Cicho mi tam :P
Jak pisałem wcześniej, Ceramic Pro 9H widziałem na żywo na giuliettcie matowej bo klient ją przyjechał w celu zamówienia Giulii QV, obejrzałem, pokazywał naklejkę na drzwiach (CP9H), mówił o pielęgnacji itd.... tak, z tą powłoką nie był to mat, ale nie był to też metalik, z powłoką auto wyglądało coś w pomiędzy półmatem a satyną, mi osobiście to się podobało bo nie lubię aut zrobionych na lustro (chyba, że w nocy w światłach miejskich), a i w pełni matowy lakier jak zacząłem czytać jak to myć, jakie woski kupować itd... zniechęciło mnie.
Co do folii na powłoce to nie jest pierwsza osoba która mówi, że to po prostu się nie utrzyma. I nie mówię tutaj o jakiejś folii za 30zł/m2 tylko Arlon Sott jednej z najdroższych... 150zł/m2 której jakość widziałem nie tylko na autach. Tak. Robi wrażenie. Kiedyś raz się pomyliłem myśląc, że to lakier a to była folia tej marki także.
Ty rado powinieneś wiedzieć najlepiej z innego forum, że mam świra na punkcie babrania się z designem... poprzednim razem komputer i modding przez rok, ostatnim razem mebli rysowanie i zamawianie w paru miejscach części... no teraz przyszło wyzwanie z autem...
...Poza tym ja nigdy shitu nie zrobię. Ma być zawsze zrobione perfekcyjnie albo wcale. Czyli albo wszystko i wtedy mat - albo sama folia i lakier metalik.
Dostałem dziś wycenę z Warszawy z rabatem -25% na CeramicPro + szyby, felgi, fotele itd... powiem szczerze, że cena zadziwiająco niska w porównaniu z konkurencją nawet spoza Mazowsza... i to od jednej z najpopularniejszych firm takich w Polsce... Mam jeszcze 2 tygodnie czasu do zamówienia, w tym czasie muszę wybrać 150KM vs 240KM, lakier szary vs szary matowy.
Miało być na dyfuzorze a nie tłumiku... bo tak to faktycznie byłoby to bez sensu tak testować :)