Napisał
makaronek
posluchaj - przestan mnie oceniac to po pierwsze, bo ja w odroznieniu od Ciebie umiem się przyznac do bledu. Nie bylem nigdy w sytuacji jednoczesnej pracy na etat i prowadzenia firmy, nie rozliczalem nigdy tak PIT-u i kierowalem sie logiką, a nie przepisami. Widze, ze nie odnotowales, ze polemizowalem i kwestionowalem (taki juz jestem), natomiast nie napisalem nigdzie ze gadacie glupoty. Poza tym ja nie akceptuję wytłumaczeń "bo tak" - wybacz, ale dla mnie i pewnie dla wielu też żaden z Ciebie autorytet, więc rozmowa i polemika na ten temat była wg mnie potrzebna - teraz przynajmniej można być pewnym jak jest. Jeśli Ty epsonix rozmowy na forum traktujesz jako jakieś lekarstwo na swoje kompleksy i musisz każdą rozmowę "wygrać" i pokazać komuś, że miałeś rację, to Twoja sprawa już. Sledze przepisy, ktore mnie dotycza, nie marnuje czasu na glupoty i czasem sie myle - w odroznieniu od Was nieomylny nie jestem, ale podnosze jakies tematy zeby mozna sobie bylo wyciagnac swoje wnioski.
i tak oczywiscie brne dalej - powiedz mi proszę, jakie koszty firmy ponosisz (obowiązkowo) pracując na etat i prowadząc tę firmę?
- zus placi pracodawca
- zdrowotne prawie cale odpisujesz od podatku
jakie to sa koszty prowadzenia firmy? 50 zl miesiecznie? (roznica miedzy skladka a odpisem zdrowotnego?). Czy Ci potrzebny ksiegowy za 250 zeby wypelnic ZUS-DRA?
Kredyt gotowkowy na 11-12% rrso rocznie na auto bardziej wg Ciebie sie oplaca niz leasing na 2% rocznie?
Wywalenie 100 tys zl gotowka na auto bardziej wg Ciebie sie oplaca (zamiast wpakowac w obligacje na +8% rocznie) niz leasing na 2% rocznie?
Mozesz nie wysrać żadnej faktury sprzedazowej, nie odliczyc zadnych kosztow, a i tak zawsze bardziej oplaci sie leasing.