Znaczek zostaje jak jest, powyżej myślałem nazwa clubu, poniżej nick z forum ;)
Printable View
A ja proponuje spot w pierwszy weekend sierpnia, to będzie ostatni weekend przez ogólnopolskim zlotem. Chętnie zobaczę nową Alfę Rafała i pochwalę się nowymi sportowymi tarczami w swojej;)hehe
to jak ktos chetny na konin to mozemy jutro i w poczatek sierpnia z tego co pamietam w slesinie jest radiozet:)
Witam wszystkich Alfaholików :) no to ja sie może w końcu ujawnię:p jutro możemy sie styknąć w Koninie koło 19 i zobaczycie moją Niunię :D chciałem żeyby to była niespodzianka ale skoro się wydało to już trudno :p Kto przybędzie ten zobaczy i już :) Dajcie znać czy wam ta godzina i termin pasuje z miejscówką pomyślimy.
No to jak z tym spotem jeden mały dziś i kolejny za tydzień??
Kto się pisze na dzisiaj??? bo wychodzi na to że cosik mało chętnych jest :/
no chłopaki podejmijcie męską decyzję a ja się dostosuje :):P tylko szybko :P
proponuje tak jak pisal xofer spot w sobote:) w slesinie i pozniej bysmy sobie poszli na radio zet:) wiecej info nizej:
http://www.radiozet.pl/Lato-ZET/Konc...ert-w-Slesinie
w tą sobotę to ja i Rafał odpadamy :/ chyba że jakoś po południu i na krótko
Ja się piszę na sobotę - właśnie wróciłem z Helu :) niezapomniany weekend...
Xofer pogoda Wam się udała nad morzem?? co do soboty to jeśli się sprężycie to do 16 postaramy się wpaść, bo później zawoże dziadków moją Bellą na wesele :D Widziałeś jak Biłgoraj zalało ciekawe czy zlot wypali.....
Pogoda spoko - upałów może nie było ale przynajmniej nie padało:) Jeśli o Biłgoraj chodzi to tam jest tylko tor a nocleg i reszta zabawy 50km dalej w stronę Ukrainy także jak coś to najwyżej nie będzie toru:( ale narazie nikt z organizatorów nie informuję o zagrożeniu:) Nad morzem Klaudynie morskie powietrze pofalowało tak, że w ubraniu wskoczyła do wody;)hehe. Ogólnie byliśmy środkami komunikacji i kosztował nas to jakieś 450zł mniej niż Alfą;) Cała podróż trwała 3.5h do Gdańska pośpiechem i 1.5h z Gdańska promem na Hel - polecam, rok temu byłem autem i jakoś było tak mniej swobodnie a teraz cały czas browarek:)
xofer no to faktycznie z tym pociągiem i promem niezły pomysł :)
A xo do spota to wiem że piatek i sobota odpada, zatem może niedziela??
P.S. Stereo mam coś dla Ciebie :girl_wacko:
Yago dlaczego piatęk i sobota odpadają, o czymś nie wiem?
źle sie wyraziłem, chodzi o to że mi niepasuje ani piątek ani sobota więc może niedziela??
Jak dla mnie może być również niedziela - niech reszta się wypowie;)
Niedziela mi pasuje:)
witam wszystkich posiadaczy aluni.
Może ktoś miał podobny problem?: Pierwszy raz od 3 lat jak mam swoją alę nie chciała odpalić. Trzymałem ja na rozruszniku i nic. Po jakimś czasie kręcenia jakby zaskakiwała, po czym odpaliła. Wsiadłem przejechałem jakieś 100m po czym straciła moc, zapaliła się kontrolka check engine i zgasła. Probowałem ją odpalić i zero efektu.po ok 5 min wsiadłem i spróbowałem odpalić. Po dłużyszym kręceniu odpaliła ale silnik pracował szarpiąc. Zgasiłem. Opdaliłem ponownie trzymając ją dłużej niż normalnie na rozruszniku. Kontrolka check engine zgasła. Silnik nie szarpał, ale wyczułem że ma słabą moc nadal. Nie kopci choć zauważyłem lekki biały dymek z wydechu ale to może z różnicy temperatur - w garażu 12 stopni silnik miał ponad 60. Muszę się przyznać że ostatnio lałem też do mojej ali ropkę nie ze stacji, ale podobno z dobrego żródła (audi i octavia tdi jeżdzą na tej ropie bez problemu). Bardzo proszę o pomoc, bo z góry obawiam się wysokich kosztów tego problemu. Wymieniłem filtr paliwa i niestety nie pomogło. Po podłączeniu kompa pokazało błąd - rozdzielacz ciśnienia paliwa. Miał ktoś podobny przypadek?
To może spotkajmy się i w Sobotę i w Niedzielę:) W sobotę jest Radio Zet więc najprawdopodobniej i tak wszyscy będziemy w Ślesinie a w niedziele jest super gwiazda Ich Troje :)
---------- Post added at 22:17 ---------- Previous post was at 22:16 ----------
Polecam MotoPlus w Honoratce, za diagnozę dużo nie zapłacisz, spróbuj będzie za drogo to naprawisz później. Ciężko tak gdybać bo powodów może być co najmniej tyle ile koni w Twojej belli:)
Problem w tym że nie chce odpalać a już ją raz ciągałem do mechanika to bez wspomagania kierownicy i prawie bez hamulców. Taka akcja już nie widzi mi się dalej by ją ciągać
Mogę Ci dać namiar na tanią lawetę. Inaczej raczej nie pomożemy, mechaników lub bardziej obeznanych w naszym regionalnym raczej nie znajdziesz.
nie wiem czy nie zainwestować najpierw w ten rozdzielacz cisnienia paliwa co pokazało jako błąd podczas podpiecia kompa. Choć z drugiej strony mnie dziwi że od filtra paliwa paliwo podaje dalej do silnika.... Więc jeśli nic z tego nie wyniknie to może podaj proszę mi ten namiar na tą lawetę. W ostateczności (skoro polecasz) odwiedziłbym tą Honoratkę - Auto Plus.
Ja miałem duże problemy zimą ze swoją bellą i nawet ASO PolCar miało problem, próbowałem wymianę na chybił trafił/może to może tamto i skończyło się tak, że wymieniłem prawie cały osprzęt silnika a auto nadal nie działało, później wrzuciłem na lawetę i pojechałem do ASO Nagórski do Lubonia koło Poznania - zrobił ale rachunek zwalił mnie z nóg:(
michao1 przyczyn tej usterki może byc dużo, to że komp wyświetla błąd rozdzielacza paliwa nie znaczy że to jest główna przyczyna tej usterki, bo moga to być czujniki i regulatory ciśnienia paliwa albo nawet sama pompa, oddaj do zaufanego mechanika lub dobrego serwisu i tyle. Jednak nie warto lać paliwka z niby zaufanego źródła, zaoszczędziłeś może z 100zł a możesz stracić 600 - 1000...Koledzy co do spotu to mi w niedziele pasuje, przyjedziemy z Martuś i w końcu zobaczycie moją Belle:)
mi niedziela nie pasuje... chyba że ok 20-21 :/
no to wkońcu jak robimy, bo u mnie tylko niedziela wchodzi w gre :) i widze że większości też...
To co robimy dwa spoty kto może to dzisiaj kto nie to jutro ja będę na obu. Pytanie dziś gdzie i o której?
Ja mogę dziś.
To o której i gdzie ? Na Osirze nie będzie miejsca, może rynek albo Orlen ?
Jeśli chodzi o mnie to ja moge jutro przyjechać na spocik, Marta poźniej też dojedzie swoją Alfą i możemy coś ogarnąć. Co do godziny to gdzieś koło 18.
To co kto może i chce to dziś 18.00 Rynek w Ślesinie, a kto dziś nie może to jutro to samo miejsce ta sama godzina?
Ja dziś będe.
może będzie Wam się chciało ;
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...tml#post633470
Pozdrawiam alfaholików ze ślesina :D:)
to dzisiaj o 18 na rynku?? Ja bede :D
Spoko ja też moge przyjechać, czekamy na więcej chętnych...