Cena oleju jak za Lubro albo Selector Special ;)
Możesz podać dokładniejsze parametry tych olejów ?
Printable View
Cena oleju jak za Lubro albo Selector Special ;)
Możesz podać dokładniejsze parametry tych olejów ?
A co by Cie interesowalo ;] teraz zbytnio nie mam, tzn mam tylko polsyntetyk ale z dodatkiem do gazu ;] moge poszukac butli a reszte jak kupie moge podacCytat:
Napisał Szary
Jak dobrze pamiętam to nadajnik impulsów jest umieszczony na kole zamachowym i czujnik indukcyjny czyta z koła zamachowego a nie pasowego.
Dobrze pamiętasz :)Cytat:
Napisał ar4me
Mam jakies fotki robione E398 ;] to wam pokaze, dzisiaj zabieram sie za skladanie
Tu warunki w jakich musialem pracowac:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2007/02/68.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2007/02/69.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2007/02/70.jpg
Tu kolektor ssacy z przepustnica, alternator, kolo od pompy wody i troche kluczy i smieci
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2007/02/71.jpg
A tu silnik zamin sciagalem glowice
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2007/02/72.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2007/02/73.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2007/02/74.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2007/02/75.jpg
Wywal tą szafke po lewo ;)
Ciasne ale własne, na głowe się nie leje, cieplej niz na dworze, to się liczy.
Ja mam kanał ale co z tego jak jest nad nim dach ale nie ma ścian :|
ble ble ble :( dzisiaj alfa zlozona i odpalila ;] rozrzad ustawiony wszystko cyka nawet lekko tyka ;] ale to chyba ta dziurka w kolektorze wydechowym a mocy jak nie bylo tak nie ma ;( ale jak ja odpalilem to wiedza do mnie doszla ze to moze jednak jest sonda lambda jak wykazal raz komputer a ze blad skasowalem i pozniej kulawo ale cos pokazywalo bo raczej wiecej mozliwosci nie ma no moze poza caly komputerem. Czy ktos ma inne pomysly??
Sonda lambda na moc nie ma wpływu. Sprawdz ciśnienie sprężania na ciepłym silniku, ciśnienie paliwa. Może to wina przewodów, świec lub złego ustawienia rozdzielacza?
Czy silnik na biegu jałowym pracuje dobrze(równo)?
rowniutko chodzi, pieknie zapala i niewiem co jest. A skad mam wziac wartosci cisnien jakie powinny byc wlasciwe?? Z objawow wychodzi na to ze on daje iskre jak silnik jest juz na wydechu i wszystko daje dlatego w rure. W sumie sie tam nie znam ani na elektronice ani na mechanice auto mam 4 miesiace ale jak mi sie powie to potrafie zrobic ;]
Może któryś element w układzie wtryskowym nie działa poprawnie. Możesz to zdiagnozować multimetrem (jak masz). Napisz jaki tam jest wtryk to ci podeślę schemat z wartościami elementów.
Witam.
Ja mam podobny problem auto przydławi zanim wejdzie na obroty i nie wchodzi tak żwawo i nie ma mocy nie da się jeździć zabardzo. czy to może mieć coś wspólnego z podcisnieniami?? Czy czasem nie daje za bogatą mieszanke i dlatego dławi?? jak sprawdzić cisnienie paliwa?? silnik na biegu jałowym pracuje dobrze równiutko. co to jest rozdzielacz i gdzie się on znajduje i jak się go ustawia?? poprosze też o schemat tego jak można. silnik to 1.7 i 8V. miałem to samo wcześniej ale ona jest na gazie i na gazie problem znikał. acha silnik jest po remoncie. wymiana uszczelek, pierścieni. panewek głównych i korbowodowych. i problem jest ten sam chociaż teraz jest do tego słaby wtedy tylko przydławiało go. nie próbowałem na gazie bo bo narazie mam odłączoną instalacje. proszę o poradę bo z kumplem opadają nam już ręce :/
pozdrawiam
ja na benzynie mam to samo -> walnieta pompka paliwa (tak narazie przypuszczam bo ja slychac dosc mocno)..Cytat:
Napisał bodzio_piotr
od razu po zalozeniu gazu (do dzisiaj zaluje i czekam az go zdemontuje) mialem tak ze wogole auto nie chcialo na benzynie jechac - dusilo sie, szarpalo i nie mialo mocy. dalo sie jezdzic po resecie kompa ale po wlaczeniu gazu i przelaczeniu na benzyne znow to samo.. gazownicy (niech ich szlak trafi) zalozyki mi przekaznik i za kazdym razem jak gasze silnik resetuje sie komputer..
teraz znow przestal sie zbierac na benzynie ale to przez pompke (tak narazie mi sie wydaje). czas na wymiane.
no i bitwa z alfa zakonczona sukcesem :D po miesiacu glowkowania i pracy jezdzi jak powinna. Dzisiaj moj tata kupil mi komputer z innej na urodziny bo ktos mu powiedzial ze cos sie moglo spalic w moim i przestawily sie ustawienia czy cos ale po podlaczeniu. Ale jakos mnie tknelo zobaczyc swiece, wyjalem jedna i silnik nie zareagowal wiec do garazu i na 1 i 2 wymienilem na inne odpalilem i chodzii. Szczena opadla mowie ze nie mozliwe no ale coz tyle sie nameczylem tyle zrobilem a to tylko swiece a prawdopodobnie 1, no i z moich 4-elektrodowych bosch wymienilem na jakies NGK ale i tak musze kupic inne. Jestem szczesliwy ze ozyla :D A mam komputer teraz na sprzedanie od 1.4 IE bo mi dwa nie potrzebne
Hehe ,dobre :twisted: od świec to powinieneś zacząć :wink:
Jednak to prawda co świece to świece - tylko NGK BOSCH to co najwyżej do VW lub kosiarki a nie do samochodu :D
Te swiece boscha byly dobre do czasu jak przez ten czujnik nie zaczela strzelac i swiece dostaly w dupe, ale bede musial i tak kupic inne NGK raczej bo te mi sie i tak nie podobajaCytat:
Napisał ar4me
Dzisiaj bylem pojezdzic poczatek miala ladny chodzila pieknie nawet mysle ze lepiej niz przed tymi pracami ;] ale wieczorkiem jak wracalem zaczela zadlawiac i mysle ze znowu musze swiece wymienic bo te co wlozylem nie daja chyba rady bo jak stopniowo ja dusze to idzie a jak chce depnac odrazu to sie co jakis czas zadlawi i czesto gasnie jak sie mam zatrzymac np jade i sie zapala czerwone i hamuje a ona gasnie ;] chociaz moze lambda ale watpie zeby lambda dawala takie objawy
drugi raz pisze to samo :( gdzie tamto zginelo ;(
A wiec podlaczylem alfe pod interfejs bo pomimo tylu wymian czesci nadal jest cos nie halo i pokazalo blad lambdy. Usunalem i myslalem ze bedzie chodzic. Aha nie chce prawie wcale zapalac, dlawi sie i pozniej jest ok jakby sie zalewala. No i musialem wyjac rure od dolotu zeby lepiej ciagnelo ;] bez tego juz nie odpala. Sonda po skasowaniu bledu zachouje sie dziwnie poniewaz niby nie dziala ale jak dodam gazu sie wlaczy pokaze ze jest zamalo tlenu w wydechu i jak puszcze gaz sie wylacza i na niskich znowu pokazuje za malo tlenu choc nie zawsze bo tez nieraz jest ze OFF. Swiece mam inne ale w piatek albo sobote beda NGK do alfy dobre a z sonda niewiem chyba bedzie trzeba kupic, macie sygestie jakies inne??
Zacznij od świec, sprawdz czy ujniki temp cieczy i powietrza pokazują poprawne wartości i możesz wymienić sonde np NGK 4 przewodowa.
_zagiel odłącz sande lambda, potem klema z akumulatora na pare minut i w droge. Jak po jakimś czasie zacznie mulić to będziemy myśleć dalej .
Ze niby chodzi Ci o to ze mam odlaczyc calkowicie lambde??Cytat:
Napisał majk
Jak odłączysz sonde to komp rozpozna - sonda zimna napięcie zero
oczekiwalem odpowiedzi tak lub nie ;] czyli ze niby jak napiecie bedzie zero a sonda zimna powinno byc ok?? no to chyba tak nie wypali bo wydaje mi sie ze nawet na zimnym tak juz ma ;] ale mozna jutro to sprawdzic
Wymienilem swiece na NGK do alfy mojej ale nic to nie dalo dalej przerywa, powiem tak jak samochod stoi bez problemu wchodzi na obroty ale jak musi kopsnac cala bude nieraz przymuli, czy to napewno sonda lambda?? czy moze byc np jakis czyujnik polozenia przepustnicy?? bo to chyba tez sie laczy z iloscia wtrysku paliwa
UPDATE 14:08
teraz na kompie pokazalo mi blad MAP i niewiem czemu i alfa nie chce wogole odpalic :/ co to jest i gdzie to jest ;] z tego co chyba wiam to MAP - Czujnik bezwzględnego ciśnienia w kolektorze wlotowym, lub jego obwód
Map sensor mierzy ciśnienie w kolektorze dolotowym, sprawdz połączenie pomiędzi koletorem a mapem, sprawdz czy czujniki temp pokazują poprawne wartości. Jak nie ma mocy to pompa paliwa może mieć za małą wydajność pomierz ciśnienie
luz mam 2 map sensory (oba dobre) moc ma ale sie jakby dlawila czyli dostaje za duzo paliwa i niewiem od czego sonda niby dziala na kompie jej nie wykrywa i pokazuje ze jest za malo powietrza, czy az takie rzeczy od samego filtra powietrza moga byc?? aha a temp pokazuje i zczytuje dobrze, pompa paliwa tez ok
_zagiel_ i jak poradziłeś sobie już z alfa?? co było przyczyna że ją muliło i nie miała mocy?? ty masz sonde 4 przewodową z dwoma wtyczkami po 2 kable?? kiedy ma być zasilanie na sondzie i czy ono powinno być cały czas bo jak narazie to czy na zimnym silniku czy na rozgrzanym mam 0 V napięcie;/
daj znać
pozdrawiam
moim problemem wstyd sie przyznac ale byly swiece ;] a lambda na zimnym silniku nie dziala dopiero jak sie ugrzeje a pomiar co ma wskazyac po rozgrzaniu silnika masz pare postow wyzej ;]