dodajmy jeszcze fakt, że nie wiemy dlaczego w jednych alfach to działa, a w innych nie... i nie mamy ustalone ani co ani jak
Printable View
dodajmy jeszcze fakt, że nie wiemy dlaczego w jednych alfach to działa, a w innych nie... i nie mamy ustalone ani co ani jak
Tez mnie to irytuje w szególnosci dla tego ze w 85% szyba samochodu jest przejrzysta i nie ma potrzeby, "rozladowywania" aku...
I nie uwazam ze powinienem isc do psychologa tylko dla tego ze chociaz w minimalnym stopniu chce zadbac o zywotnosc mojej "bateryjki"
Wysłane z mojego 5' LG-VU za pomocą Tapatalk 2
A jak wyłączyć to pikanie gdy temperatura jest ponizej 3 stopni w menu buzzer dam na 0 i dalej jest pikniecie.
Haha, no jest problem jak temperatura waha się w tych okolicach, pika co dwadzieścia minut a za każdym razem może to być również "MOTOR CONTROL SYSTEM FAILURE" (tfu!) ;)
Nie spotkałem się z pikaniem co 20 min., być może nie poruszam się w aż tak wahających się temperaturach ;) No ale ja jeżdżę 156 więc może jest inaczej ;) Co do MCSF, to u mnie można to różnicować patrząc na infocenter, ale nie widzę też problemu żeby zerknąć w stronę zegarów podczas piknięcia :)
No jasne, że jest wtedy nerwowe zerknięcie na komputer ;)
Po prostu chciałbym to wyłączyć, by nastała cisza.
Pozdrawiam.
Witam, czy ktos wie gdzie w aucie jest ,,dokładnie" przekaźnik ogrzewania tylnej szyby, bo MES pokazuje mi taki błąd :
1: B1016 - Przekaźnik ogrzewania tylnej szyby
Po mimo tego błędu ogrzewanie działa po naciśnieciu przycisku.
PS.
Klimatronik dwustrefowy.
W temperaturze 3 stopni nie załącza mi sie z automatu ogrzewanie, tak dla informacji.
mie też to lotto
radyjko buczy to pikanie mie nie drażni
A jak kogoś to bardzo wkur*a, to zawsze może zdemontować sobie buzzer :lol: i nastanie cisza :sarcastic:
Tak. A później (jak sprzeda samochód) nowy właściciel wstawi nowy temat... "Dlaczego nie działa buzer?" :)
W AR156 na pewno można wyłączyć buzzer . Mam go wyłączony bo też mnie drażnił.
Więc w 147 prawdopodobnie też można to zrobić programowo bez kombinerek i maizla.
Czy ktoś juz wymyslił jak wyłączyć automatyczne załączanie się klimatyzacji?
Ewentualnie automatycznie załączanie sie ogrzewania tylnej szyby poniżej +3 stopnie?
Mi się jakoś automatycznie tylna szyba nie włącza, mimo że mam nawet pakiet "zima", w dodatku mam ustawione sterowanie na "AUTO" więc powinno samo a tak nie robi. co do dźwięku moim zdaniem nie jest najbardziej wartościowe, ale też nie szkodzi. u Mnie po wyciszeniu buzzera nie słychać dźwięku np "pissible ice on the road" czy dźwięk gdy pstryka sie na komputerku pokładowym o informachach, albo gdy po ręcznym włączeniu ogrzewania tylenej szyby oraz lusterek po 10? 15? minutach wyłącza się podrzwanie i piknie.
Lusterka grzeją się tylko wtedy kiedy załączona jest grzałka tylnej szyby?
dokładnie
ale ja nie chcę aby mi się włączało w ogóle z automatu.
Jest poniżej 3 stopni na dworze, szybe mam nie zaszronioną, więc nie potrzebuję, aby tylna szyba sie grzała 15 czy 20 minut.
A tu za każdym razem gdy temperatura zejdzie do 3 stopni ogrzewanie się włącza.
no to dziwne bo mi się to samo z "automatu" nie włączyło nigdy, nawet ostatnie dni jak wchodziłem do samochodu i odpalałem to sprawdzałem jak się zachowa, ale na "auto" nawiewy są na minimum do puki nie rozgrzeje się silnik, wtedy dmuchanie włączy się na większe obroty, a szyby czy zaszronione i zaparowane czy nie, nie włącza się ogrzewanie
U mnie za każdym razem jak temp spadnie, to automatycznie włącza się ogrzewanie tylnej szyby (klima manualna).
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
może to w manualnej tak się dzieje? ja mam automat 2strefowy..
witam, w mojej 147 takze sie wlacza i to nawet uciazliwe jest wic ja bym sie chetnie zamienil zeby sie nie wlaczało xD
a masz klimę manualną czy automatyczną ?
automatycxna
w takim razie możliwe że jest jakaś opcja w mes'ie która za to odpowiada. albo kolejna zagadka romeo do której nie dojdziemy
W mojej z klimatronikiem na szczęście szyba automatycznie się nie włącza..Może w po FL z tej funkcji zrezygnowali
u mnie przedlift, climartonik i brak automatycznego włączenia ogrzewania szyby tylnej.
u mnie tak samo, więc to nie jest kwestia przed/po LIFT
mam sporo takich ciekawostek w autku ;) poprzedni wlasciciel mial zapał, np po zamknieciu auta z fabrycznego centralneo zamka mam domkniecie wszystkich szyb z szyberdachem
To ja musze sprawdzić to w takim razie bo nie kojarzę, żeby się sama szyba włączała :D
Przed FL, wersja belgijska. Szybę i lusterka włączam przyciskiem. Klima dwustrefowa.
Ja mam przedliftową, klima manualna i miałem automatycznie włączanie podgrzewania tylnej szyby, ale po proxowaniu ta funkcja już nie działa. Swoją drogą ciekawe czemu:D