Poszlo PW
Printable View
Poszlo PW
Witam, Jestem chętny na rurę dolną i górna do Alfy 156 1.9 JTD 140 KM po lifcie. Ile by kosztował "komplet" wraz z wysyłka zagranicę? docelowo teren niemiec? i jaka jest średnica tych rur bo muszę też zamówić łączniki i opaski zaciskowe ;)
Witajcie! Czy może mi ktoś podpowiedzieć jakiej średnicy i długości powinienem kupić łączniki silikonowe żeby sprawnie zmontować zestaw misia? Chodzi mi o 147 JTDM 150 KM. Może się ktoś podzielić jakimiś wskazówkami?
Polecam, jak najbardziej zadowolony z efektu. :)
Oto zamówiony komplecik ;) rury od misiu7911 a reszta z FMIC, polecam i jestem zadowolony ^^
Załącznik 112148 rura górna już załozona, na dolną jeszcze nie mam czasu ^^
DOstałem dziś swoje rurki. Powiem krótko : arcydzieło :)
Witam. Zainteresowany jestem rurą górną i dolną do silnika 1.9 JTD 115HP. Prosiłbym o info, co i jak :)
Moje uwagi odnośnie dolnej rurki - pytacie czy konieczna jest redukcja z 54 -> 51 mm zamiast łącznika mocowanego do turbo, którego króciec jak wiadomo ma mniejszą średnicę. Otóż nie, nie jest konieczna - wystarczy zamiast obejmu 64-67 mm kupić tę o rozmiar mniejszą, czyli 60-63 mm i pięknie wszystko się ściska.
Ma ktoś jakiś kontakt telefoniczny do autora tematu?
Czy jest taki zestaw do Lybry 1,9 JTD ? 2001 rok. Kiedyś widziałem w necie ale nie mogę znaleźć :-(
jesli pasuje od jakiejs alfy to jest:)
1,9 JTD 2001 rok chyba jest taki sam układ w alfie czy nie , macie foto silnika 1,9
jest inny:(
Witam ,pilnie potrzebna rura od turbiny dół , AR. 156 - 1.9 jtd -115km. 2003r.(idzie zimaaaaaaaaa):P
Czy dolot może zmienić troche dzwięk silnika? Bo mi się wydaję, ze inny ma głoś teraz.
Misiu dzieki za rurki przyszly kilka godz jak dzwonilem do ciebie teraz tylko zlaczki
Pozdrawiam:cool:
Umnie dolocik wygląda tak narazie tylko góra bo na wymiane dolnej nie mam warunków ;/ Załącznik 115254Załącznik 115255
jak zmienie dolny dolocik to wrzuce fotki xD , a co do brzmienia silnika to nie zauwazylem zmian no tylko taka ze juz nie gwizda xD
Panowie i Panie posiadam juz w ofercie rurke dolna do alfy 156 105km
Wiec zapraszam:)
Witam ogólnie jaka cena za cały kaplet do 156 140 KM?
misiu 7911 daj znac jak cos da rade do 2.4 20v chodzi o gorna bez przenoszenia komputera
nieda rady bez przenoszenia,znam takich co przelozyli i smigaja,ba ,komputer wtedy jest mniej narazony na uraz podczas np kolizji:)
Koszt za komplet do 2.4 JTD 150 konnej?
Wysłane z SGS3
Misiu a co do 159 ? :D nie robisz nic z tego ? kurde te ramki na konsolowe zegary to mi wiszą na pulpicie cały czas :D zwymiarowane i wszystko :)
jeśli byś coś myślał w temacie rurek do 159 to chętnie pomogę :) ale wszystkich rurek :D
A może by tak w rozpórki się pobawić ? :)
Panowie, czy ktoś kto zakładał górną rure na 156 2.4 175 KM może wypowiedzieć się co do trwałości tego rozwiązania? Chciałem kupić od razu cały komplet na dół i górę, ale jest pewna kontrowersja co do góry, bo jeden z kolegów, z którym rozmawiałem stwierdził, że po pewnym czasie ze względu na niedopasowanie rury łączniki zaczęły puszczać i co rusz rura się zsuwała. Druga rzecz to zagospodarowanie miejsca wokół rury, gdzie konkretnie umieściliście ecu i czy dało się założyć osłonę plastikową (fotki mile widziane), nie ukrywam, że estetyka - mimo, że to pod maską jest też istotną sprawą dla mnie i wolałbym, żeby osłona po montażu wróciła na swoje miejsce.
Bzdura, rury mają ranty, takie ząbki, które zapobiegają zsunięciu złączek - chyba że ktoś przykręca na gówniane opaski zamiast SBF.
A na drugą część pytania możesz cos napisac?
Wysłane z S3
A przy okazji, zakładałeś rurę na 2.4 175KM? Bo z opisu wynika, ze masz 1.9, tymczasem do 175KM nie ma idealnie dopasowanej kształtem rury tylko zakładana jest od 150KM i być może te problemy wynikają z konieczności jakiegoś jej "dopasowania" "naciągania" itp gdzie rura inaczej pracuje.
U mnie przy dolnej rurce potrafiła się nawet zsunąć obejma SGB, akurat w drodze na wakacje :P
Chciałbym rurę filter- turbo do mojej 147 ile takie cudo by kosztowało?? A jak już pytam to z ciekawości ile za komplet?
Ja mam co prawda 1.9, ale górna rura już raz mi wystrzeliła. Zawałowa sytuacja, bo podczas wyprzedzania. I opaski były SGB, a nie żadne gówniane. Ile ja się namęczyłem, żeby to potem jakoś zmontować mając do dyspozycji tylko kombinerki...
Rurki pomagają, ładnie wyglądają i w ogle ;) ale jakieś tam ryzyko zawsze jest. W końcu to nie oryginał.
Jak ktoś byłby zainteresowany, to rura górna od 1.9 115 KM NIE pasuje do belgijskiej 115 przerobionej na 110. Jest nie do końca wygięta jak trzeba i maska ją dociska. Łącznik przy IC jest za bardzo napięty przez to i wyskakuje.
Czeka mnie powrót do oryginalnej rury, dobrze że nie zdążyłem sprzedać. A było tak ładnie pod maską :(
Kolego interesik jakos sie kręci czy można spodziewać sie kompletu górnego na poczatek do Lanci Lybry 1,9 JTD ?
Na forum lanci chetni na pewno sie znajdą Pozdrawiam.
P.S.
Napisałem 1,9 JTD bo to najpopularniejsza jednostka.
Tak,odpisalem koledze na PW.
I jesli chodzi o rurki ,zawsze ale to zawsze jesli cos nie pasuje prosze pisac dzwonic ,krzyczec ,poprawiam bez zadnego zajakniecia.
Siemka,czy rura dolna turbo intercooler do 147 1.9 115jm jest tych samych wymiarów co gumowa? Bo kiedyś był u mnie problem ze spasowaniem.Trzeba było overbosta przekładać,ponieważ kąty były inne i nie pasowała jak oryginał.
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
W 147 oraz w GT sa na rurkach mocowania wlasnie aby overbosta mocowac na rurce,poczytasz temat jest o tym napisane kilkukrotnie.
Wkoncu zabralem sie za mintaz swoich rur. Najpierw gora, jutro dol.. Nie obeszlo sie niestety bez rzezby... Niestety wszystkie laczniki dostalem tej samej dlugosci, a niestety stwierdzilem, ze jeden moglby byc o 3 cm dluzszy.. Dociolem odpowiedni kawalek ze starej rury i wszystko gra.
Gesendet von meinem Xperia Arc S mit Tapatalk 2
Hej, ile teraz dolna do 156 115KM ? Dodam, że górną już kupiłem :D
156 SW 2,4 jtd grudzien 2000 jaka cena za komplet?