Klein jaki budżet masz na kosmetyki?
Printable View
Klein jaki budżet masz na kosmetyki?
Polecam fk. Wytrzymuje wiele miesięcy na aucie. Może brakuje trochę do wyglądu ale trwałość 1 klasa. No i ogromna pucha za nieduże pieniądze.
Dla mnie FK 1000 to wosk na zimę,na lato można kłaść co miesiac,w lato może jak dla mnie zejść po tyg lecz liczy sie super efekt
No to co na lato? Mirror glaze?
Nattys blue na ciemny plus BlackFire pod spod. Mioooodzio
Dla mnie sytuacja niedopuszczalna, miesiąc to absolutne minimum które musi wytrzymać wosk, poniżej tego uznałbym go za bubla a nie poważny kosmetyk, to tak jakby kupować perfumy trzymające zapach max godzinę po psiknięciu. Ja obecnie wymazuję puszkę PB Blue i w połączeniu z nałożonym PB Black Hole efekt daje genialny, woda świetnie kropelkuje - szczególnie cieszy rano po wilgotnej nocy widok pięknych rządków kropelek ustawionych na dachu i masce.
Tylko wiesz że BH osłabia blue,jak dla mnie liczy sie w lato efekt
Drift a czego oczekaujesz od wosku?
Wiesz ,przydało by sie dobrze przygotować powierzchnie ,a najlepiej kupić wszystko z pierwszego postu
Na czarne auto co polecicie? za około 100zł, w małych pojemnościach może na początek zamówić sobie jakieś testery aby zasmakowac w temacie. Obecnie używam Sonaxa politura wosk szampon, ale dużo pracy a efekt po dwóch tygodniach znika po nawoskowaniu fajnie, a po kolejnym myciu ten szampon zjada wosk i nie ma żadnej głębi w tym kolorze. Może ten FK plus coś na zasadzie politury?
Poszukaj sobie produktów BlackFire na czarny lakier.
KHOT jak Ty to robisz, ze Ci blue na BH siedzi 2 miechy? :)
P.S Gdyby toś chciał to mam fajny zestaw na ciemne lakiery do opchniecia wosk Nattys Blue plus Ultra Deep Shine. Oba tylko raz używane wosku prawie cała pucha. Cena 80zł + koszty wysyłki kurierem.
http://img708.imageshack.us/img708/9260/woskig.jpg
Dodo juice purple haze ,tester za 32zl ,wosk naturalny wiec efekt bd i fajny,co do BF efekt widziałem na zdjęciach i jest super lecz tani nie jest,ja polecam tego dodo bądź INSTA FINISH BUTTER WET WAX też robi robotę:D
- - - Updated - - -
Dodo juice purple haze ,tester za 32zl ,wosk naturalny wiec efekt bd i fajny,co do BF efekt widziałem na zdjęciach i jest super lecz tani nie jest,ja polecam tego dodo bądź INSTA FINISH BUTTER WET WAX też robi robotę:D
- - - Updated - - -
Płwak tak jak napisałem wcześniej 2 miechy dla blue extra wynik ,tym bardziej że siedzi na BH
Pojemność UDS? 500ml?
raczej tak ,500ml z tego co widze na foto
Na szybko: Red Devil - świetne APC, Glinka Valetpro, jakiś tester wosku: Race Glaze, Dodo, itd. Idealnie mieścisz się w stówce a masz wszystko co niezbędne na początek zabawy.
Nakładam od serca, dwa razy. Aha, BH mam niedługo, nałożone dopiero dwa razy, wcześniej Blue położony był na gołą blachę i generalnie po 2 miesięcach trzymał się jeszcze mocno, ale celowo go zmyłem żeby podłożyć pod nim BH. Ostatnio tylko bardzo szybko zszedł (miesiąc, na BH), ale smyrałem QD sonaxa często i obficie. Teraz będę chciał wypróbować QD od Shiny zamiast Sonaxa, może nie zeżre tak szybko wosku.
Edyta: jeszcze jedna uwaga. Na KA przeczytałem że po nałożeniu BH najlepiej samochód zostawić w spokoju na 3-4h i dopiero po tym nakładać wosk, bo w przeciwnym wypadku właśnie wosk schodzi błyskawicznie.
KHOT a powiedz mi jest wielka różnica między samym nałożonym Blue a BH i na to Blue
Na lakierze nie jest olbrzymia, ale bierz pod uwagę że w tym roku przejechałem lakier menzerną 3000 na maszynce. Olbrzymia jest za to na felgach (też kładę BH + Blue), różnica do samego wosku jest kosmiczna. Felgi oczywiście jasne, co obala tezę jakoby BH był tylko do ciemnych lakierów. Za tydzień/dwa wypróbuję BH na kawałku ojca białej Vectry i dam fotki, imo powinno dać równie dobre efekty jak na ciemnych lakierach.
ok czekam jak bd moze pogoda w weekend to może wysmalcuje belle jutrzejszym zakupem czyli cleaner ValetPRO Achilles Prep i na to wosk Meguiar's Gold Class Carnauba Plus Premium Wax mam nadzieje że bd dobry efekt :)
A mi się wydaje, że to bujda jest. Kiedyś jak zaczynałem zabawe z detailingiem jakieś 2 lata wstecz to na pytanie jakie robić przerwy miedzy BH, a Colli dostałem odpowiedz, ze żadne. Nakładać jedno po drugim i tak też zawsze robiłem. Colliemu nigdy nie przeszkadzało, ze lądował na aucie w godzinkę po BH. Poor Boys też nic na ten temat nie pisze jedyne o czym mozna przeczytać to to, ze Blue nadaje się świetnie na BH do ciemnych lakierów. Jeśli jednak czekanie to prawda to tym bardziej dla mnie odpada bo czekanie 4h jest imo bez sensu. BH kładę maszynowa co zajmuje mi max godzinkę i po tym etapie mogę zaczekać max jeszcze 15-20 minut w celu przyjęcia browara i przechodzę do nakładania wosku ;)
Nie, to jest buteleczka 250ml z dozownikiem.
Generalnie jak ktoś ma bardzo zniszczony lakier polecam pastę lekkościerną,tanią,agresywną :D ,ale z umiarem i rozsądkiem wyczuciem :D potem coś lepszego jakiś wosk koloryzujący/politura później 'niewidzialna' powłoka zabezpieczająca nasze dzieło tak by to wyglądało.
Co do wosków na początek - ja używam Lusso Oro, razem z dedykowanym cleanerem i wg. mnie jest bardzo dobrze - świetne kombo dla początkującego. Wosk można zostawić na bardzo długo na lakierze a i tak się łatwo dotrze.
ja mam BH i zamiast blue mam reda, i trzyma się już drugi miesiąc, ale niedługo trzeba będzie nakładać ponownie. Nie robiłem żadnych długich przerw, tylko tak jak na opakowaniu 15 min po nałożeniu BH tarłem mikrofibrą i na to wosk. Niedawno dodatkowo po myciu przecieram jeszcze QD od poorboys.
co do kosmetyków poorboy's to mega ładnie pachną :)
a teraz pytanie :D
jak chce na nowo nałożyć wosk i BH, to musze leciec całą procedurę od nowa tj. od glinka potem UC, BH i wosk?? Czy wystarczy mycie, BH a na to nowa warstwa wosku?
przydało by się lekkie glinkowanie jakąś miękką glinką i dalej jak napisałeś
Nie mam pojęcia. Mnie to generalnie bardzo nie przeszkadza, bo:
;)
Generalnie zobaczymy jak długo teraz będzie się trzymał Blue. Liczę że jeszcze ze 2 razy trzeba będzie samochód ogarnąć do wczesnej jesieni i na zimę wlatuje 1000p, nie ma innej opcji. A w przyszłym sezonie coś ciekawszego może się znajdzie na wiosnę/lato. :P
Moim zdaniem jedno glinkowanie na początek sezonu całkowicie wystarczy. Potem już tylko umyć porządnie i smalcować.
Hehe no właśnie u mnie mógłby być problem bo po 4h picia browarów mógłbym nie być formie do nakładania wosku ;) Póki co nattysa mam do sprzedania jak się sprzeda to szukam dalej może tym razem Collinite 915, a jak nie to dam mu jeszcze szanse.
wklejcie jakieś fotki za jakiś pracy czy coś , bo sama teoria tu
Mam pytanko, kupiłem Auto Finesse Tripple i zastanawiam się czy można po nim bez obaw użyć wosku Finish Kare 1000P Hi-Temp? Nie będzie się to ze sobą jakoś gryzło? :)
Nie powinno sie gryźć ale na pewno wosk bedzie na AIO leżał krócej niż na czystym lakierze.
No fotki to trzeba uważać bo na fotce to wszystko ładnie wygląda ;) Ja już od dawna nie sugeruje się fotkami.
Tutaj wosk z fotoszopa
http://img15.imageshack.us/img15/8068/wetlooky.jpg
A tytaj wosk nakładany ręcznie :lol:
http://img708.imageshack.us/img708/8424/handwash.jpg
Widziałem jak kiedyś wstawiałeś juz na AH te fotki,nawet jedną mam na telefonie :DSuper się prezentuje
- - - Updated - - -
kubajg ja bym sobie FK 1000 darował,sam Tripple da lepszy efekt wizualny
Mam więcej ale nie wstawiam żeby nie mieszać ludziom w głowach. Bo nakupią wosków i się rozczarują bo niestety 70% sukcesy w tym "sporcie" to stan lakieru jak jest kicha to żaden glaze czy wosk nie dadzą takiego efektu jak poniżej.
Tutaj jeszcze jedno z ostatniego sobotniego woskowania BH + Nattys
http://imageshack.us/a/img842/3175/63832051.jpg
z frontowym ickiem jeszcze lepiej wygląda :)
- - - Updated - - -
Ja jeżeli się w weekend uda wkleje swoje fotki z pracy z VP Achilles i Meguiar's Gold Class Carnauba Plus Premium Wax Paste
Przetarte przed chwilą sonaxem.
Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
Edyta: Tapatalk sp...aprał fotkę. Tutaj oryginał:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2013/06/85.jpg
Załącznik 98579 coli :)
Załącznik 98580
Załącznik 98581
Załącznik 98582
Załącznik 98583Załącznik 98584Załącznik 98585Załącznik 98586Załącznik 98587Załącznik 98588
Wszystko collonite 476s :)
"kratki" ci zaebali czy to taki lansik na dzielni "mom front icka = jestem goś" :lol:
ale wracając do tematu :
zazdroszczę tym którzy mają garaż lub dom i miejsce dla takich zabaw - bo ja kurde pod blokiem z wiadrem wody to słabo widza takie "kosmetykowanie"
ino u babuni na wsi sie moga cały dzień tak babrać
lansik - no i 3grosze od googla za każdy wpis :lol:
p.s.
a sie właśnie zastanawiałem jak już napisałem - czy będąc na forum już sporo czasu zrozumiesz "żart" czy jednak się obrazisz i potraktujesz to osobiście = zdziwiłem się (uznałem , że z tobą można żartować )
przepraszam - już nie będę
:jester:
- - - Updated - - -
ale ...
głupio ( wg mnie oczywiście ) takie coś wygląda ( bo niby czemu nie ma tych kratek ? może to wyprowadzi mnie z błędu ? bo np u mnie i u innych kolegów dobieraliśmy celowo max wymiary icka które wejdą w fabryczne zderzaki i kratki właśnie po to żeby nie jeździć potem bez nich i żeby to miało ręce i nogi )