Akurat w moim odczuciu łączy wszystkie porażki zastosowane w tym modelu, które w odpowiednich generacjach zostały lepiej rozwiązane ;P Ale wiadomo- rola gustu ;)
Printable View
A tam porażki... Przecież nie ma silnika 2.0tb, zawieszenia ze 156 i napędu transaxle'a :P
Prawda jest taka ,że w każdej z trzech wydań gtv znajdują się po równo owe porażki ,ale wiadomo kwestia gustu.:D
Witam,
Forum obserwuje od kilku lat ale to mój pierwszy post. Przymierzałem się do zakupu kilka lat w czasie studiów ale rozsądek zawsze mówił "nie utrzymasz". Teraz sytuacja się zmieniła i szukam czegoś na codzienne dojazdy do pracy 25km w jedną stronę.
Mam kilka pytań do posiadaczy GTv:
Chce samochód ściągnąć z niemiec bo generalnie wszystkie samochody w rodzinie były z niemiec i były dobrze utrzymane. Szukam 3.0 v6 na mobile.de ale wszystkie mają smieszne przebiegi miedzy 66k-160k i cene 3500-5000€. Czy to jest mozliwe?
Jest ktoś z zielonej góry i okolic kto ma V6 we wzorowym stanie i chętnie by pokazał? Do tej pory miałem kontakt z 166 3.0 która umarła na jeździe próbnej :D
Proszę o szybką odpowiedź bo jadę szukać samochodu do holandii i niemiec zaraz po 2 lipca.
Pozdrawiam
Nie jestem z Zielonej góry.
66k km trochę nie chce mi się wierzyć, oczywiście zależy na który rocznik patrzysz, ale już koło 100-120k km całkiem prawdopodobne. Takim autem rzadko wyruszasz w trasę, nie jeździsz jak rodzinnym sedanem, czy hot-hatchem. Ja w zeszłym roku swoją Alfą zrobiłem 3k km. W tym nabiję więcej, dociągnę może 5-6k... Pomnóż to przez wiek auta i wyjdzie Ci czy przebieg jest prawdopodobny.
Cena 3500-5000EUR jest dobrą ceną, ale nie jest to cena, która wskazuje na "prawdziwą super-okazję" i wielkie niespodzianki.
W Polsce Gtv jeszcze jest stosunkowo tanie (zwłaszcza z Twin Sparkiem), ale będzie już tylko drożeć. Kupno tego modelu na zachodzie nie ma uzasadnienia ekonomicznego, ale możesz liczyć na mniej "druciarstwa" odkrywanego z czasem.
PS. Sama benzyna na codzienne dojazdy wyniesie Cię od 500 do 1000 zł miesięcznie przy tym dystansie ;)
No właśnie na to liczę, że samochód generalnie bedzie w lepszym stanie niz wyklepane krajowe. Czy GTv nadaje sie na długie wyjazdy kilka tys kilometrów (wakacje) bez nocowania w warsztatach? Klimatyzacja czy inne pierdoły to nic, dla mnie ważne żeby samochód mnie dowiózł.
Jeśli nie znajdę GTv to muszę kupić coś innego. Możecie coś polecić do 25k? Ma dawać dużo przyjemności z jazdy, żeby sie chciało do pracy wstawać;). Myślałem o audi tt ale.. no właśnie tego nie trzeba tłumaczyć. Mercedes slk to samo. Peugeot 406 coupe. Porsche 944. I stary mercedes sl500 dla v8 ale to juz inny budzet.
Jeśli będziesz dbał o swoje auto to nie zdarzy Ci się, żeby Bella Cię gdzieś nie dowiozła. Moja dała radę nawet z pękniętym paskiem rozrządu. Nigdy nie zawiodła w trasie. Na razie dużych odległości nie robiłem, bo tak jak napisał Supabache paliwo to mniej więcej 1zł/km, ale miałem już przyjemność zrobić Gdańsk-Warszawa, Warszawa-Bełchatów-Warszawa i Warszawa-Wrocław-Warszawa.
Za 25k kupisz Gtv w świetnym stanie, albo doprowadzisz ją do takiego stanu ;)
Mnie osobiście zawsze trochę kręciła Mazda MX-5, RX-8 bajka, ale trafić jeżdżący egzemplarz to dopiero sztuka... Mercedesy, Porsche- świetny gust, ale faktycznie budżet trochę wyższy przydałby się. Jeśli lubisz starszą motoryzację- Ford Capri ;)
http://olx.pl/i2/oferta/skrzynia-bie...5-IDaFDvh.html
Warto pomyśleć, gdyby ktoś planował zostawić gtv z busso dożywotnio.