http://www.ravenol.pl/content/33-okr...skrzyni-biegow
Printable View
No tak. Jeżeli założymy że posypały się tryby, konwerter, elektrozawory i cała reszta to faktycznie może dobić do szóstki.
TO jestem w dupie i odradzamy wszystkim automat :P
[QUOTE=marek230482;1250640]No tak. Jeżeli założymy że posypały się tryby, konwerter, elektrozawory i cała reszta to faktycznie może dobić do szóstki.
TO jestem w dupie i odradzamy wszystkim automat :P[/QUOTE
Ja trzy lata temu w swojej wtedy 164 dałem za remont 2.5tysia. Dlatego zdecydowałem się teraz na manualną. Nie chciałbym tu mędrkować ale 166 remont na pewno przekroczy grubo ponad 4-5 koła.
niezniszczalnej 6tki jtdka nic nie przebije :)
Rozwiń sentencje bo chętnie dowiem sie czegoś więcej :)
Witam.. jestem cały czas w poszukiwaniu 166 i znalazłem cos takiego tylo ten wydech mnie cos nie pokoi http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#6bd4bd6729
Nie spodziewałbym się za dużo po tym egzemplarzu... Po pierwsze 240KM to on tam nie ma (chyba że ten wydech daje +14KM), wydech masakra, stan kierownicy, podłokietnika jest słaby, może to wynikać z wysokiego przebiegu i nie dbałości właściciela, za tą cenę z tym wyposażeniem to musiałby być w naprawdę co najmniej bardzo dobrym stanie technicznym żeby się nim poważnie zainteresować.
Do mnie osobiście nie przemawia, ale jeśli masz nie daleko to możesz obejrzeć, tak o, z ciekawości, dla późniejszego porównania.
własnie mam dos daleko... więc sobie odpuszcze
Biedna ta wersja. Nie rozumiem. Szukasz 3,0 sportronik i taką ma właśnie kubicze. To czemu jej nie weźmiesz od niego tylko kombinujesz jak koń pod górę???
nie kombinuje... kubicze ma ale do opłat i bez gazu a ja dużo jeżdżę wiec musze miec gaz ...gdyby byla jeszcze oplacona juz by pewnie stala umnie bo tak innaczej poprostu nie stac mnie na nia
Aha, ok. U niego to był chyba nowszy rocznik tak więc droższy.
- - - Updated - - -
To masz jeszcze od Tomaza. Tania.
a co powiecie o tej moze ktos juz widział http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#c122f6a11b
Bardzo ciekawa, tylko, że ja nie jestem obiektywny bo mam słabość do tego koloru:P
kure mam dośc daleko tam ... na zdjeciach wyglada dośc dobrze zebym na darmo 400km nie robił:)
- - - Updated - - -
Marek a od jakiego Tomaza? i która to?
Wygląda ładnie, zadzwoń do człowieka, porozmawiaj z nim. Może uda Ci się go wyczuć czy jest konkretny i trzyma się bliżej prawdy czy też opowiada bajki.
Nooo, zdjęcia bardzo ładne, może być naprawdę dobrze. Ale jak masz robić 400km... poszukaj kogoś na forum z tamtej okolicy, może ktoś podjedzie obejrzeć to cudo :) dobrą flaszką się odwdzięczysz :P
Jedyne co mi się nie podoba to brak zdjęć fotela w miejscu w którym lubi pękać. Plastiki malowane pod kolor nadwozia czy tak wychodziła ? Tłumik przerdzewiały a napisane że wymieniony(stare zdjęcia?), do reszty ciężko się przyczepić :) No chyba że cena, swojej nigdy bym po takich pieniądzach nie oddał xD
Będę za jakiś czas przejeżdzał przez Kraków i jak nikt z tamtego regionu do tego czasu jej nie sprawdzi to mogę podjechać...
zadzwonilem i jest tan kilka rzeczy rozrzad za 20tysiecy do wymiany linka podoszenia klapy ...no i centrany nie działa z pilota czy wszystkie alfy tak maja?
Nie, tylko zepsute hehehehehe
Rozrząd i tak musisz wymienić bo nikt Ci nie da gwarancji że był wymieniany. To jest tzw pakiet startowy. Centralny z pilota zdarza się że pada po tylunastu latach. Dorobienie nowego to kupa siana w aso. Można wstawić uniwersalny kluczyk z pilotem i sterownikiem a kotkę imo przełożyć (robiłem manuala). Linka klapy do wymiany. Tylko czy czasem to nie oznacza że pod maskę nie zajrzysz???? :)
dużo do 2001 roku, niektórzy twierdzą, że się prawie nie różnią, ale diabeł tkwi w szczegółach
otworze .... i co myslicie...??
EDIT. linka klapy? klapa jest z tylu. Tam nei ma linki. Tam idzi ewiazka kabli. a aku tez masz ztylu. wiec lepiej zeby to bylo ogarniete w razie W. Same autko ladnie si eprezentuje, ale w zyciu bywa tak , ze im cos ladniejszego na foto tym w realu wiekszy ZONK. Ja bym sie za forumowymi porozglądał. kubicze, tomaz i kilku innych kolegow ze stażem na forum czasami cos sprzedaje. Masz pewnosci ze Cie nie zrobią bez mydła bo to zaufani ludzie.
Trzeba obejrzeć i tyle.
Mój był, razem z remontem obu głowic, także ten koszt do przodu :P
Ale ogólnie to masz rację, jak nie masz 100% pewności to musisz zrobić. Pewnie pomyślicie że uprawiam marketing, ale wczoraj jechałem moją 2.5 (nowa się konserwowała od dołu) i qrde.. tak jak tam silnik chodzi.. w nowej coś hałasuje w osprzęcie + prawdopodobnie uszczelka pod kolektorem wydechowym puszcza, a tam idealnie. Ale mimo ceny stoi. Bo nikt nawet się nie pofatygował przejechać... Trochę mnie boli że pewnie w końcu trafi się jakiemuś handlarzowi, albo małolatowi do upalania :(
Rosso proteo jedyny sluszny kolor na 166 :)
wiec bylem zobaczylem nie kupilem....alllleee jak kupię to sie pochwale:D:D:D temat mozna zamykac jak dlamnie :):)
- - - Updated - - -
wiec bylem zobaczylem nie kupilem....alllleee jak kupię to sie pochwale:D:D:D temat mozna zamykac jak dlamnie :):)
a i dzieki wszystkim za pomoc
Ale którą oglądałeś? :) I co było nie tak?
Będzie dla potomnych ;)
ta z karakowa pojechałem wczoraj o 13 i wróciłem o 24 ....auto ogólnie w środku zadbane silnik pocił sie chyba w każdym miejciu ..przewód od wspom. dziurawy ciekło .. maska nie otwierana normalnie tylko przez obejscie ... zawieszenie tył do roboty... centrany z pilota nie działa ...a lusterko lewe nie działa .... szyba lewa tylna tez nie ... no ja by ktos co sie całkiem na tym zna pewnie by cos jeszce znalazł ... aaaa i półos do wymiany ale nie wiem która bo juz mnie to nie interesaowało
A czemu właściwie autorze tematu nie zainteresujesz się tą Alfą od Tomaza? Może warto?
To na moją już się nie czaisz ;) No i dobrze bo nie planuję prędko sprzedać xD
Niestety naprawdę ciężko znaleźć na aukcjach zadbaną 166'ke i :dontknow: czemu...
Sam dla Avariego chciałem coś upolować ale w większości to same szroty stoją, aż żal że tak się nie dba o auto.
A znaleźć 2,4 to już w ogóle święty grall xD
Dlatego postanowiem ze biore od Kubicze ... czy ktos moze rejestrował 3litowy silnik i wie jakie max koszty?
Masz kalkulator na w internecie. Opłaty są stałe.
Znaczy się zaniżasz wartość rynkową :)
Jak w Państwie obowiązują chore zasady, to trzeba kombinować. Nie rozumiem dlaczego pojazdy o pojemności mniejszej niż < 2.0 mają płacić akcyzę o 15% mniejszą :/. Spełniają takie same normy emisji spalin, 2.4 spala nie wiele więcej niż 1.9. Zresztą powinni się cieszyć że pali więcej bo w litrze paliwa też jest 30% akcyzy.