daj znac, bo dzis bedac na stronie Lio rzucilo mi sie to w oczy, z tym ze tam cena byla w okolicach 150EUR ;]
a caly czas mi chodzi po glowie rejestrator
w
Printable View
Dziś bawiłem się dłuższą chwile w proxy, a konkretnie sposobem na tryb RACE, bez wymiany przełącznika.
metodą prób i błędów dla byte 88 moim zdaniem najlepsza wartość to: E8
Efekt:
A- zamulacz jaki był
N- normalny
D- dynamic z dezaktywowanym start stop
Przekręcamy selekcjoner w prawo, trzymamy 5sec - Pozostajemy w trybie Dynamic z wyłączoną:
-kontrolą trakcji
-czujnikiem kolizyjnym (radar)
-systemem Start Stop.
Można bączki kręcić - przetestowane.
na filmie widać rezultat(czerwone ekrany są odwrotnie - podobną zmienią się pozycjami)
https://youtu.be/ULwquMGn-24
Ekrany później wrócą do normy.
Ja jeżdżę na EC i też na początku były odwrotnie.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Panowie co to za kierownica, pierwszy raz widzę taki układ przycisków :) To z jakiegos testowego egzemplarza ?
https://allegro.pl/oferta/alfa-romeo...ara-8661497585
Jakiś custom jak dla mnie. I ma na około nakładki czarne.
Zwykła od Q.
Jeżeli dobrze widzę to jest to kiera z polifta!! Asystent pasa ruchu po lewej. Dokładnie takie zdjęcie Leo wysypał na messanger.
Kształt dołu jest inny rowniez
Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka
Załącznik 263573
Przekaldasz swoje guziki i będzie działać.
Fakt Leo pokazywał pdobna.
mi ekrany nigdy nie wrocily do normy na EC.
co do start &stop to u mnie w Race nie wylaczalo SS.
przestrzegam wszystkich z aktywnymi amortyzatorami z programowaniem Race - wg giuliaforums amortyzatory na jednej osi sie utwardzaja a na drugiej zmiekczaja - trzeba przeprogramowac modul CDCM lub wymienic na taki z Quadrifoglio zeby rozwiazac problem. tak samo moze sie dziac przy innych konfigach ktore programujemy so bajtu 88.
- - - Updated - - -
to ewidentnie jakis prototyp polifta. brakuje mu srebrnych elementow na dolnym ramieniu. pieron wie co w niej jest zrobione na aby aby. nie ma grzania. ja bym czegos takiego nie kupowal.
moim zdaniem to kierownica z Q z brakującym plastikiem dolnym
tak bo jest alcantara. brakuje tez znaczka z koniczynka. tnie moge na szybko znalezc fotek wnetrza 2020 quadrifoglio. imho to jest jakis przedprodukcyjny egzemplarz demonstracyjny/roboczy/testowy jakis, niekoniecznie produkt pelnowartosciowy.bskad oni to maja na takim etapie, to nie moze byc produkt finslny, a na potwierdzenie macie cene - w aso pelny zestaw z przyciskami to ok 5tys zl.
Czy ktoś już ma chińczyka w starym sofcie z 10,25 cala, np:
https://it.aliexpress.com/item/32905774733.html
Warto się w to bawić?
Temat na włoskim forum o chińskich wyświetlaczach 10,25:
https://forum.clubalfa.it/threads/an...cinese.121178/
Oczywiście po włosku ale od czego jest tłumacz googla.
W temacie udostępniają filmy i zdjęcia tego wyświetlacza. Do Giulii 10,25 cala to chyba za dużo, bo obraz jest lekko obcięty i nie wyśrodkowany. W Stelvio jest ok.
Ale niestety nie posiadam tego wyświetlacza, nie znam też nikogo kto by go miał. Dlatego podpinam się do pytania: Czy ktoś na forum wypróbował go na sobie tzn. w swoim samochodzie?
słabe parametry techniczne to ma
Jakby przesunąć przecinek w cenie może miałoby to jakiś sens. Ale za taką kasę? Można tam wkleić ipada pro ;)
To nie cło, a VAT jest problemem - przez to cena rośnie o 1/4. W naszej walucie to wyjdzie ponad 2800 zł. Tak jak napisał kolega [MENTION=76243]jakubc[/MENTION] - cena jak z ipada pro. Z drugiej strony, aby mieć wyświetlacz 8,8 cala, bez dotyku, trzeba było w konfiguratorze wziąć navi za ponad 10 tys. (przed liftem). I tak źle i tak nie dobrze ;)
Słabe na tle serii? Bez żartów, przecież seria (pierwsze softy) prawie nic sobą nie reprezentuje.
I jeszcze nie można nic dołożyć, bo procek nie uciągnie głupiego AA.
https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=sTdvQ0Bp9Us
Kamera cofania na 10 cal, w porównaniu do ja wiem, z 4 cali w serii i to przy jakości 4 x 3 piksele ;)
https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=2fB2hLe9QW0
Przecież za to co włożyli do Stelvio w 2017 (helllloł 2017, czasy 4K), ktoś powinien iśc do więzienia, najlepiej cały dział ;)
Prawda taka, że Alfa projektowała S/G chyba z 10 lat i te rozwiążanie widocznie mieli gotowe na ok 2012 rok i już wtedy chyba zamówili tego z tysiące.
NIe pisze w kwestii porównania do OE jest słabo ale w porównaniu z tym co już jest na rynku dostępne w zakresie zamienników- trzeba poczekać jeszcze chwile bo muszą dostosować to co mają do rynku tym bardziej że dotykowy będzie w poliftach to i chińczyk nie może z ofertą odstawać.
Kupiłem to cudo po niedzieli montaż napisze jak to działa
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jak założę to zobaczę
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zakładam że pewnie nie masz wolnej wtyczki pod poduszka.. jakby była to pewnie tak jak mówisz wymiana panelu klimy i aktywacja w MES, inaczej to dojdzie Ci dorobienie instalacji pod ten dodatkowy przewód tam raczej nie ma jakiegoś dodatkowego sterownika bo jest tylko opcja włącz wyłącz wiec pewnie to nawet dodatkowym przyciskiem dalo by się ogarnac.. W infotaiment nawet nie widać z tego co kojarze ze ogrzewanie kierownicy włączone tylko przycisk ma diode ktora to pokazuje..
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Zbadam temat bliżej. Dzięki!
Cześć.
Jestem posiadaczem Giulii w starej wersji systemu z tego co wyczytałem - 002.09.043. Auto jest jeszcze na gwarancji przez 3 lata, a chciałbym mieć jednak nowszy system ze wsparciem CarPlay. Jak to najlepiej zrobić? Czy ktoś się orientuje jakie koszty w ASO? Ma ktoś może na to jakiś inny sposób?
Guzik zrobisz jeśli chodzi o ASO czy łatwy upgrade, radio jest niekompatybilne z ori rozwiązaniem AA/ACP, z resztą nawet jakby było, to żadne ASO Ci tego nie jest w stanie uruchomić i nawet nie bardzo mogą tak mi się wydaje. Są tematy o retroficie nowego typu radia i AA oraz alternatywach, to się nie chcę powtarzać, pogoogluj sobie. W skrócie opcje:
1.Wymiana na nowe radio nowego typu (2 generacji), wymiana huba USB na podwójny z chipem-licencją AA/ACP, modyfikacje proxi z oprogramowania innego niż ma ASO, potem w ASO aktywacja - koszt na gratach z ASO ok 6-7tyś części, do tego za resztę usług pewnie z 1tyś (ten ostatni etap mogę ogarnąć). Źle poprowadzona procedura przygotowania i próba aktywacji AA?ACP i blokujesz w danym radiu AA/ACP na zawsze. Gwarancja po tym to już też osobny temat, i po większym serwisie (gdyby był reset proxi), musisz podjechać jeszcze raz do kogoś poza ASO żeby Ci proxi poprawił.
2.j.w. tylko na używkach. Używki radia nikt nie umie narazie złamać z tego co wiem (kod), ceny ok 1-1.5k, do tego hub, ciężko znaleźć, a ASO kodów nie sprzedaje (300zł niby w cenniku ,ale nie dają od ręki, aplikuje ASO, a Włosi odmawiają bo pewnie nie godzą się na przekładki). Ryzyko też że trafisz na radio w którymś ktoś już zablokował możliwość aktywacji AA/ACP - tak jak to rozpracowywali ludzie to wielu poległo zanim jakaś tam zgrubna wiedza co się zmienia w proxi została rozkminiona.
3.Kupujesz urządzneie wpinane pomiędzy wyświetlacz a radio ze swoim AA/ACP - coś takiego wkrótce ma wyjść na rynek, ceny nie znam, podejżewam że lekko 2k będzie
4.Kupujesz chińczyka za ok 4k jeśli z akcesoriami (i cłem/VAT), masz większy wyświtlacz 10.5 cala z nim, a nawet ACP po WiFi - narazie niesprawdzone. Wyświetlacz w wersji w Giulii jest zamontowany tam lekko skośnie - chyba się nie zmieścił (w wersji dla stelvio nie ma problemu bo ma inny kształt, bardziej prostokątny)
Dzięki za odpowiedź. Próbuję się odnaleźć w temacie, ale Alfa jest dla mnie nowością. Kiedyś było tak, że radio można sobie wymieniać, gwarancja na auto dalej była. Możesz rozwinąć temat gwarancji, że to osobny temat? Czy w ogóle temat aktualizacji do 2 generacji ma sens? Czy są jakieś inne dodatkowe ustawienia których nie mam, czy to jest kwestia ACP i szybszego działania systemu? Widzę po ilości postów, że jesteś mocno obeznany w tym temacie, czy jest możliwość kontaktu z Tobą telefonicznego?
tylko że teraz już tak nie jest, radio jest mocno dedykowane. ASO nie jest w stanie zrobić tzw retrofitu, musisz posiłkować się nieoficjalnymi nardzędziami do przeprogramowania proxi a tu już mogą powiedzieć że namotałeś w konfigu auta (choć kupa forumowiczów już ma tam pogrzebane mocno) i w razie czego migać sie od gwarancji na cokolwiek (po prostu dajesz im potencjalny argument, chocinna sprawa że oni raczej nie kumają zmian proxi, nie wykrywają itp, więc ryzyko małe ale wspomniałem).
poza AA?ACP nowe radia są szybsze a z nowszym firmwarem, jak masz wyświetlacz 8.8" to też zyskujesz większy obraz z kamery cofania (większy powierzchniowo o jakieś pewnie 40% czyli akceptowalny, choc ciągle ciut mały IMHO). Numer do mnie na mojej stronie bloga (przy okazji looknij, może coś Cię zainteresuje) w stopce pod postem, a tam kliknij na sklep, a tam w kontakcie masz numer. Tylko nie przez najbliższe 2h, idę coś pilnego teraz skończyć, potem zadzwoń najwyżej.
Hej, Cześć
Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będę odbierać nowa Giulie Veloce Ti i chciał bym dowiedzieć się czy ktoś w Polsce (ze względu na dawny temat i obszerność wątku prawdopodobnie zadaje pytanie kolejny raz) ogarnął by Tempomat aktywny i race mode ( najlepiej czesci + wymianę + kodowanie) z wgraniem tego do bazy FCA(dealer code?). O gwarancje się raczej nie martwię bardziej o to ze np przy przeglądzie wyzerują i nie będzie dodatków.