-
Nie wiedziałem że selespeedy też falują, czy one mają ten sam ECU m1.5.5 ?
Wydaje mi się że odpięcie czarno-zielonego kabelka przez pracownika ASO może skutkować tym że falowanie się zmniejsza, byle klient wyjechał z warsztatu bez falowania, a że po przejechaniu 200km wróci znów do warsztatu to reset i klient jedzie kolejne 200km, i tak pieniążki można nabijać, aż w końcu stwierdzenie że klient musi wymienić ECU.
-
w selespeedzie jest 7.3.1 albo 3.1 nie pamietam juz dokladnie jak sprawdzalem. Reset bym mogl sobie zrobic sam tylko niewiem czy da sie FES'em
-
FES też robi reset, ale nie wiem na ile skuteczny. To dziwne że Wasze też falują przy dojeżdzaniu, tymbardziej że automat i inne ECU, hmm.
-
a jakies podpowiedzi jak to zrobic ? Moze akurat reset cos da.
---------- Post added at 13:13 ---------- Previous post was at 12:49 ----------
a moze ktos odpinal kabel przy liczniku i pamieta jaki ma kolor ?
-
czarny z zielonym paskiem albo na odwrót
-
ale przy liczniku tez jest taki kolor ? bo z tego co tam pisalo to czarno zielony jest przy centralce wtrysku.
-
tak bo to jest ten sam przewód
idzie od zegarów do ECU
........
......x.
tak mniej więcej wygląda kostka od strony przewodów w nią wchodzących a X to ten przewód do wyciągnięcia z kostki
lepiej wyciągnąć niż później lutować, izolować itp.
pamiętaj że komp pokaże od razu błąd którego nie wykasujesz bo będzie brak połączenia elektrycznego z zegarem
-
ok. Ide poszukac tego moze sie uda.
---------- Post added at 19:31 ---------- Previous post was at 18:57 ----------
Znalazlem kabelek. Zielony w czarny pasek, jutro bede testowal czy sie cos poprawilo.
-
sprawdzałeś na kompie czy jest błąd ?
tak z ciekawości czy to dobry kabelek bo są dwa w tym kolorze
-
czy ktoś wie co idzie przez ten kabelek ?