o boźe, co to za krowa?
Printable View
o boźe, co to za krowa?
480 niutow na lichych oponach (205) zrywa przyczepność do 3 biegu włącznie w stałym 4x4
eee, to nie krowa... ale dupa na trochę więcej niż miałeś ;)
No to moj wykresik gtv 3.0 v6 z 2001roku czyli teoretyczna seria 218 ps wszystko przez nieszczesne cf3 i 4 caty :( chip squadra tuning . Auto zupelnie nie grzebane dolot, filtr katalizatory wszystko seryjne (poza chipem ofcourse ) i ostatnim tlumikiem remusa ale on raczej nic nie dal poza brzmieniem. Załącznik 212865
Po wizycie w Cinsoft, 170KM czyli QV z 1,4 TB155:
serdecznie polecam Cinka, duże zaangażowanie i wysoki poziom obsługi!
Załącznik 214054
moja 147 1.9 jtdm po programie u mirka
Załącznik 217144
co powiecie?
Jak dla mnie kupa, niby masz tyle koni i momentu ale tylko przez chwile,lepiej miec o te 35nm mniej ale żeby auto ciągło jak głupie :D
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Ta, jak dla mnie też słabo, moment dziwnie narasta, żeby zaraz spadać. Przy takiej wartosci też sprzęgło i dwumas dostanie po dupie. Max moc też dostępna bardzo nisko. Żeby tym jeździć to trzeba się nieźle lewarkiem namachać.
panowie nie jestem znachorem w tej dziedzinie, także wszelkie opinie, rady i uwagi mile widziane
podjadę na inną hamownie i zobaczymy co wyjdzie
czy Tuner ktory robił Ci auto pokazywał Ci swoj wykres? Niech zrobi taki jak sam ma...bo to jest ...masakra.
Ludzie, przecież to jest koszmarnie zrypany pomiar i tyle.
Hej,
wrzucę też coś od siebie . 1.9 JTD 120 ---> Stage 2 170.
Wdzieczny pacjent z mega serią :)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/12/325.jpg
więcej się nie dało zrobić z dołu?
Dało się
Ktoś tu nie załapał ironii. Ciekawy jestem kiedy odfrunie dwumasa, sprzęgło i półośki...
Zastanawia mnie jeszcze dlaczego straty przy pomiarze na czipsach są o 5KM mniejsze, przepinałeś samochód?
Nie.
ja bym osobiście auta z takim softem nie odebrał, tylko kazał wrzucić serię i kazał dolać zmarnowane paliwo... ale typowemu kowalskiemu się spodoba, ostre pier... z dołu jest i wystarczy.
siewcu cicho to pewnie miała być reklama :o
Nieee no to powinno być wyżej
Potem kolejny wątek...
"Te alfy są awaryjne poszło turbo, sprzeglo ,półosie "
:D
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
kolejny wykres z d..... Mając 170KM przy 3500, utrzymuje ponad 160KM do 4700 ?
Spokojniejsze mody tez się robi ,bo gdzie nie można to tam nie ma co szaleć .
Miło mi usłyszeć tyle cennych porad od Was i zapewniam ,iż każdą z nich wezmę pod uwagę :)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/12/350.jpg
Te silniki 8V to jednak mają potencjał, 382 Nm z 8V, a z 16V tylko 369 Nm.
kolejny wykres i znowu ta sama historia, strzał momentu z dołu, aż całe przeniesienie napędu skacze z radości...
I dlatego pomiary na hamowni nie są potrzebne.
Ze sporym zaciekawieniem obserwujemy Wasze cenne i życzliwe komentarze :)
Ciekaw jestem tez opinii na temat tego moda http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/12/357.jpg
Łgautoseris, uważasz że wykres mod'a z #780 postu jest poprawny?
Nie jest to ideał, natomiast jak na warunki serwisowe jest ok.silnik mocno obciążony , wydajny nawiew, Delta zmierzona
Uważam że pomiar jest źle wykonany. Skutkiem są takie liczby a nie inne, już ci tu ktoś zwrócił na to uwagę.
Dziękuję. Jak bedziesz w Krakowie to zapraszam - mimo iz bylismy szkoleni przez techników z Maha i Dynoproject to chętnie uzyskam kilka dodatkowych porad od ciebie.
Tak przy okazji to jaką posiadasz hamownię i ile własnoręcznie wykonałeś w życiu pomiarów od przypięcia auta po zjazd z rolek ?
Widzę, że świafczysz usługi , moglbys mi powiedziec jaką firmę reprezentujesz ?
Gratuluję i zyczę powodzenia w montaźu hamulca - w ogóle da Ci Bosch certyfikat na takiego składaka?
Na jakiej stronie moglbym pooglądać wykresy z twojej hamowni ?