Allegro. wpisz listwa led albo cos w tym stylu
Printable View
Allegro. wpisz listwa led albo cos w tym stylu
tu masz aukcję takich jakie ja mam u siebie : LED 24 AUTOPORT WrocławCytat:
Napisał strazak66666666
tak to wygląda :
http://www.autoport.net.pl/listwa_led/listwa_3.jpg
Błagam... litości... to mi się kojarzy tylko z jednym prócz lampek choinkowych - z "upiększającymi" swoje kipy TIRowcami... :/ :/ :/
Panowie... wioska :oops:
uwielbiam ten ton negujący wszystko co zaczyna sie na słowo led lub xenon lub lexus :)Cytat:
Napisał Gabor
Panowie i Panie - ważne aby jak cos robimy to robic to ze smakiem , starannie i w sposób przemyślany - a to że nazywa się to listwa led czy inaczej niech nie powoduje zaraz lawiny stekań i negacji.
nikt o zdrowych zmysłach nie zrobi z alfy migającej choinki a jedynie podkreśli jej walory sylwetki lub wniesie coś nowego do wnętrza auta - co do tych ledów to postaram sie fotke wrzucic jak to wyglada u mnie w przednich lampach - na razie w fazie projektu - wstawiane bedą soczewki i wówczas nastapi modyfikacja pozycyjnych swiateł na taka listwę led :lol:
norbiwolow, byle by któregoś dnia, albo policja, albo SKP nie powiedziała niet, jeśli chodzi o dopuszczenie do ruchu/przegląd. Tu nawet na forum kolege mam co miał soczewki do 156 założone i na przeglądzie powiedzieli mu, że ma je zdemontowac.
Poczekajmy na zdjecia. Jak narazie faktycznie nie widziałem auta, które ładnie z tymi diodami wygląda, wiec może tutaj się uda ;)
co do pozycyjnych to kodeks drogowy nakazuje - swiatło białe lub żółte - nie precyzuje czy to bedzie dioda led czy zwykła żarówka - chodzi o kolor światła - nie precyzyje tę czy to ma być jedna żarówka czy świecący ring czy listwa diód - ma za zadanie pokazywać zarys auta w nocy - i takie zadanie pełni u mnie ten led - mam kolor biały a nie jakiś oczobijny niebieski lub zielony - policja nie raz mnie mijała i nie było z tym problemu - zreszta wygląda to jakby było to oryginalnie zamontowane - zreszta światła do jazdy dziennej tez oparte sa obecnie na ledach - pasach - i sporo aut z tym jezdzi i nikt z tym problemu nie robi - a zasada jest jedna - jak sie chce uderzyc psa to kij się zawsze znajdzie :) tak mi powiedział znajomy policjant :wink:
edit:
tak to mniej wiecej wyglada - docelowo bedzie lepiej :)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2009/01/46.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2009/01/47.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2009/01/48.jpg
wioska co nie ????
Troche jak by miała brwi :P
Wolałbym je zamontowac na zderzaku, bo na reflektorach rzeczywiście dziwnie to wygląda.
tylko w zderzaku to już napewno będzie jak w audi :)Cytat:
Wolałbym je zamontowac na zderzaku, bo na reflektorach rzeczywiście dziwnie to wygląda.
warunki dopuszczenia pojazdów do ruchu po drogach publicznych precyzują za to że elementy pojazdu muszą być homologowane (gdybyś o tym nie wiedział to wkładając do reflektora żarówkę innego typu niż fabryczna homologację tę tracisz ...nie wspomnę o paskach LED)Cytat:
Napisał norbiwolow
w normalnym kraju długo byś się nie nacieszył dowodem rejestracyjnym , w PL zapewne będzie inaczej
co do wyglądu - wygląda dokładnie tak jak sobie to wyobrażałem :D
Owszem. Nie lubię aut Niemieckich, ale motyw z LEDami w zderzaku to akurat dobry pomysł. Bo tu rzeczywiście to wygląda jakby na taką "tuningową" brewkę nakleic pasek diodowy. Znowu spód reflektorów to jakby miała wory pod oczami.Cytat:
Napisał norbiwolow
to jest tak jakby trochę wyrwane z kontekstu, dołożone na siłę, nie chcę użyć jakże popularnego tu słowa określającego niewielką ilosć domostw skupionych przy drodze...
a może dookoła lampy taka obwódka z diod i do tego różnokolorowych, migających, coś w rodzaju disco klimatu z lat 80 ????
powiem tak
Audi wymyśliło sobie takie diody w zderzaku
BMW ringi
Alfa rejestracje montowaną z boku
i niech tak pozostanie AMEN !
a gdzie dokładnie widziałbyś takie daylight :) ???? w którym miejscu zderzaka ???Cytat:
Napisał fiergloo
mozna jeszcze pokombinować przy lampie - nie musi to byc w lini prostej
a na 99% wiedziałem że bedzie negacja pomysłu :P
oprócz praktyki jest jeszcze stylistyka ...156 zaprojektował naprawdę zdolny człek
to trochę tak jak youngtimer ze współczesną felgą - oczywiście to nieco mocniejszy przykład ale idea taka sama
tylko jak to podłączyć do mojego kaseciaka w aucie gdzie leci "ciao ciao italia" aby migało w rytm muzyki :wink:Cytat:
Napisał pikero
Wstawiasz zdjecia, wiec pewnie liczysz na krytyke. Mnie sie nie podoba niestety. Innym miejscem, gdzie mozesz je zamontowac to liswty ochronne na zderzaku.
Powtorze to co powiedzial Kosiar: BMW - Ringi, Audi - led do jazdy dziennej, Alfa jednak nie wymyslila jako pierwsza, ale zdecydowanie upowszechnila przednia blache na boku i niech tak pozostanie. Osobiscie nie zamontowalbym led w swoim reflektorze, ale zycze powodzenia i chetnie obejrze wersje finalna.
Pozdrawiam.
- Rafal
witam!!! przyłączę się do słów kolegi alces1.według mnie ledy nie pasują do lamp alfy a w zderzaku to już ich wogóle nie widzę :|
jeszcze ringi jakoś ujdą jak są ładnie wkomponowane :wink:
te które montowałem u siebie razem z soczewkami już się przepaliły,chińskie ŚCIERWO. :evil:
teraz mam w planie wymianę obecnych soczewek na bi-xenonowe :mrgreen:
mam już odpowiednie z najnowszej audi A4 (tej z ledami w lampach)
czekam tylko na przypływ chęci i poprawę pogody... :DDD
pozdrawiam!!!
a dlaczego ringi pasują?? - skoro to bmw wymysliło - i z daleka wygląda jakby leciało bmw - zeszta co drugi obecnie sunący pojazd po drogach ma cosik takiego załozone - samodzielnie z wygiętej na ciepło rurki i dwóch diód led lub zakupione razem z lampą - to tak jak z tymi ramkami chrom lub lexusami - idzie trend i wszyscy montuja to co im podchodzi - a podstawa to robić to z wyczuciem i gustem :)Cytat:
Napisał andro34
mam nadzieję że dayled nie przyjmą się zbytnio a co za tym idzie nie spotkam poloneza z takimi swiatłami :)
btw - andro34 - masz piękne autko i pełen respect za przeróbke swoich lampek na soczewkę - w Twoim przypadku ringi wyglądają ok i nie mam się do czego przyczepić :) chętnie poczytam i podpatrze jak bedzies wstawiał te bixenony
pozdrawiam.
ja nie mam u siebie soczewek (narazie) i nie mam tez zadnych ringow (i w Alfie mial nie bede).Cytat:
Napisał norbiwolow
Pozdrawiam.
- Rafal
sorki
chodziło mi o andro34 :) za wysoko przeciągnałem posta :lol:
juz poprawiłem na poprzedniej stronie
jeszcze raz sorki
pozdro
Norbert
Norbi, pojechales z tymi listwami. Montuj sobie na zdrowie, ale po mojemu - miejsce wybrales nienajlepsze. To po prostu nie wyglada, nie pasuje. Jakbys moze dopasowal je do ksztaltu lampy, skrocil, albo dal nizej, to moze jakos by wygladalo. Teraz nie wyglada. Jakbym juz musial montowac, to raczej tak jak na ponizszym foto. Plasty ze mnie zaden, ale tak orientacyjnie:
ktorys z takich wariantow.... przy czy montaz na gorze jako ewidentnie mi nie lezy.... LEDy sa najfajniejsze w srodku, ale only biale. w oryginalnych lampkach
listwy led to już przeszłość :) poszły w niepamięć :)
właśnie wróciłem z garażu gdzie rezałem jedną lampę pod soczewkę
dzisiejszy stage zakończył się na przymocowaniu soczewki do odbłyśnika.
nie mam czarnej matowej w sprayu wiec muszę czekać do poniedziałku :(
z ustawieniem soczewki względem długich jakioś sobie poradziłem - mam jednak problem z pustką miedzy soczewką a tym co zostało po wycięciu miejsca na soczewke - ringów nie zakładam a obawiam się że bez niczego może wyglądać nieestetycznie :( muszę jakąś zabudowę zmontować - tylko z czego ????
ten koleś z allegro to montuje soczewki z punto i tam razem z soczewką jest taka osłonka którą mozna wcisnąć - ja mam soczewki od vectry c i tu nic takiego nie ma :(
doradźcie coś !!!
witam!!!widzę że temat odgrzany i wreszcie ktoś się wzioł za samodzielną przeróbkę lamp,no to fajnie.
kolego norbiwolow wrzuć jakiś zdjęcia z przebiegu...
właśnie ringi dobrze spełniają rolę takiego wypełnienia tej pustej przestrzeni.nie jest przecież powiedziane że musisz je podłączać.
ja mam coś takiego i też będę miał dylemat jak to umocować,ale taśma dwustronna załatwi sprawę.do dziś mam przylkejone ringi na taką taśmę i jest wszystko bardzo dobrze.
pozdrawiam!!!
no ja nie miałem żadnych elementów maskujących - muszę coś pokombinować - w sumie to miałem założone takie uszczelki z pianki ale obcierają o osłonę i albo muszę podciąć albo całkowicie usunę - tylko czy jak zapale soczewkę to nie będzie to nieestetyczne :/
1 lampa jest praktycznie skończona :)
dzis cykne foto jak mi to wyszło :)
wszystko zależy od tego jak bardzo wpuściłeś w odblask soczewkę.
im soczewka będzie bliżej szkła lampy tym bardziej będzie widać wszystkie niedoróbki,może też być dziwna poświata prze te otwory pomiędzy dobłyśnikiem a soczewką.
ja to u siebie tak wyśrodkowałem że kostka żarówki prawie wchodzi do dekielka obudowy lampy.
pozdrawiam!
Koledzy tez zamierzam założyć sobie soczewy,mam już takie kupione za 50 z alegro,tylko mam mały dylemat jak je zamocować w odbłyśniku czy na jakieś śrubki,czy klej???i jak je ustawić żeby świeciły prosto?
na razie zatrzymałem się z projektem lampy właśnie ze względu na brak inwencji twórczej w stosunku do maskownicy soczewki :( jak wykonać aby było to estetyczne :/ w ostateczności nie nie bede zakładał tylko zmontuje lampę tak jak jest - chociaż wtedy będą te refleksy świetlne po obwodzie i przy mocowaniu soczewki :( koszta przy tym projekcie poza soczewkami ;
- lakier czarny mat na wysoką temp - 16 zł
- benzyna ekstrakcyjna - 2 zł
- papiery ścierne wodne - 1000-2500 - 15 zł
- uszczelki piankowe jako osłona soczewki - 2x7zł
tak wyglądają moje lampy na chwile obecna :
http://www.forum.alfaholicy.org/
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2009/03/56.jpg
muszę coś z ta osłoną wykombinować i dokończyć ta lampę !!!
A fota od tyłu jak to zamocowałeś????
całkiem dobrze to wygląda!!!
wrzuć fotki lampy z tyłu,ciekawi mnie jak to u ciebie wygląda.jakieś małe są te twoje soczewki,albo mi się wydaje...
jaką masz długość od czoła soczewki do końca gniazda żarówki?
co do maskowania,proponuję ci wyciąć dwa koła z jakiegoś plastiku lub cienkiej blachy.średnica wewnętrzna taka jak szkło soczewki,dopasuj je dokładnie do otoczenia,pomaluj sprayem a,la chrom i przyklej na taśmę dwustronną do obrzeża soczewki.
może będzie ładnie...
jak ustawiłeś kąty świecenia?
właśnie o czymś takim myślałem :)
soczewki są dość duże - jak wstawię zarówkę i podłączę to prawie na styk z zakrętką tylną do wymiany żarówek. średnica soczewki - 80 cm. długości nie pamiętam :)
co do kątów świecenia - ustawiłem oryginał na danej wysokości - rzuciłem światło na ścianę - krótkie potem długie i zaznaczyłem mniej więcej gdzie to ma świecić - głównie sugerowałem sie ustawieniem względem długich świateł - po porównaniu z oryginałem myślę że jest ok - długie powinny świecić prawie na linii światłocienia mijania( troszkę wyżej ) - w jego środkowej ( najjaśniejszej ) części.
lampy są oryginalne carello z mojej belli - zaden anglik - kupiłem na czas przeróbki depo black - jak skończe projekt soczewka to sprzedam te depo .
całą operację chciałbym skończyć jak najszybciej ale totalny brak czasu utrudnia mi finał - a dzis w nocy jeszcze włamali mi sie do alfy i zakosili sprzet audio - radio dvd plus wzmacniacz - jakies 2000zł w plecy :( jak tu sie nie wkur...... - szkoda gadać - weekend do dupy :(
do wypolerowania mam jeszcze te szkła bo nie dotarłem dokładnie w każdym miejscu i widać gdzie kończy się ta warstwa lakieru na lampie - w wiekszości ja usunałem i teraz tylko pasta g3 wypoleruję na glanc.
uszkodzona jest wkładka zamka od pasażera - ale ja otwieram i zamykam pilotem wiec nie jest to problem - problemem jest to że nie mam audio w aucie :(
witam
jakim klejem kleiliście lampy po rozklejeniu
czarny silikon
taki zwykły silikon nie jest za słaby ?
Ja używałem kleju do szyb. Niby też czarny... ;)