Umyte obustronnie wszystkie szyby
Umyta cała deska rozdzielcza
Umyta cała karoseria + Turtle Wax Metallic :D
Printable View
Umyte obustronnie wszystkie szyby
Umyta cała deska rozdzielcza
Umyta cała karoseria + Turtle Wax Metallic :D
zamówiony olej i komplet filtrów :)
Nowe mieszki dźwigni zmiany biegów i hamulca ręcznego-zainstalowałem w środę, a niedawno nowa sprężarka klimatyzacji.
Dziś-wymiana filtra p/pyłkowego.
dziś polerka lakieru pastą tempo. Wszystkie rysy pożegnałem z uśmiechem :)
Wymiana zderzaka przód którą zacząłem wczoraj. Jutro zaprawki, skręcenie wszystkiego (nadkola) a jak zdążę to wyczyszczenie zacisków i pomalowanie :d.
Ja wczoraj uporałem się w końcu z nowymi fotelami i boczkami z anglika :D :D :D (dzięki temu u mnie pozostały wszystkie regulacje), a fotel pasażera zyskał regulację lędźwiową + góra-dół :)
Jestem cały w skowronkach, bo myślałem, że tego nigdy nie skończę, a tu proszę... :P
We wtorek doczyszczenie skórki + mycie i polerka ;)
mój pierwszy dobry uczynek: wymieniłam żaróweczki podświetlenia nawiewu :dance3: (choć muszę się przyznać, że po tej operacji zostały mi 2 nadmiarowe wkręty :o)
przy okazji wymyłam deskę rozdzielczą i co się dało pod konsolą
Tak jak obiecałem na skórkę poleciało mleczko SONAXA, wszelkie ptasie kupki zmyte :D Autko nawoskowane, wyczyszczone i odkurzone w środku... Aż pachnie... :)
a dziś wymieniony olej, płyn wspomagania i pasek wielorowkowy - powyższe wykonane do spółki z lubym, niestety mi przypadła rola pomocnika "mistrza"
a, i odebrany stały dowód rej. - teraz jestem pełnoprawną posiadaczką :D
A ja do pracy podjechałem dzisiaj "firmówką" Alfa stoi sobie grzecznie w garażu pod napięciem z prostownika :) (od czasu do czasu dobrze jest podładować baterię).
Pozdrawiam.
- Rafał
Wczoraj zmieniłem żarówki mijania, dziś dolewka płynu do wspomagania (już mi zaczęło rzęzić) i dziś jeszcze zmiana postojówek :)
Odebrałem od mechanika i... w poniedziałek wraca na tylne hamulce i tuleje wahaczy lewy i prawy przód. Zaczyna mi się odechciewać :/
Witam
A ja w swojej przedliftingowej v6 zmodernizowałem scudetto na żebrowane - dawcą jest scudetto z poliftingowej 156 którą drasnęła żonka - foto wkrótce w "moja bella" doszedł do tego nowy spoiler Zendera z przodu no i została dosłownie wylizana do czysta w środku wraz z renowacją skóry. Wymiana żarówek na H1 na 100w w drogowych i +30% w przeciwmgielnych. Niedługo nowa jednostka audio do zestawu bose ale na pewno nie fabryczna oraz wymina rozrządu.
W poliftingowej 156 żony naprawa blacharska zakończona i przy okazji w ramach rekompensaty za stłuczkę bella dostała fabryczne nakładki progowe i również została wylizana do połysku. Nowy przepływomierz, zawór overboost, zaślepiony i wymieniony na nowy EGR. Wkrótce zawias z przodu do wymiany.
pozdrawiam
Asturas
Powiedz mi ile Ty u tych fachowców zostawiłeś juz kasy ? bo jestem Ciekawy :)
Moze mnie podbudujesz:P ze nie tylko mnie tak ona szarpie ;P
Od połowy stycznia tak mniej więcej 4 tysiące złotych. Jak dzisiaj jeszcze wyszły te tuleje i klocki z tyłu to myślałem, że mnie szlag najjaśniejszy trafi. Gdyby nie te 4 tysiące to Bella chyba by w lokalnym stawie wylądowała... ;)
W poniedziałek wraca do mechanika i jeśli we wtorek, najdalej środę nie będzie wszystko idealnie działało to nie ręczę za siebie.
w sumie to dwa dni temu ale nie miałem dostępu do neta więc piszę dziś: wymiana rozrządu + pompa, wlany świeżuchny pachnący mobil 3000 X1 5W-40, a plany na dziś bądź jutro to czyszczenie i zaślepienie EGRa jak również próba usunięcia wszelkiej sadzy z dolotu a i oszukanie kompa ( kontrolka - przepalona żarówka, mam założone ledy i dlatego... ) poprzez wpięcie rezystora ;)
Skasowałem błąd AIRBAG dzięki uprzejmości kolegi z forum, którego pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
Regeneracja kompletna kompresora klimatyzacji... a portfel mocno schudł.
Okleiłem belle naklejkami po bokach by była jeszcze piękniejsza
przejechałem się :
a dziś
wymiana oleju Valvoline maxlife
filtr oleju
filtr powietrza
odkurzyłem i umyłem :)
Wymieniłem olej Texaco Havoline 10W/40 filtr oleju i filtr powietrza łącznie zapłaciłem 171,60zł :)
Wczoraj odebrałem auto po wymianie kompletu wahaczy z tyłu (http://www.allegro.pl/item1027366062...o_147_156.html). Przy okazji nowe linki ręcznego bo stare w zimę przymarzały no i już wisiały przy ziemi. Dziś ustawienie zbieżność i kolejna niespodzianka :eek: - prawy górny wahacz do wymiany (już znalazłem: http://www.allegro.pl/item1028000576...prawy_trw.html).
Żona mnie zabije ale trudno (będę musiał pomyśleć o czymś ładnym dla niej :date:)
O kobiety trzeba dbać!
Ostatnio nowe fele TOORA "18", a bella właśnie dostaje nowy zawias przód tył, i parę drobiazgów ekstra, w tym fabryczne łożyska przód koszt.... wiadomo bezcenne:eek:
Pozdro dla wszystkich
Wunder-baum :D:D
black-classic:P
Pzdr
nic - słownie "n i c"
:D
wczoraj wymieniłem boczne kierunki na białe;)
kupiłem wahacz górny i dolny firmy VEMA i zaprowadziłem bellę do doktorka
Kupiłem dwa wahacze dolne i przy okazji je wymieniłem :D
Pomalowanie wkładów lamp przednich na czarno i całkowita polerka szkieł reflektorów , od 400 do 2000 a potem tempo wszystko ręcznie D:: Trwało to 5 dni ale warto było. No i jak co tydzień ręczne mycie a potem pasta koloryzująca "TURTLE" ,odkurzanie i czyszczenie środka .
Wymiana okablowania idącego na tylna klapę. Znowu wszystko pięknie działa.
Zdiagnozowany i naprawiony problem z poduchą, oraz regeneracja znaczka :D
http://images37.fotosik.pl/288/de27841a9822a72b.jpg
Wymiana gum na zawieszeniu przednim :)
w końcu cisza :rolleyes:
nic nie stuka
nic nie puka
Aż przyjemniej się jezdzi:P
gdyby tylko nie te polskie dziurawe drogi:mad:
Boli mnie prawa ręka i nadgarstek ;) od wcierania wosku :D do tego czarnidło do plastików i jutro w trase :D:D:D
wczoraj:
wymiana koncowego wydechu na ultera,
nowe filtry + olej,
naprawa podłokietnika oraz wymiana żarówek
nowy odbojnik w drzwiach i naprawa przycinajacej szyby
dużo przeklinania ale po skonczonej pracy, miłosc do AR jeszce wieksza :D
Yyyyy a ja umyłem i nawoskowałem... Świeci się jak psu **** :D
+ odkurzyłem i założyłem naprawiony włącznik szyby el. pasażera (ostatnio zepsułem :D )