Na pierwszy rzut oka tak. Święci lepiej ale dużej różnicy nie ma :) ale jeśli chcesz to mogę ci sprzedać kompletny zestaw hid za parę złotych. Przygotowany do komentarzu razem z zaślepkami na lampy. Można 5minut.
Printable View
Chyba montażu :)
Na szybko przeliczam = montaż hida się nie opłaca. Więc chyba jednak odpuszczę :) Ale w mojej kolejnej Alfie na pewno będą prawdziwe ksenony.
Dodano po 19 minutes:
Ot taka ciekawostka. Osram Cool Blue Hyper 5000k nie zostały dopuszczone do użytku w samochodach na drogach publicznych!!!!
http://www.osram.pl/osram_pl/produkt...Id=ZMP_1001628
WIEMY o tym że są to żarówki do poruszania się w terenie itd. Ale jaki policjant ci to sprawdzi?:) Tym bardziej że świecą ładnie i nie oślepiają. A tutaj zdjęcia w nocy... Ale od razu mówię że mam do dup. Telefon :D więc zdjęcia nawet w połowie nie określają tego co jest na żywo. Załącznik 156760Załącznik 156761Załącznik 156762
Tak Tak :) zapomniałem dodać :)
Dzięki za foty. Trzecie zdjęcie rozumiem, że robione z włączonymi drogowymi? :)
Witam, a jest ktoś w stanie mi pokazać w taryfikatorze pod jaki mandat to podlega? Skąd te 500zł?
I pytanie do @IamICEman: Napisałeś, że żarówki świecą dobrze, i dałeś zdjęcia, ale tak obiektywnie w porównaniu z hidami to dużo mniej jest tego światła (czy świeci krócej przed autem, czy po prostu słabiej), jak oświetlają drogę i pobocze w porównaniu z hidami? Chodzi mi o takie odczucie na drodze (nieoświetlonej) - czy czujesz się pewnie (ja na przykład częśto jadę na czuja na zwykłych żarówkach jak auto jedzie z naprzeciwka i nie jest to komfortowa jazda - strasznie męcząca).
Powiem ci że jeśli chodzi o oświetlenie drogi to jest ok. Fakt ze asfalt był suchy. Najgorzej jest zawsze jak jest mokro. A nie miałem jeszcze okazji jechać na mokrym. Światło jest inne niż daje Zenon ale bez problemów można śmigać. Jeśli chodzi o 500zł za Zenon to wszystko zależy od Pana Policjanta. Bo jest to nie przystosowane auto do ruchu drogowego. Mi znajomy policjant mówił że przeważnie jest to 50zł Ale jak trafisz na idiote to da 500zł. A on mi powiedział że jak pies chce zabrać dowód to powiedzieć że chcesz iść do sądu. Bo za dużo jest wypisywania papierów i nikomu się nie chcę i oddają ten dowód ;)
Ok dzięki za odpowiedź. Zgadzam się, że w deszcz to jest tragedia. Nie ważna dla mnie jest barwa na jaką świeci żarówka - ma dobrze oświetlać. To czekam na opinię po pierwszym przejeżdzie w deszczu - jeżeli można.
Ok. Dam znać.
Przy żarówkach halogenowych prawie niemożliwe jest uzyskanie takiego efektu. Niestety to tylko 1500lm. Ksenon ma ponad dwa razy więcej, więc siłą rzeczy oświetla dwa razy mocniej i tego nie przeskoczysz. Ale zasięg i pole oświetlenia są identyczne. Kwestia tylko tej intensywności.
Jeżeli chodzi o to co komu wystarcza to pojęcie względne. Ja mam jedno auto z ksenonem a pozostałe nie. Różnicę widać wyraźną, nie oszukujmy się. Ale też nie jestem ślepą kurą żeby mi H7 nie wystarczyły w pozostałych samochodach. Więc albo regeneracja soczewek, albo wzroku :sarcastic: skoro H7 komuś nie wystarczy. Co oczywiście nie zmienia postaci rzeczy że fajnie mieć komfort ksenonu świecącego mocniej, w końcu po to go wynaleźli. Ja jednak zdecydowałem (jak wielu innych) że nie będę ryzykował konfrontacji z policją tylko po to żeby mieć jaśniej przed autem. I nie ma się co tłumaczyć bezpieczeństwem. Dobre H7 są tak samo bezpieczne. To jak z samochodem. Masz jaki masz, ale jakoś Cię nie mierzi że można mieć 10x lepszy nie? :sarcastic: to samo z lampami. Jakby hid był legalny, na pewno bym go założył, ale jak mam ryzykować, to H7 jest absolutnie wystarczające.
To taka moja refleksja :lol: