Nie róbcie siary, Ty to nazywasz duze koszta za napinacz, pasek, pompe i cos tam jeszcze To faktycznie trzeba było nie pchać się w V6 tylko w rower.
Zrobiony rozrząd solidnie i masz spokój co najmniej na trzy lata
Printable View
Jeśli o mnie chodzi to tylko porównałem koszty mechanicznego z hydraulicznym:P i nawet mi nie w głowie żadna zmiana bo po co.
Ludziom się wydaje że kupi auto za 2 tysiaki i po sprawie nic wiecej nie trzeba żeby jeżdzić, każde auto wymaga ładowania kasy aby to w miarę wygladało i jeżdziło, męczą mnie takie wywody że trzeba było wydać kasę na to czy tamto, to po co takiemu auto i do tego takie stare.
Ludzie nie piszcie takich tekstów bo przynajmniej dla mnie to obciach
Co do regeneracji napinacza hydraulicznego, która wymaga kilku oringów itp, wszystko opisane ładnie tutaj http://www.omifacsimiles.com/alfa/de...pair%20kit.pdf
Pierwszy zestaw uszczelek kupiłem, ale teraz skompletuję go sam :)
koledzy z wawy zrobicie jakiś spot 155 v6?
Andrzejku a co w tym 8V jest że można usiąść... czegoś nie wiem??:D
próbowałeś kupić łancuch:>
Andrzej ale wyskoczyłeś z tym pytaniem:D Jakbyś zapytał wszystkich tu na forum posiadaczy 8v to odezwały by się osoby które zapewne można policzyc na palcach jednej ręki:) Nie jeździłem na takim rozrządzie ale domyślam jak chodził by taki silniczek.
Nie wiem w czym widzicie problem, łańcuszek górny Iwisa kosztuje 128 baksów, nie jest to dużo wg mnie.
Łukasz, poczekaj ze 2-3 lata to będziesz miał okazję się takim przejechać;)
Artas ja bardzo chętnie.
Wreszcie wrzuciłem nowy nabytek do swojej 155 ( felgi OZ) ale pojawił sie problem ze śrubami, muszę kupić śruby z większym stożkiem
A gdzie foty?
Nie miałem ze sobą aparatu, jutro zrobię bo na jutro planuje biwakowanie przy autach (montaż sterownika pompy w fokusie, wymiana śrub do kół w 155 i naprawa klaksonu bo gdzies sie zapodział.
Słabo wygladają te felgi na aucie bo widać całe tarcze z zaciskami i trzeba by cos z tym zrobic wymienic tarcze na jakies niby sportowe i pomalować zaciski na niby sportowo:D
Endżi a Ty nie wiesz że niedzielna praca w gówno się obraca?:D
Nie no jak felga ma prześwity co koniecznie trzeba coś z tym zrobić bo jak to będzie wyglądało;)
Tak tak Andrzej Łukasz dobrze pisze prześwit w feldze to straszna lipa, tarcza się chłodzi za mocno i w ogóle. Z tą pracą w niedzielę to mogłeś nie przypominać ja z 5 niedziel przy silniku już grzebię a ta będzie następna, pewno się tłoki poodkręcają.
A tak z innej beczki rolka mi pier.... przy wciskaniu na napinacz, tokarz coś źle zebrał i mi bieżnia wewnętrzna pierdykła no i rolka 95 tokarz 100 tak że sobotnia praca też się potrafi w gówno obracać, a więc Andrzej za prawdę nie rób dziś klaksonu bo będzie trąbił cały czas.
Michu mówisz o mimośrodzie wciskanym w rolkę tak? Jednak potwierdza się że trzeba sprawdzać nawet po fachowcach dlatego u mnie suwmiarka jest na wyposażeniu standardowym.Z jakiego auta ta rolka była że ją przerabiałeś?
Tak właśnie o nim, został stoczony nieznacznie, ale widać zbyt mało znacznie, ładnie wchodziła aż w końcu zaczęło się łożysko przycinać;/, mierzone było nawet oleju kapke dałem żeby płynnie szło, rolka z INY Audi, Skoda, Vw. mam pudełko z nr ale nie w domu. Jest to wykonalne tylko trzeba znaleźć szlifierza nie marudę, bo w łożysku nie chcą się bawić, jeden powiedział 300zł :D:D drugi 200 a trzeci 60zł za godzinę.
---------- Post added at 19:56 ---------- Previous post was at 19:41 ----------
Ja dziś dotykałem i okazuje się że to zabobon, prędzej powodem niepowodzenia są ludzie którzy mają niepoważne podejście, i przez pewne osoby kur.... będę miał już ponad 2tyg poślizgu no ale do rzeczy wszystko poskładane mówię do fadera głowice zakładamy no i wyciągam uszczelki pod głowicę a tam do ch.... co??? 2 takie same tylko różnych firm. Paczke dostałem w czwartek nawet do łba mi nie przyszło że znowu coś będzie popaprane, przecież 3 raz coś to już niedorzeczność no ale jednak. Powiem tak chciałem na forum ogólnym temat założyć i narobić brudu ale przez kilka godzin trochę mi przeszło ( tu mniej ludzi wchodzi) aż takim złamasem nie będę, a o kim ................. Przez słuchawkę wyciągnąć się nie da, choć w 1 chwili chyba dałbym radę :D. Jutro miałem już odpalać, tydzień temu też już miałem odpalać, jeśli nie na temat to do usunięcia ale musiałem
Michu koniecznie podziel się numerem tej rolki, będzie to bardzo przydatna informacja.
A co do części to przykre, bo robota stoi przez ich brak. Ja czekam spory kawał czasu na części do 75, ale ja nie mam rozgrzebanego samochodu, tak jak Ty.
Oby dostawca stanął na wysokości zadania i szybko uszczelkę wymienił.
Dostawca dobrze znany, przy jego tempie działania pewno to potrwa tydzień ja mam wyje... już, nie jeden na forum narzekał ja nie wierzyłem :) ale teraz z całego serca gorąco wierzę w słowa krytyki przedmówców i jeszcze goręcej potwierdzam :) całe szczęście że nie stoi w warsztacie bo chyba by mnie zamordowali za taki przestój ..........
A cd nr rolki jasne jak tylko pudełko dorwę to dam znać zapewne szybciej niż pewne osoby.
No cóż powiedzieć. Macie racje:( Michu1 jednak to błąd packingowy magazynu na fakturze mam właściwą uszczelkę. A fizycznie masz złą. Mój bład nie popatrzyłem:(
tak tak masz racje. na fv mam 700ke a fizycznie byla 800
Dla zainteresowanych termostat oleju, jest na wyjściu na chłodnicę oleju.Załącznik 51141
Tak wyglądają OZty na mojej 155
Pisząc to używam tylko lewej ręki bo prawą mam zajętą czym innym:D i to już wyraża wszystko:P
Andrzej jakiej grubości masz dystanse bo zapomniało mi się.
Ładnie :cool:, ale to chyba 15 są?
Z przodu nie da rady złożyć dystansu żeby koło nie wylazło po za obrys błotnika
Ładniejsze niż poprzednie.Faktycznie na 16" nie wyglądają.Możliwe że błąd zrobiłem kupując do swojej 15"