycisków bo miałem wytarte i zaczep do breloczka bo jak już kupiłem Julkę to był urwany. Nie wymieniłem całej obudowy bo, po pierwsze reszta obudowy (czarny plastik) jest u mnie okej, poza tym, jakoś nie bardzo chciała mi się zdemontować obudowa mojego kluczyka (jakoś wyjątkowo mocno trzymały dwie części, nie chciałem nic urwać). Może w późniejszym czasie przełożę całość. Na razie cieszę się z "prawie nowego" kluczyka i czekam na zamówiony breloczek alfaholików :P
Jak potrzebowałeś tylko przycisków to wystarczyło kupić samą gumkę na allegro za parę złotych. Guma jest trochę bardziej miękka niż oryginał , o 1mm krótszy cypek od spodu więc trzeba głębiej wciskać żeby załapał switcha ( ja podłożyłem w te otworki od spodu gumki do naprawy pilotów i jest git ), no i srebrna obwódka sciera się przy byle dotknięciu ale że guma jasno szara jest to nawet nie specjalnie to widać
znaczy się u mnie też działało bez problemu tyle że nieco głębiej trzeba wciskać przycisk ale może nie każdemu to przeszkadza , to kwestia nie całego 1mm więc można nawet nie zauważyć , może jest też więcej producentów tych gumek dlatego mogą się różnić