f1.2 ;)
Printable View
wiem wiem, sprawdzałem ;) ja puki co tylko 1.4 dysponuję :)
Bywa :)Cytat:
saroohttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...quote_icon.png Napisał tranceaddict http://www.forum.alfaholicy.org/imag...post-right.png
puki
Ułaaaa... :/
niestety nie chcą tych eLek oddawać po cienych wstrętni skośnoocy :/
@ Alfa_Lucas - bardzo fajna galeria na Flick`u, swoją drogą ta 50mm (bo chyba o niej mowa), to jak za tą cenę to bardzo fajny obiektyw
@ alfagt19jtd -cienych ? nie mogę rozkminić co tu miało być za słowo :)Cytat:
niestety nie chcą tych eLek oddawać po cienych wstrętni skośnoocy :/
Pewnie, że nie ma się co łamać, ja kiedyś też zaczynałem od "małpki" i nie marzyłem nawet o tym, że będę miał taki sprzęt jak obecnie. Najważniejsze, że masz pasję i jak widać ładnie Ci to wychodzi. Sprzęt jest tylko częścią składową dobrego zdjęcia, bez twórczej inwencji autora nawet 1d z eLkami nie zrobi cudów. Rozwój "stajni" przyjdzie z czasem :)
"po cienych" - potocznie tanio (od cienko)
Potwierdzam zdanie większości klubowiczów fotka 3 jest ok .pozostałem również nie są złe tylko brakuje im klubowych ramek haha
Zwycięzcą czerwcowej edycji konkursu Zdjęcie Miesiąca został użytkownik Alfa_Lucas, za zdjęcie:
http://www.forum.alfaholicy.org/
----------------------------
Zwycięzca otrzyma nagrody rzeczowe, ufundowane przez Ceramizer.pl, oraz 3oto.czesci.pl
http://www.forum.alfaholicy.org/
----------------------------
Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie. Prosimy nadsyłać swoje prace już na następny miesiąc!
Szczegóły w tym temacie:
[regulamin] Konkurs - Zdjęcie miesiąca
#2. pojeżdził bymmmmm
GRATULUJE, ale mam tez kilka pytan :)
1) widze ze Listopad, Kwiecien, Maj oraz Czerwiec to zdjecia tego samego uzytkownika.. :) do konca roku jeszcze pare miesiecy wiec podejzewam ze 50% kalendarza to beda zdjecia jednego uzytkownika :)
2) na kazdym foto jest inna Alfa, sa to samochody tego uzytkownika czy innych ?
" 13. Osoba zgłaszająca pracę na konkurs musi być autorem zdjęcia, jeśli nie jest właścicielem Belli to musi mieć zgodę właściciela. " wiec takie male pytanko gdzie mozna zobaczyc taka oto zgode ? ? bo rowniez dobrze mozna zrobic foto jakiejs Alfie na ulicy i wyslac na konkurs a wlasciciel nie bedzie mial wogole o tym pojecia.. aa My zgarniamy za nieswoja Alfe nagrode :)
PS: pytania to tylko moja ciekawosc, nie mialem na celu obrazania innych uzytkownikow itd.. :)
Za bardzo nie wiem co Ci odpisać, bo wystarczy wejść na mojego flickr`a i zobaczyć, że zdjęcia w konkursie to nie pojedyncze zdjęcia strzelone gdzieś na ulicy. A czy będę wrzucał jeszcze jakieś zdjęcia na konkurs tego nie wiem, bo mam zasadę że jeżeli wrzucam jakieś zdjęcie to znaczy, że było robione w danym miesiącu konkursowym. A co do nagród to już pisaliśmy w temacie konkursowym poprzedniego miesiąca i nic się w tym temacie nie zmieniło, więc bez obaw :) Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pytaj :)
Przy tej okazji jeszcze raz dziękuję za oddane głosy, kto chce zobaczyć jeszcze kilka zdjęć 166 FL to zapraszam tutaj: http://www.flickr.com/photos/alfa_lu...7634176632137/
Temat dotyczy przecież zdjęć. Co za różnica czy fotogtaf robi zdjęcia swojego czy czyjegoś auta. Liczy sie talent w robieniu zdjęć jeśli ktos takowy posiada to idąc ulicą pstryknie fotke która zniszczy wszystkich i nie widze problemu z tym że ktoś nie pytał o zgode. Druga kwestia to przecież widać na zdjęciach zgłoszeniowych że zawsze są one z sesji fotograficznej a nie z parkignu więc nie widzę sensu bić piany. Moim zdaniem źle rozumiesz temat. Zgarniasz nagrode za zdjęcie a nie za samochód. Od chwalenia się samochodami jest inny dział, tak samo wybierając zdjęcie czerwca wybierasz najładniejsze zdjęcie, nie najładniejszy samochód. Pozdrawiam.
o faczek zaj...ste foteczki zwlaszcza ta z Pałacem Kultury
Kolego najpierw zapoznaj sie z Regulaminem a potem wypisuj takie rzeczy.. :bird: bo wyraznie jest napisane, ze jezeli auto nie jest nasze musi byc zgoda :)
nikt nic nie bije.. :) osoba do ktorej skierowane byly moje pytanie potrafila normlanie odpowiedziec i napewno nie potrzebuje adowkatow, aa juz tym bardziej z tak ubogim słownicwtem :wacko:
ale jezeli na zdjeciu nie bedzie samochodu, nie dostaniesz nagrody - proste, nie ? ?
Wiec na drugi raz czytaj dokladnie, a potem wtracaj sie w rozmowe :) :)
Tyle w temacie :) Pozdrawiam i GRATULUJE Alfa_Lucas
Widzę, że komuś się zazdrość udziela, w związku z czym zastosuj:
Załącznik 102364
a ja się cieszę z ostatniej pozycji w głosowaniu - idzie w parze z moją ideologią :)
zdjęcie - powstało w przerwie zupełnie innej sesji w oczekiwaniu na ponowne pojawienie się
osoby fotografowanej :) akurat robiłem tym szkłem a że fashion 85tką na f1.2 to słaby pomysł miałem
chwilę na pstryk testowy brudnego auta z niedomkniętym bagażnikiem ;)
jako że moto foto nie jest moją bajką - więcej zdjęć nie będzie bo i po co - ramek nie mam i nie będę miał choćby mi ktoś płacił za ich wożenie na aucie :D
dzięki za oddane głosy, dla fanów bokeh - bonus track poza konkursem ;)
Załącznik 102366
nastepny co nie umie czytac ze zrozumieniem, tak ? ?
napisalem wyrazie ze to jest tylko moja ciekawosc, i ze nie mam na celu nikogo obrazac.. osoba do ktorej pytania byly skierowane najwidoczniej to zrozumiala i odpowiedziala normalnie.. tego oczekiwalem i jest ok :)
hmm dzieki, ale nie bedzie Mi potrzebna :)
Ja jedyne co moge Ci polecic to powrot do szkoly aby sie nauczyc czytac ze zrozumieniem..
_POZDRO_
A gdzie sie podziało zdjecie nr.2?????????????????????????????????????????????? ?????????????????????//