Rozumiem, że radio się uruchamia, ale nie ma dźwięku? Na fabrycznym radiu wszystkie głośniki grały? Jutro sprawdzę dokładne ceny i dam znać.
Printable View
Tak na fabrycznym radiu wszystko gra, i radio się uruchamia tylko nie ma dźwięku.
A podłączyłem tez remote aby włączał się wzmacniacz.
Jednak kupiłem juz adapter w lokalnym sklepie.
Sorki ale potrzebowałem go szybko bo wyjeżdżam jutro z kraju ;)
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Ok, nie ma problemu, dobrze, że załatwiłeś sprawę
jaka cena dobrego audio z dobrym basem(bez tuby) do alfy 147 FL ??
Trochę nieprecyzyjne pytanie, ale z PW wiem o co chodzi- jutro prześlę ofertę na PW.
Skoro zajmujesz się sprzętem grającym to może masz w ofercie ramkę pod radio w 147?
Oczywiście, taka ramka to koszt 15 zł.
http://imagizer.imageshack.us/v2/800...0/843/0q7h.jpg
A wykonacie usługę zmiany żarówek podświetlenia panelu Pionera?
Niestety nie bawimy się w takie rzeczy. Ale robią ludzie takie rzeczy, jak najbardziej. Podjedź do najbliższego serwisu RTV i zapytaj tam, powinno się udać
Hej,
ESX XE6.2C masz? W jakiej cenie?
pozdrawiam
ramke do radia 2 din alfa 159 w jakiej cenie macie??
60 zł
Witam, czy macie w ofercie GMS 6311, jeśli tak to w jakiej cenie ?
GMS-a nie mamy w swojej ofercie niestety
Proxim, koncepcja radia dała w łeb bo zamiast radia to Alfe zmieniłem :D teraz pytanie, potrzebuje okablowania do skrzyni do bagażnika (ceny) i ewentualnie jak to podłączyć fo fabrycznego radia 2din w 159?
Wysłane dzięki uprzejmości mojego iPhone'a :-)
Proxim zastanawiam się nad polepszeniem Basu u siebie... znalazłem u was dwie propozycje:
http://www.centrumaudio.pl/pl/p/Blau...ablowanie/2762
http://www.centrumaudio.pl/pl/p/Blaupunkt-GTb-8A-SC/577
co byś bardziej polecił? Różnica cenowa niewielka... I czy byłby jakiś upust :D bo mam bardzo ograniczony budżet na to :P
ewentualnie coś takiego:
http://www.centrumaudio.pl/pl/p/Magn...TWO-Kable/2239
podobno jest lepszy od Blaupunkta... :)
Proxim a masz jakieś radio cd z bt i usb do poliftowej 156? (srebrne) w cenie do 400 zł.
Danloo23
Tak jak pisałem koledze w PW - ja mam w 156 SED GTA 2 Special 375W + GTb 300 HP i gra mi pięknie pomimo tego maksymalnego zabudowania w sedanie, ale wiadomo dobre radio i okablowanie tez jest wazne.
Teraz jak Proxim zaproponuje jakies kable to przekładam ten zestaw do 159 SW i zobaczymy co tam sie bedzie działo :)
//edit: wczoraj sprawdziłem i mam dokładnie model GTb 300 HP (sorry za wprowadzenie w błąd - orientacyjnie brałem z obrazków google) :D
Wysłane dzięki uprzejmości mojego iPhone'a :-)
Chciałbym napisać, że jak najbardziej polecam kolege od audio. Transakcja na ponad 800 zł poprzez kontkat tylko na gg, żeby nie robić oddzielnych zamówień na allegro i w sklepie - wszystko zebrane do kupy i dogadane na słowo :) mam nadzieję, że jak zrobie lakiernika to pozbieram kasy na jakieś głośniki :D
Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
Wszystkim odpisałem na PW,
Fr4Tiv0- niech służy ;) Zapraszamy ponownie
Witam,
GTb8A odpada, jest za słaby. Jesli miałbym wybierać między Blaupunkt GTb1200, a Magnat BS30 to naprawdę nie wiem. Oby dwa grają podobnie i będą wystarczające. Magnat`a możemy zrobić taniej - 385zł z przesyłką. Na Blaupunkt`a 399zł z przesyłką. Ewentualnie można trochę dopłacić i zamienić wzmacniacz na lepszy, mocniejszy. 40zł dopłaty i masz już wzmacniacz, który skrzynkę wykorzysta w 90%: http://www.centrumaudio.pl/pl/p/Mac-Audio-MPX-2500/180
Pisałeś na PW, że padła Ci oryginalna nawigacja w poliftowej, oraz, że chciałbyś coś srebrnego.
Więc z kolorem będzie ciężko. Srebrnego radia na tą chwilę nie kojarzę, jak coś mi wpadnie do głowy to prześlę model. Zmieniarki fabrycznej niestety nie obsłuży żadne radio, ale teraz radyjka mają MP3, USB, więc można zmieścić dużo utworów i mieć wszystko na jednym urządzeniu. A teraz do rzeczy. Co powiesz na to: http://allegro.pl/sony-mex-n5000bt-c...89954167.html- Cenę bez pendraka możemy zrobić 439zł
Ciekawy ten soniak, a jak się ma do kenwooda bt34u i czy można nim sterować z kierownicy? Na stronie sony jakoś mało informacji.
Proxim dogadałem się już mailowo z kolegą z centrumaudio.pl i po konsultacji zdecydowałem się na zestawik który zaproponowałeś czyli Blaupunkt GTb 1200 + Wzmacniacz Mac Audio MPX 2500. W piątek przyszło, a wczoraj już założyłem - dokupiłem tylko porządne kable zasilające(te w zestawie jakoś nie budziły mojego zaufania); zasilanie poszło lewą stroną auta(plus i minus bezpośrednio z aku), a sygnałowe prawą. Co do samego brzmienia jestem więcej niż zadowolony - gra znakomicie i masuje plecki, bez zniekształceń i pustego dudnienia :D Nie jestem audiofilem, ale teraz jestem całkowicie zaspokojony :P Czyli zestaw do sedana jak najbardziej OK :P Porobię fotki później to wrzucę jak to wygląda :)
P.S. Jeśli chodzi o samą transakcje to wszystko było na "gębę" mailowo, ale od "a" do "z" zgodnie z bliblią i ogólnie przyjętymi zasadami:) polecam z czystym sumieniem, a wysyłka błyskawiczna :)
Pozdr Paweł
Witam! Interesowało by mnie rozwiązanie do Alfa 159 oparte na jakiejś stacji mutlimedialnej, które będzie spełniało następujące wymagania:
- sterowanie z kierownicy (muzyka, radio)
- możliwość JEDNOCZESNEGO słuchania muzyki, działania nawigacji w oparciu o telefon (odpalanie apek z telefonu na radiu samochodowym coś al'a Pioneer AppRadio), i odbieranie telefonów na głośnomówiącym. Czyli mamy taką sytuację - muzyka leci w tle, na ekranie nawigacja, telefon podłączony przez dedykowany kabel usb. W momencie kiedy pojawia się komenda z nawigacji, na chwilę ścisza się muzyka. W momencie kiedy ktoś dzwoni - również oczywiście muzyka się ścisza i mam możliwość odebrania połączenia poprzez przycisk na kierownicy.
- Możliwość wykonywania połączeń ze sterowaniem z kierownicy (przycisk słuchawki - otwarcie książki, wybranie numeru, wykonanie połączenia)
- Przeglądanie książki zarówno wtedy gdy telefon działa w trybie AppRadio, jak i leży odłączony w schowku.
- Możliwość powyższych zarówno przy współpracy z Androidem jak i OSX.
- Oczywiście dźwięki rozmowy telefonicznej z głośników.
- DOBRZE zbierający mikrofon (nie chcę krzyczeć do gałki zmiany biegów..)
Pozdrawiam!
BT34U przy tym Soniaku wypada słabo. W zasadzie przegrywa pod każdym względem. BT34 to podstawowy model Kenwood`a z bluetooth`em. MEX-N5000 to w tej chwili prawie najwyższy model w rozmiarze 1DIN od Sony. Nad nim jest tylko jeden model nieznacznie się różniący. Sony posiada dużą ilość zaawansowanych ustawień spotykanych w najwyższych modelach innych firm.
Dla przykładu: 10-pasmowy korektor graficzny albo ustawianie pozycji słuchacza po przez opóźnienia czasowe. Można nim sterować z kierownicy, ale jak zawsze potrzebny jest interfejs. Kosztuje ok. 130zł
No dobra a wyższy model Kenwooda 44bt? I jeszcze w podobnej cenie pioneer 5600? A jak wygląda współpraca z Windows phonem w tych radiach?
MarekNeo- Tobie również wysłałem PW.
No to może i ja zapytam.
W moim Saabie 9-3 sprawa z wymianą radia prosta nie jest. Światłowody, wzmacniacze, aktywna zwrotnica itd.
Brakuje mi odtwarzacza plików, żeby łykał pliki bezstratne i bluetootha. Mam natomiast w podłokietniku wejście Aux sterowane z kierownicy i gniazdo zapalniczki.
Czy jest na rynku jakiś odtwarzacz np. MP4 który ma wyjście dźwięku, zeby go wpiąć do wejścia Aux i dodatkowo wbudowany zestaw głośnomówiący, żeby go sparować z moim telefonem?
Cześć, w swojej 145 planuje wymienić głośniki na JBL serii CS. Ile by u was kosztowały? Czy mógłbyś polecic cos lepszego w zbliżonej cenie?
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Przecież wystarczy telefon podłączyć do aux'a i mamy zestaw głośnomówiący ;)
No nie wystarczy. W moim Sony mam chyba tylko 8Gb pamięci. To o wiele za mało, żeby tworzyć w nim bazę dla przechowywania plików z muzyką.
Potrzebowałbym tak z 32 Gb minimum na samą muzykę.
I dodatkowy problem jest taki, że jak wepnę do telefonu do wejścia słuchawkowego jack, to telefon chyba wszystkie dzwięki wysyła na słuchawki. W tym dzwonienie.
A jak będę w tym czasie słuchał radia, to nie usłyszę, ze ktoś dzwoni.
Tył CS5, przod CS6C (jednak jako, ze sie nie znam, to proszę o rade, czy by to "dobrze grało")
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka