I w tej kwestii Astry zjadały Alfę. Zarówno w H jak i J lewarek chodził bardzo fajnie. Ciasno i precyzyjnie.
Szkoda bo do alfy taka skrzynia była by idealna.
Printable View
I w tej kwestii Astry zjadały Alfę. Zarówno w H jak i J lewarek chodził bardzo fajnie. Ciasno i precyzyjnie.
Szkoda bo do alfy taka skrzynia była by idealna.
Ja mogę porównać Skodę Octavię 2014 którą właśnie zrobiłem trasę 500 km. Lewarek chodzi precyzyjnie i ciasno, ale...po przesiadce do Julki jest jednak bardziej komfortowo i przyjemnie. W Skodzie mam wrażenie, że drążek przesuwa się po metalowych prowadnicach, Alfa bardziej przypomina Audi - też jest precyzyjnie ale te "prowadnice" są bardziej podatne, przez co nie czuć takiego "metalowego" oporu. Ciężko wytłumaczyć to wrażenie ale być może niektórzy mają podobne odczucia.
Mi ta skrzynia w Julce jakoś nie przeszkadza, tak jak pisałem mogłaby być szybsza i bardziej precyzyjnie, ale źle nie jest. Pomijając, że w nowym samochodzie potrafi jedynka nie wejść...
W sumie przesiadłem się ze 147 gdzie skrzynia chodzi bardzo podobnie... Bardziej bolało jak się przesiadłem z Mazdy 6 do 147, tam różnica w precyzji była duża - na korzyść Japończyka. Z resztą równolegle do 147 jeździłem i40, która też była bardziej precyzyjna, zbyt "sucha", ale biegi wchodziły bardziej samodzielnie ;)
Wisi już dość długo. Myślę, że cena być może i adekwatna do auta, ale dla przeciętnego kupca Julki trochę za duża.
Druga sprawa, że u Cinka taką moc da się zrobić na seryjnych gratach. Jeżeli faktycznie, ktoś dłubnął tam wydech turbo i Icka to potencjał powinien być spory.
Myślę, że jednak ilość modów też może odstraszyć, takie auto trudniej odsprzedać, nigdy też nie wiadomo ile górnej półki w górnej półce ;)
Moim zdaniem dostała w przód. Maska krzywo schodzi się ze zderzakiem + naklejka na szybie odkleja się, co może sugerować, że była przeklejana. Oczywiście jest to wróżenie z fotek. I ta poobszywana deska... Mnie to ani trochę nie przekonuje. Szczególnie, że sprzedający nie pisze, że bezwypadkowa (albo ja to przegapiłem w jego bełkocie).
Zgadzam się z Wami. Po dłuższym wpatrywaniu też mi coś przód nie leży (na tych dodatkowych zdjęciach to już całkiem się maska z lampą lewą nie zgrywa). Czemu naklejka z rejestracją odłazi? Dobre pytanie i 10 pkt za spostrzegawczość dla MiLykie :)
Co do modów to są opisane okropnie ogólnie. Niby jest turbo jakąś hybrydą, ale jaką? Icek większy... ale jak duży? Wydech przelot ale jaka średnica? Gdzie jakiś wykres z hamowni? Chciałbym zobaczyć jak idzie po krzywej to 520 NM oraz jak długo wytrzyma to dwumasa i skrzynia.
Ciekawe że na jednym zdjęciu jest grill chromowany a na pozostałych już czarny. Podejrzany jak dla mnie brak informacji ilu było właścicieli auta. No i dziwne że sprzedaje tak doinwestowane auto bo chyba na te wszystkie mody sporo kasy poszło i raczej tego wszystkiego nie odzyska, chyba nikt nie wkłada kupę kasy w auto tylko po to żeby go za chwile sprzedać
Z modów zasadniczo nigdy nic nie odzyskasz. Między innymi dlatego się wyleczyłem z ładowania taczek pieniędzy w jakiekolwiek poważne modyfikacje aut, którymi jeżdżę. Wiele wskazuje na to, że auto miało jakąś przygodę wypadkową (większą lub mniejszą - pytanie czemu go ktoś nie poskładał jak należy?). Wszystkie te i wcześniejsze nasze podejrzenia tłumaczą czemu auto wisi na portalach już tyle czasu. Pamiętam że pierwszy raz widziałem ją już dawno temu, btw z wyższą ceną nawet.