-
U mnie w ulterze ze zwykłej stali urwała sie jedna z rur wewnątrz tłumika końcowego po OK 5 latach od montażu (montaż przez poprzedniego właściciela). Wypluł przy okazji wygłuszenie z tego tłumika.
Auto było używane na krótkich trasach co mogło mieć wpływ na żywotność wydechu. W wydechu z "nierdzewki" nie powinno się to zdarzyć.
Teraz planuje dynamiczny wydech z zaworami klapowymi (pełny przelot/standard) z downpipe w FlyPerformance, powinien być zrobiony w lipcu. Dam znać co wyszło.
-
-
Dynamicznie wyrzuca spaliny z układu wydechowego. Amatorka...
-
Sorry, nie precyzyjnie napisałem. Chodzi i układ wydechowy z zaworami klapowymi dzięki którym wydech ma 2 opcje - pełny przelot i standardowy z tłumikami.
-
3 załącznik(i)
Parę fotek z wykonania wydechu.
Efekt bardziej niż zadowalający. Przy otwartym zaworze piękny basowy dźwięk, auto jest znacznie żwawsze.
Załącznik 272030
Załącznik 272031
Załącznik 272032
-
Koledzy, wydech Ulter do Giulietty ten czarny na stronie sklepu oglądam.
I teraz pytanie : numer seryjny do wersji 1.4 TB jest taki sam jak do 1.6 diesel. Tylko cena do benzyny 1.4 jest sporo wyższa niż do diesla 1.6. Ktoś się orientuje czy jest jakaś różnica między nimi? Bo wiadome że nie chce przepłacać. Napisałem maila do sklepu ale nadal nie dostałem odpowiedzi [emoji2369]
Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka
-
Parę osób pisało ,że zakładali od diesla do 1.4 i nic się nie działo negatywnego.
-
Ciekawi mnie czy jest na wyposażeniu w paczce jakaś różnica. Ale chyba nie, no bo co mogą dołożyć extra? [emoji854]
Te osłonę termoizolacyjną trzeba samemu sobie dokupić na podwójny wydehh nad tłumik? [emoji848]
-
Odnośnie Ultera do 1,4 170 czarny pasuje i u mnie wytrzymał sześć lat. Teraz zmiana na tłumik z kwasówki
-
Czyli jak rozumiem nie jest idealnie pod względem wytrzymałości, ok [emoji106]
Mieszkam w UK, znalazłem pare używanych tłumików końcowych (sam back box i końcówki) z wersji QV a oraz z diesla 2.0.
Jak rozumiem, po zapoznaniu się z kilkoma wpisami wyżej, nie będzie to pasować p&p do benzyny 1.4? [emoji848]
https://www.forum.alfaholicy.org/ima...2020/09/25.jpg