"Robim co możem" :)
Nic więcej nie mogę powiedzieć narazie. Jak od 1. marca ruszę z testami na samochodach to będzie dobrze.
Printable View
"Robim co możem" :)
Nic więcej nie mogę powiedzieć narazie. Jak od 1. marca ruszę z testami na samochodach to będzie dobrze.
Polecam Patryka.
Zdiagnozował mi usterkę. Wyłączył EGR. Teraz wszystko działa jak powinno.
Ja tez juz po zabiegu pozbycia sie EGR. Szybko i bezbolesnie :) polecam
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
maly_777, napisałem pw kilka dni temu i nie dostałem odpowiedzi, a chciałbym podnieść moc. najlepiej jakbyś podał nr telefonu to szybciej byśmy coś ustalili :)
Bo diagnostyka to czasem nie tylko podpięcie komputera ;)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=128173&stc=1
Ekg?:)
No ale można przyjąć że sygnał na nim to takie EKG samochodu :)
No tak.
Witam !
Kolego Maly_777 poszukuję osoby która podjęła by się w odpowiedzialny i profesjonalny sposób pozbycia się z mojego auta tego cholernego DPF-a.
Ile by mniej więcej kosztowała taka impreza i ile potencjalnie mogła by zająć ???
Moje wozidełko to Lancia Dleta 2.0 JTD 16v 165KM 09r.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź !
Polecam usługi Patryka!
Będąc przejazdem przez Łódź, wyłączył mi programowo egr.
Szybko i sprawnie. Do tego zawsze dla mnie pomocny, w odpowiedzi na moje pytania, dotyczące elektroniki w mojej alfie .
pozdrawiam
Rafał
maly_777 opróżnij skrzynkę, bo się nie można do Ciebie dostać :)
Cóż, mogę z czystym sumieniem polecić Patryka. Ok. miesiąca temu programowe wyłącznie EGR (autko czasem lekko poszarpywało, poza tym chciałem się pozbyć ustrojstwa), poza tym dokładna diagnoza auta (wyszło, że nie ma się czego czepić, poza sugestią wymiany czujnika doładowania, co też uczyniłem). Kolega kompetentny, rozmawiało się fajnie, ceny bardziej niż dobre. Polecam.
Hmm też byłbym zainteresowany taką usługą :) Jaka cena mapowania i wywalenia tych DPF i EGR ? Do Alfy 156 1.9 JTD 16V ?
Witam. Podaj namiar na siebie. Adres, tel. Dwa stilo jtd do zrobienia. Warszawa.
Również proszę o wycenę bezpiecznego wirusa na 147 1.9 jtd 8v (ile by to dało) , wywalenie egr
Pozdrawiam
coś Patryk ostatnio tu nie zagląda - ma ktoś może jakieś namiary na niego poza forum ew stronę internetową jego warsztatu?
Napisz mu PW.
Patryk komputerowo wyłączył mi EGR i wszystko śmiga, jak należy. Szczerze polecam, bo poza tym, że ma "fach" w ręku, to bardzo sympatyczny człowiek :)
Witam
Zaślepiłem EGR. Silnik po tym zabiegu przełączył się w tryb awaryjny i odcina przy 3000 obrotów.
Chciałbym usunąć EGR z ECU.
Ile kosztowałaby taka operacja.
Mój samochód to Alfa 156 1.9 JTD 140 km 2004 r.
Proszę o wycenę.
Pozdrawiam
Wysłałem Ci prv jak możesz to odpisz.
Wywalałem programowo EGR u kolegi Patryka. Pełna profeska! Polecam, gdyby ktoś jeszcze się zastanawiał.
Silnik 2.0 JTDm - auto jeździ lepiej, wkręca się od dołu i nie ma żadnego szarpania. Nie zauważyłem różnicy w czasie nagrzewania się silnika, przy obecnych wczesnowiosennych temperaturach jest podobnie jak było.
Szukam kontaku do osoby/warsztatu w celu fizycznego zaślepienia EGR w 2.0 JTDM (zaślepkę mam, EGR wyłączony programowo).
A sami nie możecie, taki trudny dostęp? W Focusie zrobiłem to sam w kilkanaście minut z blaszki miedzianej.
Niestety w 2.0 nie jest tak łatwo jak 1.9
Raczej każdy mechanik to potrafi. Pamiętać tylko o dobrym uszczelnieniu i tyle.
Dzwońcie to dam namiar na kogoś bliżej.
maly777, robiłeś już jakieś mapy do 2.2 TDCi?? Zanosi mi się na Transita Customa i ciekaw jestem ile można z każdej wersji wykrzesać więcej.
Witam. Kto pomoże,trzeba usunąć dpf-a z ecu. Tylko z ecu ,fizycznie dpf out.
Pisz do autora wątku ;)
Potrzebuje usunąć EGR nie mogę sie dobić do autora wątku może pełna skrzynka
Odpisałem
Ok dzięki wysłałem drugą wiadomość na PW
Witam
Pisałem pw ale nie wiem czy doszło. Proszę autora wątku o kontakt w sprawie usunięcia Egr w AR 159
Może komuś się przyda :) Polecam gościa z Piaseczna (Wólka Kozodawska) szybko i sprawnie :) https://l.facebook.com/l.php?u=https...e1&h=cAQGj9exI
Autko już po zabiegu - z czystym sercem polecam usługi Patryka :) Nie dość, że dobrze, to jeszcze tanio :)