Nawet jak nie masz kanalu to możesz wymienić panewki. Jeśli jednak masz kanał to będzie Ci łatwiej.
Printable View
Nawet jak nie masz kanalu to możesz wymienić panewki. Jeśli jednak masz kanał to będzie Ci łatwiej.
Szary i jak sprawa z silnikiem?
Jutro w końcu się za to zabieram. Kilka dni wolnego więc mam nadzieje ze dam radę. Byłem u paru mechaników, ale stwierdziłem że jednak sam spróbuje to zrobić.
Jesli bedziesz miec czas opisz co i jak (jakies spostrzezenia, uwagi, ogolnie opis pracy, fotki )
No i oczywiscie powodzenia
Moja praca ograniczy się pewnie do zdjęcia miski i wymiany panewek korbowodowych. Nie czuje sie chyba na siłach na większą robotę. Na alledrogo wyczaiłem silnik za 650zł...
Dodano 08.03.2007
Dostałem się do panewek.
Druga panewka korbowodowa ma duży luz. Po rozkręceniu widać że jest troche przytarta.
Pytanie co onznaczają symbole na panewce ?
134291
<CL> 154
1C
Dodano 09.03.2007
Jakich firm panewki polecacie ? czy to bez większego znaczenia ?
A co ? Masz jakiś wybór :?:
A nie ma ? To sprawa jasna ;)
Dzięki
Nie wiem czy jest jakiś wybór, bo jak robiłem swój silnik to panewki brałem od dawcy którego mam na części 8)
Mój mechanik mówił że z nimi jest ciężko i są drogie, ale nie sprawdzałem tak że nie wiem ;//
Jak potrzebujesz konkretów pogadaj z Phantom 71 :wink:
potrzebował bym panewki... a właściwie jedna korbowodową na 1szlif
Jakby ktoś potrzebował mam komplet panewek nominalnych firmy AE Italy prawie nówek ponieważ były włozone już do auta ale stwierdzono że są za luźne to zostały zdemontowane. Cena bardzo niska
A druga sprawa mogę załatwić nowe!!! panewki nominał, na 1 szlif i na 2 napewno, co do 3 musiałbym się dowiedzieć ale coś mówił że dało by rade. Ceny napewno nizsze niż byście mieli w sklepach bo to u znajomego, panewki nominał są firmy AE Italy a na 1 szlif FEDERAL, co do 2 szlifu musiałbym się dowiedzieć jakiej firmy
Szary jakbyś chciał to mam na 1 szlif uzywane w dobrym stanie nie wiem czemu je wymieniałem ale cóż jak powiedziałem mechanikowi wszystko to wymienił.
Wymiana pojedynczych panewek nic niezmienia. Za okolo 25 zł da sie zregenerowac korbowód. Wiem, bo robilem i jest to bardzo skuteczne. Jak obrucona jest panewka na korbowodzie to trzeba dac go do sprawdzenia. Jesli główna to caly blok suwmiarka. Jak ktos pisal - tego niezmierzysz robi sie to czujnikiem. Nieradze tego robic samemu. Żeby zmierzyc trzeba pokrywke korbowodu dokrecic momentem zgodnym z ksiazka, a nie na oko bo to bezses. Mocniej dokrecisz - bardziej panewka jest dociskana. To jest bardzo ważne. Ja mam u siebie silnik 1,4. Gość który jezdzil tym autem od momentu kupienia niezdawal sobie sprawy ze stukanie które slychac w silniku to jest panewka na korbowodzie. Jeździł z tym i jaki skutek ?? Jedna chamsko zdarta panewka, reszta lekko. Caly zapchany filtr oleju, pompa oleju do wymiany(chodzila jakby ktos kilo piachu nasypal) Niepolecam naprawy takiej dorazniej, kombinowania. Lepiej zrobic raz, a dobrze. Wydac tam te 300, a nie 30, bo to nie naprawa. Chyba, ze chcesz potem zbierac w misce olejowej panewki które bokim powylazily.
Z korbowodem nie mam problemu, czop na wale jest jeden mocniej wytarty, ale równo, nie jest jajowaty, nie ma ryz, zadziorówi itp. Dlatego chciałbym tylko wymienic panewki. Pompa sprawna, alej wiadomo bedzie nowy i wymieniony ze 2 razy na dotarciu. Tylko kwestia dostania JEDNEJ! nowej panewki korbowodowej na 1szlif.
niewiem czy jedna gdzies kupisz. komplet umnie, w zaprzyjaznionym sklepie, kosztuje 50 zł i to niebylejakiej marki... :mrgreen:
W razie potrzeby wysłał byś mi to za 50 + koszt wysyłki ?
Dodano 16.03.2007
Wiecie coś o jakiści panewek firmy VB ?
Dodano 31.03.2007
Panewki wymienione, Alfa działa Jeszcze tylko musze pozaławtiać formalności w wydziale komunikacji, OC i jeździć jeździć jeździć
Moje gratulacje :DCytat:
Napisał Szary
Jeszcze jedna 33 żywa :mrgreen:
tak czytam ten temat i ..
u mnie w 33 1.4ie jest stukanie jak jade (do 65st c) i dam mocno gazu a pozniej ustawie pedal gazu w pozycji (caly czs na biegu) takiej ze ani nie przyspiesza ani nie zwalnia (silnikiem) tylko jest na takich "neutralnych" obrotach. stukanie slychac w kabinie gdzies w okolicy za radiem.. gdy zwalniam silnikiem albo przyspieszam to nie slychac nic. .. tak sobie myslalem (dawno nie wchodzilem pod auto) ze mogla ta oslonka, gdzie sie rury wydechowe schodza przed katalizatorem, przerdzewiec i to ona tak stuka/dzwoni/brzeczy ...
jaka jest Wasza opinia ? ...
Jak by przerdzewiała to by było słychać :wink:
to jest bardzo blisko skrzynki korbowej, to też mogą być panewki...Cytat:
w kabinie gdzies w okolicy za radiem
Hmm, taki typowy "panewkowy" efekt akustyczny...Cytat:
Napisał fr33
A przy okazji. Panowie jak wymienialiście panewki "przez miskę" jak mierzyliście wał (tzn na jaki szlif potrzebujecie panewki?) Bo chyba inaczej się panewek nie dobiera?
a jaki to problem zmierzyć czop wału ?Cytat:
Napisał williamdrake
Mikrometrem, spokojnie da się zmierzyć.Cytat:
Napisał williamdrake
Cytat:
Napisał williamdrake
jak stuka to nie zawsze .. przewaznie jak odpale i stuka zanim sie nagrzeje (do 65/70 stopni) ..
w temacie rozne wypowiedzi sie pojawily co do momentu kiedy stukaja wiec jak sa panewki walniete (oby nie) to kiedy w koncu je słychac?? jak jest zimny/cieply? przy przyspieszaniu/zwalnianiu czy moze jak jade stala predkoscia? :roll:
jakie sa jeszcze inne objawy jak panewki sa zepsute?
U mnie stukało jak przyspieszałem.
Znajomy w SW miał "walnięte" panewki i na początku słychać je było przede wszystkim podczas przyspieszania (w górnym zakresie obrotów) oraz w czasie jazdy gdy obroty pozostawały na stałym poziomie (nie przyspieszanie i nie hamowanie silnikiem)
Na wolnych obrotach nie było nic słychać.
Początki zużycia panewek to stukot przy zapalaniu silnika dalej podczas przyśpieszania i zwalniania dalej cały czas i jeszcze dalej silnik staje i jest do wywalenia lub do poważnego remontu
Z tego co ja wiem, to panewki zawsze grają przy utrzymywaniu stałych obrotów, tak ok 2-3 tys obr/min
Ciekawe to ja mam chyba uszkodzony silnik skoro mi nie grają :wink:Cytat:
Napisał Szary
Racja. To jest właśnie typowy objaw zużytych panewek.Cytat:
Napisał Szary
A może by tak u siebie wymienić prewencyjnie? Właściwie jak to jest z tymi panewkami? Wymienia się też tak "na zapas" czy już jedynie jak zaczynają grać?
Cytat:
Napisał williamdrake
co trzeba przy wymianie panewek jeszcze wymienic?
jak wyglada cena takiej imprezy? panewki + szlify (czego?) + coś "taniego" co przy okazji mozna wymienic + robocizna ...
jak brzmią wogole zepsute panewki? .. jesli wogole mozna dzwiek opisac literkami (głosno/cicho, metalicznie/stlumione, skad najlepiej je slychac, czestość stukania.. itp) :) moze ma ktos jakies mp3 z takowym nagraniem:)??
Majkel gdzieś wklejał ale nie pamiętam gdzie . Panewki wymienia się wtedy gdy je słychać ( klepanie klekotanie ) najlepiej słychać od miski olejowej.Cytat:
Napisał fr33
[quote="75andrew155"]a slychac to w kabinie?Cytat:
Napisał fr33
u mnie cos stuka i bardzo glosno slychac to w kabinie.. musze wjechac na kanal i zobaczyc czy to nie ta oslonka co rury wydechu sie schodza przed katem w jedną ..
Tak to może być coś innegoCytat:
Napisał fr33
Dźwięk Panewek w poniższym temacie.
http://www.forum.alfaholicy.org/topics4/1748,20.htm
to jak sa jeszcze te panewki za 50zł?? :D U mnie tez zaczeły muzykowac :? szlif wału jaki to koszt??
Jeśli panewek nie słychać to nie ma sensu tego robić, chyba że się planuje jakieś podkręcanie silnika, wtedy trzeba zrobic wszystko na cacy żeby przeróbki miały sens.
Jeśli zaczęły grać panewki tak jak u mnie po niecałych 230tys można spróbować tylko wymiany korbowodowych. U mnie wszystko ucichło. A jak ktoś chce wymieniać wszystkie to tylko ze szlifem, bo koszt szlifu w porównaniu do pozostałych kosztów jest znikomy.
Jak sie odkręci miskę może sie okazać że warto by było wymienić pompę oleju i trzeba brać pod uwagę zawsze jakieś nieplanowane wydatki... Robiłem już parę remontów silnika i nie tylko (nie w alfie, ale to bez większego znaczenia) i nigdy nie uda się zrobić wszystkiego w zaplanowanym czasie i budżecie.
U mnie panewkę słychać napewno.chociaz niewiem dokłądnie jeszce nie właziłem pod spód.Może to być coś ze sprzęgłem??Planuje wymienić korbowe tylko bez szlifu?Może pompa??Jak zbadać pompę oleju??Jak dokręcić dobrze korby nie mająć klucza dynamometrycznego??
Pompa napewno jak będzie się ciężko kręciła i nie będzie podawała oleju.
Z wyczuciem ;)Cytat:
Napisał qdlacz007
Czy będzie podawała olej to raczej nie sprawdzę, bo jak??A jakies luzy można tam zaobserwować??Z wyczuciem to znaczy do oporu z wyczuciem czy tak jak z łozyskami dociskowymi :D
Raczej do oporu, tylko żeby gwintu nie zerwać.
Zanurzasz smok w pojemniku z olejem i kręcisz, jak poleci olej górą to pompa daje radę. Co do luzów, nie wiem, moja jakiś luzik ma, ale kręci się lekko, pracuje cicho, olej podaje, więc ją zostawiłem.
no spok.Trzeba w koncu zajrzec głębiej i wtedy będzie wszystko jasne :D