Aha ja juz po wymianie calego plynu na GI/E oraz zbiorniczka w ASO (jednak profilaktycznie wymienilem zeby miec spokoj na przyszlosc), w serwisie powiedzieli mi ze w 2.4 tez mieli takie przypadki - stad prostuje to co napisalem powyzej.
Printable View
Aha ja juz po wymianie calego plynu na GI/E oraz zbiorniczka w ASO (jednak profilaktycznie wymienilem zeby miec spokoj na przyszlosc), w serwisie powiedzieli mi ze w 2.4 tez mieli takie przypadki - stad prostuje to co napisalem powyzej.
Jak odczucia, coś się zmieniło?
w zasadzie to nic sie nie zmienilo, no moze ciut lzej chodzi kierownica w trakcie manewrowania; plyn wymieinlem bo mial kolor coli - po 4 latach mysle ze dobrze to zrobic, przy okazji wymienilem zbiornik zeby miec spokoj na przyszlosc.
Nie wystepowaly u mie zadne drgania przy kreceniu kierownica (sprawdzalem wczoraj jeszcze raz), spienienie czy buczenie pompy ez nie, jedynie co bylo to sporadycznie gorsza praca wspomagania po odpaleniu auta i czasem w trakcie manewrowania na postoju (zauwazalne po zmianie kol) - ale wiadomo wspomaganie w 159 jest jakie jest, a na kolach 19" nie oczekiwalbym cudow...
Ja też mam to lekkie drgania na kierownicy (rocznik 2008 płyn czerwony-klarowny) przy manewrowaniu parkingowym. Przeczytałem wasze posty i wogole już mnie to zamieszało. Czy jakaś ingerencja dała komuś pozytywne rezultaty w usunięciu tego drgania. Albo czy skutkuje to później całkowitą awaria wspomagania?
ja bym nie palpitowal z tymi drganiami, ew zawsze mozna wymienic plyn to nie majatek.
Witam
Szewi czyli zmieniłeś płyn na czerwony GI/E taki jaki miałeś tak ??? Napisałeś że cały płyn wymieniałeś? jak był spuszczany?
czy możesz sprawdzić pod maską na naklejce co masz napisane ???
bo ja wg VIN w serwisie oraz w sklepie z płynami powiedzieli mi tylko i wyłącznie GI/E
natomiast na naklejce pod maską mam GI/R
MOJE NASTĘPNE PYTANIE
CZYU JEST KTOŚ NA FORUM KTO MA NA NAKLEJCE POD MASKĄ NAPISANE GI/E
może poprostu naklejka była tłuczona w jednym formacie z napisem GI/R i innej mnie ma, a autach był zalewany płyn GI/E
Rozrząd ma to do wspomagania, że był to PEŁNY przegląd, czyt. wszystkie płyny powinny zostać wymienione/uzupełnione...
Więc mogę się jedynie domyślać, że płyn wspomagania został wymieniony...
Skoro mówią, że robili wszystko a uważasz, że tego nie tykali to zaproponuj im, że jeszcze podjedziesz na samą wymiane płynu. Przy okazji zapytaj ich o sprawy zbiornika i płynu.