Cytat:
Te felgi na 2.0 8v są genialne! Orientujecie się kto to stworzył?
Alfa Romeo 2,5L V6 155 167 Tuning Antera Alufelgen 225/40 R 16 Alfa 167
Printable View
Cytat:
Te felgi na 2.0 8v są genialne! Orientujecie się kto to stworzył?
Alfa Romeo 2,5L V6 155 167 Tuning Antera Alufelgen 225/40 R 16 Alfa 167
Tak, wiem, ale ja pytałem o te alusy na 2.0 8v z otomoto ;)
Daj linka to się zaraz dowiesz:)
E, przecież ani te ani te z V6 jakoś specjalnie ładne nie są :P Dla mnie najbardziej pasującymi do 155 są albo takie -> http://media2.auto.de/product_images...o-Alfa_155.jpg albo takie szprychoe -> http://tuningcars.us/albums/userpics...ing_281029.JPG
Oczywiście w rozmiarze co najmniej 16".
Do mojej Dedry by pasowały ;)
Kwestia gustu...
Takie wiatraki miał Opel.
Na Dedrze bardzo ładnie wyglądają OZ Racing F1, tyle mogę powiedzieć z doświadczenia :D Tak przy okazji felg - czy w 155 max to jest 17", czy da się tam upchnąć jeszcze coś bardziej ekstremalnego? Pytam z czystej ciekawości.
Odkopując:
Wiem, że część z Was zna ten samochód: http://otomoto.pl/alfa-romeo-155-v6-C30536109.html , bo temat o jego renowacji jest na forum. Niestety z tego co widziałem to relacja z prac zatrzymała się w którymś momencie. Dlatego pytanie do osób, które są bardziej obeznane z tą 155 - czy jest ona warta zakupu? Ewentualnie (jeśli ktoś wie) co jeszcze trzeba w niej zrobić?
To jest Alfa w posiadaniu naszego kolegi Darka, widziałem a nawet ja sie przejechałem zaraz po zakupie.Były problemy ze sprężynami(auto klapło na glębe ze nie dało się tym jechać<Darek wymienił springi) Szyba przednia była odklejona(Darek przykleił) outo odnowione, pospawane i wymieniono prę gratów. Wydaje się być OK, powinno posmigac parę lat
Z tego co pamiętam, to szyba sama się nie odkleiła.
Chciałbym się głównie jak najwięcej dowiedzieć o pracach związanych z renowacją blach - jak dobrze to zostało zrobione i na ile dokładnie. Wszelkie mechaniczne sprawy są jeszcze jako tako do ogarnięcia.
O co dokładnie chodzi z tą szybą?
Przeciekała woda do środka, krótka rozkminka skąd i okazało sie że szyba się odkleiła.mechanika tego auta jest prosta i dosc tania w gratach.Myślę że z poszyciem czyli z blachami to problemu nie było odświeżenie lakieru i chyba lakierowane elementy.
Spawanie odbywało sie głównie w podłodze i w tylnych nadkolach a tam raczej tragedii nie było. Wydech chyba też wymieniał
Czyli rozumiem, że cena 5 kafli jest w miarę uczciwą za ten konkretny samochód? Cóż, jeśli nie sprzeda się do końca września (a mam nadzieję, że nie), to bardziej zainteresuję się tematem. Tyle jestem w stanie nazbierać :) Niestety pierwszeństwo mają zimówki do Dedry + parę drobiazgów do naprawy. A potem będę działać z Alfą. Dzięki za informacje!
A nie była ona górnym rogiem uderzona? I w związku z tym szyba się odkleiła?
W jakim dokładnie sensie górnym rogiem?
Łączenie słupka A z dachem.
Tak mi się wydaje, chociaż na 150% pewien nie jestem...
A widziałeś ją przed remontem?
Czy mówiąc 'uderzenie' macie na myśli po prostu przywalenie w nią czymś czy dachowanie? :P Wiecie - nie oczekuję po dwudziestoletnim samochodzie, że będzie jak nówka, bezwypadkowy i z przebiegiem sto tysięcy. Ale o ile stłuczki albo tego typu rzeczy są akceptowalne, to takie dachowanie na przykład już wprowadza poważne powątpiewanie w sens zakupu.
No nie wiem... Coś jak by się gdzieś nie zmieścił i stuknął kantem.
Tak jak mówiłem, nie jestem na 150% pewien, że to ten samochód (chociaż wydaje mi się, że tak). Podbij do poprzedniego właściciela (jest na forum).
- - - Updated - - -
http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-155-v6-CID5-ID3FOmR.html
Tą czerwoną też już widziałem i też się nad nią zastanawiam (choć z racji wyposażenia i renowacji póki co bardziej nęci mnie ta szara). Czy ktoś może mi coś więcej powiedzieć na temat tej czerwonej? Ktoś miał z nią styczność?
Ktoś chyba odkupił te auto z Krosna i nie trzeba długo czekać żeby je zaraz wystawił na sprzedaż.
Sprzedała się zdaje się ta czarna Alfa spod Warszawy, po odrestaurowaniu (ogłoszenie wygasło i już się nie pojawiło). Czerwona dalej jest na sprzedaż, poprosiłem o zdjęcia, dopytałem o szczegóły, ale chyba jednak ten egzemplarz nie jest w stanie, który by mnie interesował. Szkoda, ale trudno, może znów jakaś wypłynie. Najgorzej to kupić coś na szybko - bo jest - a potem żałować :P
Niema co się przypalać. Praktycznie zawsze auto z ogłoszenia różni się od auta w realu. Oczywiście w realu zawsze jest gorzej :)
Jestem tego świadom i wiem o tym :) Co sądzicie o tym?
http://www.gieldaklasykow.pl/alfa-ro...993-6500-wawa/
To auto kolegi tomi'ego, jak chcesz szczegółów to wal do niego.
O! To dobrze, że to też ktoś z forumowiczów. Dzięki za informacje.
Słuchajcie, mam do was kolejne dwa pytania (mam nadzieje, że jeszcze nie macie dość :)).
- ile trudności nastręcza swap silnika z 2.0 ts 8v na 3.0 V6 (i od razu - którą jednostkę najlepiej przeszczepić)
- czy da się do samochodu bez klimy takową zamocować, czy będą problemy?
A najlepiej to mieć całego Spidera do takiej zabawy.
Klimę da się wrzucić każdą, tyle że z ręczną pójdzie Ci stosunkowo łatwo, za automat chyba bym się nawet nie zabierał.