Jak z poczciwego serwisu aukcyjnego, to mogły się trafić podróby, niestety nikt tego nie pilnuje przed oszustwami. A miał ktoś może górę Lemfoerder-a? Trochę taniej niż TRW, a jakość?
Printable View
Jak z poczciwego serwisu aukcyjnego, to mogły się trafić podróby, niestety nikt tego nie pilnuje przed oszustwami. A miał ktoś może górę Lemfoerder-a? Trochę taniej niż TRW, a jakość?
No i po wymianie , poprzednie zerwana tuleja w wahaczu qap- wygląda to na zły montaż , mechanik(kolega) stwierdził ,że skręcone były na chama przy podniesionym aucie i koło na pełnym zwisie:cool: tuleja ukręcona i urwana rozleciało się na pół przy demontażu. Od dzisiaj master sport z lewej, na prawą założę lemfordera zobaczę co padnie szybciej -taki niby test.
Ja wymieniłem około 1,5 miesiąca temu prawy górny wahacz na Master Sport zobaczymy jak sobie poradzi.
Duża różnica Ci wyszła w stosunku Master Sport do Lemfordera?
Wysłane z mojego lenovo A820 przy użyciu Tapatalka
master 135 zł ,lemforder 180zł (z tym że LM zamontuje dopiero po świętach)
Jest tych wynalazków trochę na rynku. Ostatnio PH z jednej z hurtowni opowiadał mi o brendzie Wertteile, że podobno "sprawdzone" jakościowo. Jak - odpukać - w mojej ociężałej 2.4 zaczną się problemy z wahaczami górnymi, nie zawaham się przetestować tego wynalazku.
Na forum pastucha ktoś pisał że podobno znajomy zrobił na Wertteile 70 tyś, inni znowu odradzają i polecają w tej cenie MS. Ale fakt, że to temat z 2011 roku, więc coś mogło się zmienić.
Samo Wertteile na swojej stronie pisze o sobie o jako szybko rozwijającej się marce, w swojej ofercie mają zawieszenia, hamulce, oleje, żarówki, pompy paliwa, chłodnice itd.
PS. Tekst z forum VW odniśnie wahaczy, który mnie rozwalił na łopatki: " Moje to się już tłuką jak chłopy sztachetami na zabawie!"
Wysłane z mojego lenovo A820 przy użyciu Tapatalka
ktos pisal wcześniej o gumkach "od czegokolwiek" tzn. dopasowac
Wertteile chyba na forum nikt nie poleca, 1 zachwala , nawet sprzeczne są informacje na forum pastuchów (w rodzinie są pastuchy jeszcze 2 , sam jestem na forum bo i ja pastucha miałem) firma krzak(ani kontakt ani produkty opisane, raczej sama reklama o niemieckojęzyczne nazwie przyciągającej klienta) raczej dystrybutor na polski rynek tak jak "dachstein "(padają bardzo szybko)i parę innych nie będę wymieniał lepiej dołożyć na bardziej znaną firmę.
ps
_michal_
jak gumki to z unimila one zawsze pasują ale tylko raz:)
Ja mam maxgear i smiga 15kkm lewy skrzypi
Wysłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2