To jest interfejs dedykowany dla jednego konkretnego urządzenia portable marki TomTom (do nabycia w salonie Alfa Romeo)
Printable View
...albo Fiat. Podobno TomTom Fiat po wsadzeniu do Alfy pokazuje logo Alfa Romeo :).
Jeszcze 10 minut dywagacji i pojde do garazu sprawdzic co jest pod tym plastikiem ;)
To jest dla mnie jasne.
Tylko jeśli TT nie ma żadnych dodatkowych funkcji poza standardowymi, to ten cały interfejs to prawdopodobnie po prostu zwykłe USB do samego zasilania a sterowanie z kierownicy odbywa się przez Blue&Me za pośrednictwem bluetooth.
Może posiadacze TT sprawdzą w dokumentacji czy gniazdo to zwykłe USB, czy coś jest jeszcze przesyłane po kablu? Z tego co wiem standardowe ładowarki i inne akcesoria pasują. Przecież jakoś trzeba podpiąć to do kompa by zaktualizować mapy.
TomTom oprocz podstawowych funkcji posiada jeszcze taki bajer jak ecoDrive info ;) reszte sprawdzę jutro.
Co do samego gniazda wydaje mi sie że jest to tylko zasilanie bo wszystkie informacje wysyłane są pomiędzy TT a blue&me poprzez bluetooth.
Jak jest My Port pod tomtoma to schowka nie ma na 1000%.
Skoro jedno wyklucza drugie to brałbym schowek. Pokombinowałbym tak aby otwierając go podnosiła sie navi. A pewnie kwestia czasu aż pojawi się więcej aplikacji skojarzonych z interfejsami EOBD np. na windows CE. Wtedy można sobie tam oglądać wszystko i zrobić dodatkowa tablicę przyrzadów a i przy pobieżnej diagnostyce będzie pomocne.