u mnie jeżeli już to niestety nie mogę tego zaobserwować na bagnecie ;) a na ciepłym poniżej 3k nie schodzę
Printable View
wiesz, kolega i tak ma swoje zdanie
witaj w gronie katów i kłamców ;D
ahh, no też :D
ale uwaga! news!
przez ostatni tydzień jeździłem mega mocniej i na ok 600 km spaliła mi 100ml oleju ;D
400 km to były prędkości do 180 z przewagą 150-160 (A4), reszta to miasto, i wszystko na wysokich obrotach - tak jak silniki wysokoobrotowe lubią :D
ciekawe jak to obliczyłes bo zauważyć na bagnecie 100ml to jest nielada sztuka
tak sobie strzeliłem :D
spadło ok 2 mm
sprawdzałem w tym samym miejscu po odczekaniu ok godzinki, bo akurat sprzątałem
Wiedziałem że jak zaczyna się jakiś tasiemiec to jest bicie piany:) Akurat nie problem w przybliżeniu sprawdzić ile oleju spalił (pamiętając poprzedni stan i sprawdzając w tym samym miejscu!)
Witam ja dolewam przeważnie gaz a obecnie wymieniłem na olej VALVOLINE MAX LIFE 10/40 I ZOBACZE EFEKTY czy naprawde jest dobry i ma mniejsze zuzycie też lubie szybką jazdę .pozdrawiam
---------- Post added at 19:37 ---------- Previous post was at 19:32 ----------
Witam masz moze namiar jle biora za kapitalke u ciebie w alfie ,tak na przyszłosc chce zweryfikowac ceny i podac na forum .pozdrawiam
ja wlałem właśnie VALVOLINE MAX LIFE 10/40 Ii tak mi zaczęła brać bo przed wymianą nie brała wcale ,,no prawie wcale"tylko nie wiem jaki był wlany wcześniej olej ale zmienię na jakiś mineralny i zobaczę