Świetny kierunek!
Powiedz im, że się swoim bezpieczeństwem zajmiemy :)
Na Poznaniu jest 2 paki na końcu prostej startowej i jakoś nikt nie płacze.
Printable View
Poznan jest bezpiecznym torem w porównaniu z odc. leśnym kielc. Tutaj masz asfalt i zaraz na jego skraju bande... Taki układ nie wybacza błędów - ja w tym roku wyjechałem np. na łuku do wewnątrz i zaliczyłem zielone. O to właśnie chodzi, że oni propagują bezpieczeństwo i nie chcą potem opinii że na ich evencie był wypadek. To jest ich stanowisko, moje natomiast znacie :)
Brzmi ciekawie :D
A co do zmienionej formy to nadal będzie szkolenie+tor/OS czy tylko szkolenie?
Oraz czy będzie to tylko jednodniowe spotkanie na torze czy może są plany na mały 2'dniowy zlot?
Po przeglądnięciu zdjęć mam jeszcze jedną uwagę - odnoszę wrażenie że ich fotograf podążał śladem jednej grupy a pozostałym cyknął tylko kilka fotek bo na 300 zdjęć ciągle przewijają się te same auta a niektórych w ogóle nie ma.
może nie rozróżniał aut bo jeździ vagiem :P
A na poważnie to tez to zauważyłem...
Standardem jest że fotograf robi zdjęcie wszystkim w trakcie przejazdu tak żeby każdy miał pamiątkę, nie rusza dupska dopóki nie cyknie po jednej dobrej fotce i dopiero wtedy idzie dalej.
Dopiero teraz mówisz że jeździ fałwu??:)
Ja podejrzewam, że chciał się zemścić za to, że chciałem go rozjechać na teście łosia :P
I to w TDI :p
Zonkil mysle ze 2 dni nie będą problemem :) bazę noclegowa znamy chyba niezłą, co?
Co do przejazdów to szkolenie na konkretnym torze który potem jedziemy na czas.
Skoro już tak pytacie to zdradzę wam mój pomysł. Za dwa lata chciałbym zrobić 2 dniowy track day w cenie koło 500 zł. Niestety to wymaga pewnych działań i pewności ze cały pomysł zakonczy sie sukcesem, bo będą chętni na taki event. Także liczę w 2014 na wasz komplet, wtedy nikt nie będzie marudzil ze sie nie wyjezdzil.
Ligar, mnie masz na 100% za rok, dwa, trzy itd., od zawsze jarała mnie taka zabawa więc nie przepuszczę żadnej okazji. Jedynie na dwudniowy trzeba już solidnie auto przygotować co by niespodziewajek nie było:)
Ja również jestem jak najbardziej chętny na tego typu eventy i będę czekał z niecierpliwością na konkretne informacje co do daty.
Bimsky, za szybko leciałes i nie zdążył zrobic foty..
pzd.
nie spodobał mu sie najdłuzszy spoiler na swiecie
Ostro! Tak jest to my dyktujemy warunki :))) Ligar juz prosze mnie wpisac na liste uczestnikow :)
Sent from my iPhone
Wprawdzie nie brałem udziału, ale śledzę uważnie wątek, a szczególnie kwestię robienia pamiątek, czyli fotografa. Wiecie co, a nie chcielibyście mieć pamiątki video? Na tor Kielce regularnie jeździ ekipa rallyvideo.prv.pl, filmują SuperOesy, trackday'e ClassicAuto, jakieś inne zawody(np. zlot klubu Forda Fiesty), itp. Po imprezie każdy indywidualnie może zakupić u nich film z nagraniem swojego auta. Nie ma, że kogoś nie sfilmowali - stoją przez całą sesję, kręcą wszystkich i wszystko co się rusza. :D Po serii przejazdów zmieniają ujęcia. Robią też miksy najciekawszych sytuacji. Filmy są, jak dla mnie, bardzo ok, ja kupowałem po każdej imprezie - taka wideorelacja, imho lepsza niż większość materiałów w TV, to jest dopiero coś. :) Oczywiście ja wiem tylko tyle co uczestnik - nie wiem czy organizator ponosi jakieś koszty by przyjechali, czy wręcz odwrotnie - oni sami pchają się, by nagrywać(mają z tego kasę).
Tak czy siak, ja bym sobie chętnie pooglądał Alfy w akcji, w takiej formie jak np. ten filmik ze zlotu Forda Fiesty:
http://www.youtube.com/watch?v=BtrNB...PVsK-yGwv1wZX-
a tutaj przykładowy miks z ClassicAuto(z moim udziałem :D ):
http://www.youtube.com/watch?v=dH3h18EAZSg
Za te imprezy, w których brałem udział wychodziło 50zł/filmik i na ogół było 3 kamerzystów + kamery nieruchome, na statywach.
Nie ma co płakać nad tym co było... myślmy o tym co za rok. Pomysł świetny!!!!
Niestety z racji braku mocy przerobowych i wsparcia oraz dodatkowych pomysłów nie został zrealizowany w tym roku
Ligar robisz juz zapisy na 2014? :)
Sent from my iPhone
I co z inicjatywą? :P
Chłopaki zbierają się na poznań wiec obawiam się małej frekwencji. Dlatego uważam że nie ma sensu wchodzić sobie w drogę. Ktoś kto pojedzie na TPTD będzie miał słabo z budżetem na kielce i odwrotnie. Byli pierwsi wiec przekazuje im w tym roku pałeczkę. Zamiast robić dwa marne wypady lepiej zrobić jeden porządny.
.... no chyba że zbierze się tu ze 30 chętnych to nie widzę przeciwwskazań.
zrób ankietę. Dla niektórych wypad na Poznań to zbyt poważne przedsięwzięcie, więc Kielce wciąż będą ciekawą opcją. Poza tym zawsze możemy dokompletować ekipę 'niealfami' ;-)
Dokładnie, chętni znajdą się na 10000%, sam będę miał kilku. Mi z racji przygotowania auto (albo raczej jego braku) bardziej odpowiadają Kielce, bał bym się 155 bez klatki latać z takimi prędkościami jakie są na TP. Poza tym ten asfalt jest przyjazny dla opon a ja zanabyłem drogą kupna nowy komplet więc szkoda mi ich:D
U mnie TK ma priorytet przed TP.
Sam jeszcze nie jestem w stanie określić czy dam radę być na którymkolwiek z eventów, ale większe prawdopodobieństwo koniunkcji mam raczej w przypadku TK... Przede wszystkim dlatego, że na TP musiałbym ciągnąć auto do Berlina...
Także jeśli termin by mi przypasował chętnie na TK bym się zapisał...
Ja Panowie jeżeli tylko termin by mi odpowiadał to też chętnie na Tor w Kielcach zawitam... wkońcu było by wstyd się nie pojawić mając tylko 70 km :D
To trzeba cisnąć Ligara żeby skończył wreszcie te wakacje za kasę z poprzedniego zlotu i organizował TK:)
Jeszcze jednych wakacji nie skończył a juz zbiera na następny wyjazd:D
No wlasnie wplaty za 2014 ida teraz na Malediwy dla Ligara :)
Sent from my iPhone
Emocje już dawno opadły, ale jakby ktoś chciał sobie jeszcze powspominać to zapraszam :D
www.cuorefoto.blogspot.com/2014/02/ogolnopolski-klub-alfa-romeo-alfaholicy.html
Foty rewelacja, fajne wspomnienia a jaka zabawa przy tym:D
Co do zdjęć to szkoda, że bimski na takich muminowatych felgach przyjechał... jednak czarne szprychy zrywają gacie. Poza tym foty rewelacja - mimo że jestem tylko na jednej :P na której w dodatku nie widać czerwieni moich felg.
- - - Updated - - -
ciężko będzie to powtórzyć...
Wiem, tamte felgi piękne nie są, dlatego już nie planuję ich używać :P Żeby było ciekawiej, jeśli druga edycja dojdzie do skutku - prawdopodobnie przyjadę drugą 75, bo czarna już na poważnie domaga się sporej uwagi na którą nie jestem w stanie sobie pozwolić w najbliższym czasie... Chyba że następna impreza nie będzie w 'najbliższym czasie' :P
Ja tez sie na jedna zalapalem :) ehhh fajnie powspominac...
Sent from my iPhone
grzdylu na dwa :P
W tym roku krótka piłka.
Termin 20 lub 21 czerwiec 2014. Jest do długi weekend.
Koszty:
14 000,00 zł (tor) + 700 zł (fotokomórka) + 100 zł (koszty organizacyjne-czyli moje) do podziału przez liczbę załóg.
Organizator Szkoła Jazdy Subaru
Miejsce Tor "Kielce" w miedzianej górze k/Kielc.
Plan dnia:
Co do opisu to zrobię to poźniej. W każdym razie ma być wiecej jazdy - chcę żeby tak było.
Max liczba załóg to 50.
Zapisy:
dwa tygodnie od dzisiaj.
Jeśli uzbieramy odpowiednia liczbę chetnych to ruszą wpłaty. Wpłata tylko i wyłączeni pełnej kwoty. Nie będzie zaliczek. Termin płatności najprawdopodobniej do końca maraca - uzależniony od terminu wpłaty za rezerwację terminu.
Lista chętnych: proszę wpisywać sie w temacie -> http://www.forum.alfaholicy.org/zlot...js_2014_a.html):
Tak było w 2013:
www.cuorefoto.blogspot.com/2014/02/ogolnopolski-klub-alfa-romeo-alfaholicy.html