To jeden z moich pierwszych postów, także witam wszystkich :)
2-3 miesiące temu świeży członek rodziny dostał nowe felgi, ostatnio pomalowałem zaciski i efekt w realu przedni :).
Załącznik 112599Załącznik 112600
Printable View
To jeden z moich pierwszych postów, także witam wszystkich :)
2-3 miesiące temu świeży członek rodziny dostał nowe felgi, ostatnio pomalowałem zaciski i efekt w realu przedni :).
Załącznik 112599Załącznik 112600
nie obraz sie ale felgi katastrofa;)
Jak dla mnie to one są neutralne. Na plus kolor i to duży. Choć przydałoby się zdjęcie całego czystego auta. Jaki to rozmiar? 16"? czy 17" z oponami o wyższym profilu?
ok. już widzę. standardowe 225/50/17.
Polecam Dotz Rapier Shine 17" na oponach TOYO T1R SPORT, auto jest świetne w zakrętach i na prostych drogach, ale na bruku, granicie mocno słychac opony.. Jak porobie ładne zdjęcia to wrzuce, jeśli chcecie coś więcej wiedzieć zapraszam na priv.
Kwestia gustu, ogólnie też jestem przeciwny matowym felgom, ale te poza monitorem wyglądają świetnie ;) Nie wszystko musi się świecić, zaufaj mi że na ulicy zmienił byś o nich zdanie :).
Tak jak się spodziewałem, sprawdziłem w jakich butach stoi twoja Bella i najzwyczajniej obydwaj wybraliśmy to co nam się osobiście podoba, ja też bym się nie zamienił :)
Pirelli Cinturato P7 225/50/17 tak jak piszesz. To taki kompromis, między wyglądem a użytecznością, niższe profile na drogach w mojej okolicy to niestety samobójczy pomysł :/
Załącznik 112616 Przód mam nadzieję nie wywoła kontrowersji :D logo alfy wymienione, poprzednie wyblakło.
Co do zacisków, sprawa jest ciągle otwarta gdyż obecna farba najzwyczajniej poniewierała się w garażu. Nad szprychami myślałem, ale mam już na zimę (oryginalne) i wystarczy. Mimo że tutaj się wszystko zlewa to wygląda bandycko :) (na tych felgach koła dodatkowo poszły na zewnątrz o 14mm).
Sebcio ja kupilem na takich ale chcialbym inne.To, ze mam takie nie znaczy, ze tak chcialem;).moje sa standardowymi oryginalami AR.Jezeli chodzi o dobor spoza oryginalnych wzorow to jest bardzo malo fajnych felg ktore dobrze wygladaja na 159.Jak juz napisales sa gusta i gusciki i o tym nie powinno sie dyskutowac.Tobie ma sie podobac.Ja tylko napisalem, ze mi sie nie podobaja i prosilem zebys sie nie obrazal.Pozdrawiam
Mi tam się felgi Sebka podobają . Mimo ,że jestem zwolennikiem niskiego profilu i dużej felgi to jeżeli chodzi o całość to bardzo fajnie komponują się z autem . No i pierwszy raz widze taki wzór a to też działa na korzysc auta . Ważne ,że włąscicielowi się podoba:D
Podstawowym problemem jest to, że felga 16" czy 17" zawsze będzie wyglądać gorzej niż 18" czy 19". Wśród 17" mamy do wyboru oklepane szprychy, mniej oklepane policyjne felgi, niezbyt ładne imho telefony z Brery (aż dziwne, bo 18" telefony w 159 to moim zdaniem najlepszy oryginalny wzór), i jeszcze jakieś 2 inne wzory, które też na aucie wyglądają jak małe kółka. Szprychy dają optyczne wrażenie największych z nich, ale to w dalszym ciągu "tylko" 17", do tego są strasznie oklepane. Sam się już nimi znudziłem. Te 17", które są powyżej dają, moim zdaniem, dość ciekawy powiew czegoś nowego, do tego mają lekkie, cienkie ramiona. Jak na 17" jest całkiem dobrze. To nie 18" czy 19" – rozmiaru się nie przeskoczy.
Czekam na zdjęcie całego samochodu. Na tych małych zdjęciach trudno złapać proporcje.
Felgi wyglądaja całkiem spoko ale za moje bym sie nie zamienił. Jak kupowałem auto to przyznam szczerze,że średnio mi sie podobały ale teraz jak wleciały sprężynki eibacha i latam na 225/40/18 auto wg. mnie i nie tylko wygląda swietnie. Ja bym tylko zaciski ciapnął na rosso dodało by auto troche agresywnośći a tak to troche zlewa sie wszystko.